Belader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Belader? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep belader. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je belader wordt.

 

Wat is een Belader?

Een belader haalt met een vuilniswagen huis- of bedrijfsafval op bij particulieren of bedrijven. Doorgaands bestaat de functie van een belader uit twee kerntaken. Ten eerste het verzamelen van het vuilnis en dit in de vuilniswagen doen. Ten tweede het besturen van de vuilniswagen. Bij de eerste taak staat de belader achterop de vuilniswagen om het vuilnis snel te kunnen pakken. Deze werkzaamheden worden tussen de beladers gerouleerd zodat de ene dag de belader het vuilnis verzameld en de andere dag dezelfde belader de vuilniswagen bestuurt. In veel gevallen wordt er in de functieomschrijving van een belader dan ook gesproken over een combinatiefunctie van chauffeur/belader. Naast het rijden en beladen van afval kunnen de beladers ook verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud van de vuilniswagen en de bijbehorende reinigingswerkzaamheden.

Het werk van een belader kan fysiek zwaar zijn. Verder is het belangrijk voor een belader om niet bang te zijn om vies te worden aangezien er met vuilnis wordt gewerkt. Een voordeel van het werk als belader is dat er veel buiten wordt gewerkt.

Door de toename van geautomatiseerde vuilniswagens is de functie van belader langzaam aan het verdwijnen. Veel gemeentes en andere vuilophaaldiensten maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde vuilniswagens die automatisch zonder behulp van een belader de vuilnisbakken oppikken en legen. Van de eerder genoemde combinatiefunctie van chauffeur/belader zal dan ook in veel gevallen in de toekomst geen sprake meer zijn. Dan is er alleen een chauffeur aanwezig op de vrachtwagen. Let op, dit gaat alleen om het gemeente vuil waarbij gebruik wordt gemaakt van standaardmaat kliko’s. Bij het grofvuil en bedrijfsvuil zal in de meeste gevallen nog wel een belader nodig zijn. 

 

 
 


Wil je werken als Belader?

Werk je al als Belader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Belader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Belader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Belader in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2275

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

60


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Belader

Wat verdient een Belader?

Het loon van een belader zal tussen de 1900 en 2275 euro per maand liggen. Doordat de werkzaamheden zwaar en vies kunnen zijn er doorgaands goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor de beladers.

 

 
 

Salarisschaal Belader

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Belader

Op zoek naar een nieuwe baan als Belader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Belader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Belader vacatures

Uitgelicht
Vrachtwagenchauffeur / belader
Randstad
Voor de regio Oost zijn wij voor de standplaats Duiven op zoek naar allround Chauffeur/beladers voor de SUEZ. I.v.m. extra drukte op dit moment bij de SUEZ zijn wij op …
Belader
Olympia Uitzendbureau
Hou jij ervan om in de buitenlucht te werken en zorg je ervoor dat alle containers netjes geleegd worden? Dan zoeken wij jou als belader/vuilnisman! Jouw dag begint vroeg, zo …
Vuilnisman
Luba Uitzendbureau Den Haag
Als vuilnisman haal je dagelijks van maandag tot en met vrijdag van : tot : het afval in woonwijken op. Je zorgt er voor dat de werkzaamheden binnen de gestelde …
Belader
FID Uitzendbureau
Als belader ga je mee ter ondersteuning van de chauffeur. Samen halen jullie verschillende soorten (huis-)afval op. De belader zorgt er voor dat de containers door de grijparm opgepakt kunnen …
Chauffeur / Belader
SUEZ
Je salaris netjes op tijd, duidelijke werktijden met een goede werk-privé balans, minimaal 27,5 vakantiedagen, korte reistijd naar je standplaats en nuttig werk doen! Help ons mee om afvalstromen in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Belader

Wat is de toekomst van Belader?

Zoals gesteld zal de combinatiefunctie van belader/chauffeur in sommige gevallen verdwijnen door de geautomatiseerde vuilniswagens. Naar vuilnismannen in het algemeen zal echter altijd vraag zijn. Er zal immers altijd vuilnis opgehaald en verwerkt moeten worden. Het algemene arbeidsperspectief is dan ook goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waar men zoekt naar vuilnismannen. De dooigroeimogelijkheden zijn echter miniem. 

 

 
 

Huidige aantal vacatures

60


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Belader worden: Opleidingen tot Belader

Wil je belader worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Belader? 

Het werk van een belader is ongeschoold. Dit betekend dat er geen specifieke opleidingen nodig zijn om als belader aan de slag te kunnen. De enige eis die er gesteld kan worden is dat de kandidaat in het bezit moet zijn van een C CE rijbewijs (groot materieel). Al het andere wordt in de praktijk geleerd.

 

 
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Belader

Lading zekeren e-learning (Code 95 mogelijk, U03)
Lading zekeren Het theoriegedeelte van deze training volgt u via e-learning. Dit betekent dat u maar één dagdeel klassikale training hoeft te volgen en met één dag klassikale training 14 …
Meer opleidingen Belader

Weet je nog niet of je Belader wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Belader of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Belader

Met wie werkt een Belader samen? 

Een belader werkt doorgaands alleen met zijn collega vuilnismannen. Soms kan er nog sprake zijn van extern “klantcontact”  bij de mensen of bedrijven waar het vuilnis op gehaald wordt. 

 

 
 

Belader


Organisaties waar een Belader werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Belader meestal werkt.

Waar werkt een Belader?

Beladers werken doorgaands voor gemeentes of reinigings- en ophaaldiensten. Dit kunnen zowel profit als non profit instellingen zijn.

 

 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Belader

Waar kun je het beste werken als Belader? Hieronder vind je de best door de Belader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Belader.

Competenties, Skills en Vaardigheden Belader:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Belader.

Welke competenties heeft een Belader nodig?

Een Belader heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Belader

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Belader passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Belader nodig? 

Het werk van een belader kan fysiek zwaar en vies zijn aangezien er met vuilnis wordt gewerkt. Een belader dient dan ook een goed doorzettingsvermogen te hebben en energiek te werk kunnen gaan. Dit zijn de eigenschappen van het persoonstype de succesvolle werker. Verder is het ophalen van het vuilnis een belangrijke taak. Veel burgers en bedrijven rekenen er op dat dit steevast gebeurd. Als belader heb je dan ook een zekere plicht en verantwoordelijkheid naar deze mensen en bedrijven. Betrouwbaarheid en plichtsgetrouwheid horen dan ook bij de functie en dit past bij het persoonstype de loyalist.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Belader


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Belader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Belader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Belader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Belader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Belader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Belader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Belader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Belader iets voor je?

Zou je graag Belader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Belader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Belader

peter

Wat is het min uurloon voor een 18 jarige die het beroep als vuilnisbelader gaat uitoefenen via een uitzendbureau

Eduard

Hallo Peter,het minium uurloon voor een 18jarige is,36 urige werkweek 9,67-38-urige ww.9,16 en bij een 40-urige ww. 8,70.Dus je moet minimaal verdienen hen bovenstaande uurloon.Gr.

gerrit heyink

heb dit werk eerder gedaan  ben 23 jullie uit getrokken bij de ww daar na 23 jullie moet ik me ma zien teredden van me vrouw ze loon en word dan niet meer geholpen  ben wel 53 jaar ma ervaren nog genoeg om achter de wagen telopen graag  haarlem woon zelf in zandvoort heb  het werk gedaan vasseveld bij ter horst help me als jullie kunnen  06 41918920 mijn nummer wil 35 uur werken als kan  grtjes gerrit heyink

Ben

Beste Gerrit,ga naar het UWV,daar zullen  ze je helpen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar