U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Carrosseriebouwer

Carrosseriebouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een carrosseriebouwer? Lees de functieomschrijving.

Als carrosseriebouwer werk je aan het romp van de auto. Het voertuig heeft op dit moment nog geen wielen. Je bouwt en herstelt het carrosserie onder andere aan de hand van verschillende werkzaamheden zoals laswerk en timmerwerk. Je werk hierbij met verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof. De carrosserieën die je als carrosseriebouwer bedenkt en bouwt zijn allen uniek.

 

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Carrosseriebouwer, Baan Carrosseriebouwer, Carrosseriebouwer Worden, Functie-eisen Carrosseriebouwer, Verantwoordelijkheden Carrosseriebouwer, Functieprofiel Carrosseriebouwer, Wat doet een Carrosseriebouwer, Werken als Carrosseriebouwer.

Carrosseriebouwer worden: Opleiding tot carrosseriebouwer

Om carrosseriebouwer te worden moet je de opleiding carrosseriebouwer volgens op MBO-niveau. Deze opleiding wordt door verschillende opleidingsinstituten aangebonden. Je wordt toegelaten op deze opleiding met een VMBO basisberoepsgerichte leerweg sector Techniek.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Carrosseriebouwer, Carrosseriebouwer Worden, Opleidingsniveau Carrosseriebouwer, Scholing Carrosseriebouwer, Studie Carrosseriebouwer, Bijscholing Carrosseriebouwer, Omscholing Carrosseriebouwer.

Organisaties waar een carrosseriebouwer doorgaans werkzaam is

Als carrosseriebouwer ben je werkzaam bij een autobedrijf, autogarage of een gespecialiseerd carroseriebedrijf. Je werkt als carrosseriebouwer in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Carrosseriebouwer, Carrosseriebouwer Worden, Opleidingsniveau Carrosseriebouwer, Scholing Carrosseriebouwer, Studie Carrosseriebouwer, Bijscholing Carrosseriebouwer, Omscholing Carrosseriebouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden carrosseriebouwer

Als beginnend carrosseriebouwer verdien je ongeveer 2000 euro per maand. Het startsalaris van een carrosseriebouwer is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring en de kwaliteit van het werk, kan het salaris van een carrosseriebouwer stijgen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van een carrosseriebouwer zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Carrosseriebouwer, Loon Carrosseriebouwer, Wat verdien je als Carrosseriebouwer, Salarisschaal Carrosseriebouwer, Salarisindicatie Carrosseriebouwer, Bonus Carrosseriebouwer, CAO Carrosseriebouwer, Brutoloon Carrosseriebouwer, Nettoloon Carrosseriebouwer, Vakantiedagen Carrosseriebouwer, Pensioen Carrosseriebouwer.

Competenties, skills & vaardigheden carrosseriebouwer

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Carrosseriebouwer, Vaardigheden Carrosseriebouwer, Attitude Carrosseriebouwer, Kwalificaties Carrosseriebouwer, Competentieprofiel Carrosseriebouwer.

Boeken voor het beroep carrosseriebouwer

Wil je meer weten over het beroep carrosseriebouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je carrosseriebouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken carrosseriebouwer te komen.

Bussen Van Smit-Joure | Albert van Huizen

tachtig jaar carrosseriebouw - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059940888 | 211 pagina's

In 1999 sloot busfabrikant Smit uit het Friese Joure zijn deuren. Hiermee kwam na ruim 80 jaar een einde aan het bestaan van een van de meest toonaangevende fabrikanten van luxe reisbussen. Begonnen als kleine wagenmakerij in Joure groeide dit bedrijfje u...

Mensen vonden ons op: boeken voor Carrosseriebouwer, Carrosseriebouwer ebooks, boek Carrosseriebouwer.

Persoonstypen carrosseriebouwer

Als carrosseriebouwer moet goed kunnen samenwerken en moet je leergierig zijn. Je moet steeds nieuwe dingen willen leren en nieuwe technieken onder de knie krijgen. Je moet een goed inzicht hebben in de omgeving en moet goed kunnen waarnemen (Waarnemer).

Verder moet je als carrosseriebouwer doelgericht te werk gaan met veel energie. Je verricht als carrosseriebouwer soms zwaar werk en een optimistisch houding is hierbij gewenst (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Carrosseriebouwer, Karakter Carrosseriebouwer.

Netwerk carrosseriebouwer

Als carrosseriebouwer heb je veel contact met je collega's die ook werken in de werkplaats. Je overlegt over bepaalde zaken en helpt elkaar wanneer nodig.

Soms heb je als carrosseriebouwer ook contact met (potentiële) klanten. Je geeft dan uitleg en informatie aan de klanten over de werkwijze of gang van zaken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Carrosseriebouwer, Medewerkers Carrosseriebouwer.

Is het beroep carrosseriebouwer iets voor jou?

Zou je graag carrosseriebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als carrosseriebouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Carrosseriebouwer, beroepskeuzetest Carrosseriebouwer, beroep Carrosseriebouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden carrosseriebouwer

Er zijn voldoende vacatures open voor carrosseriebouwers en het arbeidsperspectief is daarom ook relatief goed.

Verder heb je als carrosseriebouwer verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan de leiding krijgen over je mede-carrosseriebouwers en kan eventueel verder doorgroeien naar hogere management- of bestuursfuncties, dit is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent.

Arbeidsmarktperspectief score carrosseriebouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep carrosseriebouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Carrosseriebouwer, Promotie mogelijkheden Carrosseriebouwer, Carriere Carrosseriebouwer.

Solliciteren op de functie carrosseriebouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als carrosseriebouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor carrosseriebouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als carrosseriebouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Carrosseriebouwer, CV Carrosseriebouwer, sollicitatie Carrosseriebouwer.

Interviews met carrosseriebouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen carrosseriebouwer

Vacatures carrosseriebouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Carrosseriebouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Carrosseriebouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als carrosseriebouwer werk je aan het romp van de auto. Het voertuig heeft op dit moment nog geen wielen. Je bouwt en herstelt het carrosserie onder andere aan de hand van verschillende werkzaamheden zoals laswerk en timmerwerk.

Beoordeling Carrosseriebouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Carrosseriebouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Carrosseriebouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep