Carrosseriebouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Carrosseriebouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep carrosseriebouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je carrosseriebouwer wordt.

 

Wat is een Carrosseriebouwer?

Als carrosseriebouwer werk je aan het romp van de auto. Het voertuig heeft op dit moment nog geen wielen. Je bouwt en herstelt het carrosserie onder andere aan de hand van verschillende werkzaamheden zoals laswerk en timmerwerk. Je werk hierbij met verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof. De carrosserieën die je als carrosseriebouwer bedenkt en bouwt zijn allen uniek.

 

 

 

 Wil je werken als Carrosseriebouwer?

Werk je al als Carrosseriebouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Carrosseriebouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Carrosseriebouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Carrosseriebouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Carrosseriebouwer

Wat verdient een Carrosseriebouwer?

Als beginnend carrosseriebouwer verdien je ongeveer 2000 euro per maand. Het startsalaris van een carrosseriebouwer is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring en de kwaliteit van het werk, kan het salaris van een carrosseriebouwer stijgen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van een carrosseriebouwer zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Carrosseriebouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Carrosseriebouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Carrosseriebouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Carrosseriebouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Carrosseriebouwer vacatures

Uitgelicht
Carrosseriebouwer
Get Work
Gaat jouw hart sneller kloppen als je lichte bedrijfswagen en minibussen ziet rijden? Dan ben jij de carrosseriebouwer die ons mag komen versterken bij een bedrijf in de automotive in …
Uitgelicht
Carrosseriebouwer (m/ v)
Get Work
Droom jij 's nachts over voertuigen. Weet jij van iedere type voertuig welke carrosserie die heeft? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou Als carrosseriebouwer (m/v) kun je direct …
Carrosseriebouwer
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Ben jij een allround lasser en ben je expert in het inrichten van (lichte) bedrijfswagens? Voor onze opdrachtgever die zich richt op machine- en carrosseriebouw, zoeken wij een fulltime …
Carrosseriebouwer Bergingsvoertuigen | Wreckers Monteur | Carrosseriebouwer Bergingsvoertuigen
WR.nl Solliciteren
FunctieomschrijvingWe zijn gespecialiseerd in bergingsvoertuigen.Werk jij als service monteur aan voertuigen?Heb je ervaring als carrosseriebouwer?Voor de vacature als Carrosseriebouwer Monteur Brakel Bergingsvoertuigen ga je het volgende doen: In de basis …
Carrosseriebouwer
Actief Werkt! Waalwijk
Heb jij technisch inzicht en altijd al met auto’s willen werken? Dan zijn wij op zoek naar jou! In Waalwijk zijn wij op zoek naar gemotiveerde kandidaten die het ombouwen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Carrosseriebouwer

Wat is de toekomst van Carrosseriebouwer?

Er zijn voldoende vacatures open voor carrosseriebouwers en het arbeidsperspectief is daarom ook relatief goed.

Verder heb je als carrosseriebouwer verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan de leiding krijgen over je mede-carrosseriebouwers en kan eventueel verder doorgroeien naar hogere management- of bestuursfuncties, dit is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent.

Baankans Carrosseriebouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Carrosseriebouwer worden: Opleidingen tot Carrosseriebouwer

Wil je carrosseriebouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Carrosseriebouwer? 

Om carrosseriebouwer te worden moet je de opleiding carrosseriebouwer volgens op MBO-niveau. Deze opleiding wordt door verschillende opleidingsinstituten aangebonden. Je wordt toegelaten op deze opleiding met een VMBO basisberoepsgerichte leerweg sector Techniek.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Carrosseriebouwer

Er zijn geen opleidingen Carrosseriebouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Carrosseriebouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive


Netwerk Carrosseriebouwer

Met wie werkt een Carrosseriebouwer samen? 

Als carrosseriebouwer heb je veel contact met je collega's die ook werken in de werkplaats. Je overlegt over bepaalde zaken en helpt elkaar wanneer nodig.

Soms heb je als carrosseriebouwer ook contact met (potentiële) klanten. Je geeft dan uitleg en informatie aan de klanten over de werkwijze of gang van zaken.


  • Collega's
  • Klanten
Carrosseriebouwer


Organisaties waar een Carrosseriebouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Carrosseriebouwer meestal werkt.

Waar werkt een Carrosseriebouwer?

Als carrosseriebouwer ben je werkzaam bij een autobedrijf, autogarage of een gespecialiseerd carroseriebedrijf. Je werkt als carrosseriebouwer in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Carrosseriebouwer

Waar kun je het beste werken als Carrosseriebouwer? Hieronder vind je de best door de Carrosseriebouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Carrosseriebouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Carrosseriebouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Carrosseriebouwer.

Welke competenties heeft een Carrosseriebouwer nodig?

Een Carrosseriebouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Carrosseriebouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Carrosseriebouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Carrosseriebouwer nodig? 

Als carrosseriebouwer moet goed kunnen samenwerken en moet je leergierig zijn. Je moet steeds nieuwe dingen willen leren en nieuwe technieken onder de knie krijgen. Je moet een goed inzicht hebben in de omgeving en moet goed kunnen waarnemen (Waarnemer).

Verder moet je als carrosseriebouwer doelgericht te werk gaan met veel energie. Je verricht als carrosseriebouwer soms zwaar werk en een optimistisch houding is hierbij gewenst (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Carrosseriebouwer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Carrosseriebouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Carrosseriebouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Carrosseriebouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Carrosseriebouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Carrosseriebouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Carrosseriebouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Carrosseriebouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Carrosseriebouwer iets voor je?

Zou je graag Carrosseriebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Carrosseriebouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Carrosseriebouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar