Carrosseriebouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Carrosseriebouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep carrosseriebouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je carrosseriebouwer wordt.

 

Wat is een Carrosseriebouwer?

Als carrosseriebouwer werk je aan het romp van de auto. Het voertuig heeft op dit moment nog geen wielen. Je bouwt en herstelt het carrosserie onder andere aan de hand van verschillende werkzaamheden zoals laswerk en timmerwerk. Je werk hierbij met verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof. De carrosserieën die je als carrosseriebouwer bedenkt en bouwt zijn allen uniek.

 

 

 

 Wil je werken als Carrosseriebouwer?

Werk je al als Carrosseriebouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Carrosseriebouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Carrosseriebouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Carrosseriebouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Carrosseriebouwer

Wat verdient een Carrosseriebouwer?

Als beginnend carrosseriebouwer verdien je ongeveer 2000 euro per maand. Het startsalaris van een carrosseriebouwer is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring en de kwaliteit van het werk, kan het salaris van een carrosseriebouwer stijgen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van een carrosseriebouwer zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Carrosseriebouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Carrosseriebouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Carrosseriebouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Carrosseriebouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Carrosseriebouwer vacatures

Vacature Carrosseriebouwer - Ter Aar
VNOM, Ter Aar
Carrosseriebouwer - Wat ga je doen? Ben jij een ervaren, allround Carrosseriebouwer die zich heeft gespecialiseerd of wilt gaan specialiseren in de carrosseriebouw (nieuwbouw)? Ben jij mechanisch sterk onderlegd en …
Vacature Carrosseriebouwer - Roosendaal
VNOM, Roosendaal
Carrosseriebouwer - Wat ga je doen? Wij zijn per direct op zoek naar een Carrosseriebouwer voor een toonaangevende organisatie. Ben jij accuraat en heb jij gevoel voor een goede afwerking? …
Vacature Carrosseriebouwer & Schadehersteller - Tilburg
VNOM, Tilburg
Carrosseriebouwer - Wat ga je doen? Werk jij graag met je handen en word je warm van trucks en trailers? Dan is dit de functie voor jou. Binnen deze organisatie …
Vacature Carrosseriebouwer
Actief Werkt! Uitzendbureau
Voor een technische opdrachtgever in Pijnacker zijn we op zoek naar versterking voor de reparatieafdeling. Ben jij een allround constructiemedewerker / metaalbewerker? Wat zoeken wij ? Wij zoeken een allround …
Vacature Carrosseriebouwer
EP92 voor Werk
Wij zoeken naar een carrosseriebouwer voor een leuk en hardwerkend team op locatie De Lier. Je gaat aan de slag met het vervaardigen en samenstellen van allerlei onderdelen voor carrosseries, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Carrosseriebouwer

Wat is de toekomst van Carrosseriebouwer?

Er zijn voldoende vacatures open voor carrosseriebouwers en het arbeidsperspectief is daarom ook relatief goed.

Verder heb je als carrosseriebouwer verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan de leiding krijgen over je mede-carrosseriebouwers en kan eventueel verder doorgroeien naar hogere management- of bestuursfuncties, dit is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent.

Baankans Carrosseriebouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Carrosseriebouwer worden: Opleidingen tot Carrosseriebouwer

Wil je Carrosseriebouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Carrosseriebouwer.

Hoe word je een Carrosseriebouwer? 

Om carrosseriebouwer te worden moet je de opleiding carrosseriebouwer volgens op MBO-niveau. Deze opleiding wordt door verschillende opleidingsinstituten aangebonden. Je wordt toegelaten op deze opleiding met een VMBO basisberoepsgerichte leerweg sector Techniek.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Carrosseriebouwer

Er zijn geen opleidingen Carrosseriebouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Carrosseriebouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Carrosseriebouwer

Als je Carrosseriebouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Carrosseriebouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Carrosseriebouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Carrosseriebouwer?

Competenties en Vaardigheden Carrosseriebouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Carrosseriebouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Carrosseriebouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Carrosseriebouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Carrosseriebouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Carrosseriebouwer. Als Carrosseriebouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Carrosseriebouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Carrosseriebouwer

Vakkennis voor een Carrosseriebouwer

Het is voor een Carrosseriebouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Carrosseriebouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Carrosseriebouwer


Werkervaring Carrosseriebouwer

Het is voor een startend Carrosseriebouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Carrosseriebouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Automonteur .

Iets anders leren?

Is Carrosseriebouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Carrosseriebouwer

Met wie werkt een Carrosseriebouwer samen? 

Als carrosseriebouwer heb je veel contact met je collega's die ook werken in de werkplaats. Je overlegt over bepaalde zaken en helpt elkaar wanneer nodig.

Soms heb je als carrosseriebouwer ook contact met (potentiële) klanten. Je geeft dan uitleg en informatie aan de klanten over de werkwijze of gang van zaken.


  • Collega's
  • Klanten
Carrosseriebouwer


Organisaties waar een Carrosseriebouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Carrosseriebouwer meestal werkt.

Waar werkt een Carrosseriebouwer?

Als carrosseriebouwer ben je werkzaam bij een autobedrijf, autogarage of een gespecialiseerd carroseriebedrijf. Je werkt als carrosseriebouwer in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Carrosseriebouwer

Waar kun je het beste werken als Carrosseriebouwer? Hieronder vind je de best door de Carrosseriebouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Carrosseriebouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Carrosseriebouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Carrosseriebouwer.

Welke competenties heeft een Carrosseriebouwer nodig?

Een Carrosseriebouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Carrosseriebouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Carrosseriebouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Carrosseriebouwer nodig? 

Als carrosseriebouwer moet goed kunnen samenwerken en moet je leergierig zijn. Je moet steeds nieuwe dingen willen leren en nieuwe technieken onder de knie krijgen. Je moet een goed inzicht hebben in de omgeving en moet goed kunnen waarnemen (Waarnemer).

Verder moet je als carrosseriebouwer doelgericht te werk gaan met veel energie. Je verricht als carrosseriebouwer soms zwaar werk en een optimistisch houding is hierbij gewenst (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Carrosseriebouwer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Carrosseriebouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Carrosseriebouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Carrosseriebouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Carrosseriebouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Carrosseriebouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Carrosseriebouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Carrosseriebouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Carrosseriebouwer iets voor je?

Zou je graag Carrosseriebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Carrosseriebouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Carrosseriebouwer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Carrosseriebouwer

Vacature Carrosseriebouwer
Pro Industry
De ambitie van deze producent is groot: de beste en meest veelzijdige ombouwer van bestelwagens in Nederland! Reflectie en bewuste keuzes liggen aan de basis van hun stabiele en solide …
Vacature Carrosseriebouwer
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij een ervaren, allround Carrosseriebouwer die zich heeft gespecialiseerd of wilt gaan specialiseren in de carrosseriebouw (nieuwbouw)? Ben jij mechanisch sterk onderlegd en beheers jij …
Vacature Carrosseriebouwer -Ter Aar
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij een ervaren, allround Carrosseriebouwer die zich heeft gespecialiseerd of wilt gaan specialiseren in de carrosseriebouw (nieuwbouw)? Ben jij mechanisch sterk onderlegd en beheers jij …
Vacature Constructiebankwerker / Carrosseriebouwer
Tijhof Autotransportsystemen B.V.
Tijhof Autotransportsystemen B.V. zoekt een Constructiebankwerker / Carrosseriebouwer te VMBO / MAVO geplaatst op 13-02-2021 Constructiebankwerker / Carrosseriebouwer (FTE) Jij bent verantwoordelijk voor het bouwen van autotransporters (carrosserieën en aanhangwagens). …
Vacature Carrosseriebouwer & Schadehersteller
VNOM
Wat ga je doen? Werk jij graag met je handen en word je warm van trucks en trailers? Dan is dit de functie voor jou. Binnen deze organisatie is er …

Actuele blogposts


reacties op Carrosseriebouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar