Carrosseriebouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Carrosseriebouwer? Lees de functieomschrijving.

Als carrosseriebouwer werk je aan het romp van de auto. Het voertuig heeft op dit moment nog geen wielen. Je bouwt en herstelt het carrosserie onder andere aan de hand van verschillende werkzaamheden zoals laswerk en timmerwerk. Je werk hierbij met verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof. De carrosserieën die je als carrosseriebouwer bedenkt en bouwt zijn allen uniek.

 

 

 

 

Wil je werken als Carrosseriebouwer?

Werk je al als Carrosseriebouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Carrosseriebouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Carrosseriebouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Carrosseriebouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Carrosseriebouwer

Wat verdient een Carrosseriebouwer?

Als beginnend carrosseriebouwer verdien je ongeveer 2000 euro per maand. Het startsalaris van een carrosseriebouwer is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring en de kwaliteit van het werk, kan het salaris van een carrosseriebouwer stijgen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van een carrosseriebouwer zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Carrosseriebouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Carrosseriebouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Carrosseriebouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Carrosseriebouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Carrosseriebouwer vacatures

Carrosseriebouwer
Tempo-Team
Ben jij een monteur, lasser, metaalbewerker, automonteur of montage medewerker en wil je bij een carrosseriebedrijf werken waarbij je geen nummer bent en je persoonlijke aandacht krijgt? Dan is deze …
Carrosseriebouwer Trucks | Trailers
Nederlandwerkt
Organisatie: Wij ontwerpen en bouwen carrosserieën voor truck, oplegger of aanhang wagen. Ook laad- en losmiddelen die nodig zijn worden door ons toegevoegd. Daarnaast doen wij ook reparaties en schadeherstel. …
carrosseriebouwer
FID Hengelo
Als carrosseriebouwer (m/v) kun je direct bij onze opdrachtgever aan de slag. Iedere dag ziet er weer anders uit omdat iedere opbouw op maat gemaakt en uniek is! Dit houdt …
Carrosseriebouwer van Takelwagens, Tiel
Board Engineering
Zelfstandig takelwagens en bergingsvoertuigen opbouwen. Het monteren van elektrische en mechanische onderdelen Het monteren van complete kranen op de bergingsvoertuigen Monteren van hydraulische onderdelen A.d.v. tekeningen assemblagewerkzaamheden uitvoeren Opleiding en-of …
Carrosseriebouwer / Monteur Bedrijfswagens
PeMa Personeelsdiensten B.V.
Onze opdrachtgever is de totaalleverancier van Twente op het gebied van carrosseriebouw van vrachtwagens, waarbij het produceren van alle soorten laadbakken en specifieke opbouwen een onderdeel vormt uit het totale …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Carrosseriebouwer

Hoe goed is de toekomst voor de Carrosseriebouwer? 

Er zijn voldoende vacatures open voor carrosseriebouwers en het arbeidsperspectief is daarom ook relatief goed.

Verder heb je als carrosseriebouwer verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan de leiding krijgen over je mede-carrosseriebouwers en kan eventueel verder doorgroeien naar hogere management- of bestuursfuncties, dit is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als carrosseriebouwer werkzaam bent.

Baankans Carrosseriebouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Carrosseriebouwer worden: Opleidingen tot Carrosseriebouwer

Hoe word je een Carrosseriebouwer? 

Om carrosseriebouwer te worden moet je de opleiding carrosseriebouwer volgens op MBO-niveau. Deze opleiding wordt door verschillende opleidingsinstituten aangebonden. Je wordt toegelaten op deze opleiding met een VMBO basisberoepsgerichte leerweg sector Techniek.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Carrosseriebouwer

Meer opleidingen Carrosseriebouwer

Weet je nog niet of je Carrosseriebouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Carrosseriebouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Carrosseriebouwer

Met wie werkt een Carrosseriebouwer samen? 

Als carrosseriebouwer heb je veel contact met je collega's die ook werken in de werkplaats. Je overlegt over bepaalde zaken en helpt elkaar wanneer nodig.

Soms heb je als carrosseriebouwer ook contact met (potentiële) klanten. Je geeft dan uitleg en informatie aan de klanten over de werkwijze of gang van zaken.


  • Collega's
  • Klanten
Carrosseriebouwer


Organisaties waar een Carrosseriebouwer werkzaam is

Waar werkt een Carrosseriebouwer meestal? 

Als carrosseriebouwer ben je werkzaam bij een autobedrijf, autogarage of een gespecialiseerd carroseriebedrijf. Je werkt als carrosseriebouwer in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Carrosseriebouwer

Waar kun je het beste werken als Carrosseriebouwer? Hieronder vindt je de best door de Carrosseriebouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Carrosseriebouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Carrosseriebouwer:

Welke competenties heeft een een Carrosseriebouwer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Carrosseriebouwer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Carrosseriebouwer nodig? 

Als carrosseriebouwer moet goed kunnen samenwerken en moet je leergierig zijn. Je moet steeds nieuwe dingen willen leren en nieuwe technieken onder de knie krijgen. Je moet een goed inzicht hebben in de omgeving en moet goed kunnen waarnemen (Waarnemer).

Verder moet je als carrosseriebouwer doelgericht te werk gaan met veel energie. Je verricht als carrosseriebouwer soms zwaar werk en een optimistisch houding is hierbij gewenst (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Carrosseriebouwer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Carrosseriebouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Carrosseriebouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Carrosseriebouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Carrosseriebouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Carrosseriebouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Carrosseriebouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Carrosseriebouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Carrosseriebouwer iets voor je?

Zou je graag Carrosseriebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Carrosseriebouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Carrosseriebouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar