Constructiebankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Constructiebankwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep constructiebankwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je constructiebankwerker wordt.

 

Wat is een Constructiebankwerker?

Een constructiebankwerker bewerkt met een constructiebank materialen zoals hout en metaal. De constructiebankwerker kan lassen, boren, zagen, slijpen en dergelijke. Hij heeft technische basiskennis en kan zelfstandig werken op basis van een tekening. Zijn werkzaamheden bestaan dus vooral uit maken, bewerken en monteren van meestal houten of metalen objecten, naar wens van de klant.Wil je werken als Constructiebankwerker?

Werk je al als Constructiebankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Constructiebankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Constructiebankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Constructiebankwerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Machinebankwerker
  • Technisch medewerker
  • Technisch tekenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

163


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Constructiebankwerker

Wat verdient een Constructiebankwerker?

Een beginnend constructiebankwerker zal tussen de 900 en de 1400 euro per maand verdienen. Doorgroei is, wanneer een constructiebankwerker ergens lang in dienst is, mogelijk naar pakweg 2100 per maand.

Salarisschaal Constructiebankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Constructiebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructiebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructiebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Constructiebankwerker vacatures

Vacature Constructiebankwerker lasser
Luba
Functieomschrijving Je krijgt binnen de loods je eigen werkhoek waarin je aan de slag gaat als allround constructiebankwerker / lasser. Het is belangrijk dat je zelfstandig aan de slag kunt …
Vacature Constructiebankwerker
Redwave
Hoe ziet je functie eruit? Werk je als Constructiebankwerker of Metaalbewerker en zoek je meer afwisseling? Wil je werken op indrukwekkende werkplekken? Wil jij in de praktijk leren van ervaren …
Vacature Constructiebankwerker
Luba
Functieomschrijving In deze uitdagende functie als constructiewerker bij een leuk bedrijf in Maassluis is jouw dag nooit hetzelfde. Je reist dagelijks naar verschillende locaties om daar aan de meest uiteenlopende …
Vacature Aan de slag als constructiebankwerker/ lasser in Zaandstad!
tempo-team
Functieomschrijving WAAR GA JE WERKEN Je gaat werken in familiebedrijf die de kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zij proberen voortdurend om hun producten te verbeteren en om de …
Vacature Constructiebankwerker / TIG lasser RVS+alu
De Groot Personeel in Techniek
Voor onze opdrachtgever in Waalwijk zoeken wij een ervaren constructiebankwerker / TIG lasser RVS + alu. Aantal uur: 40 | Salaris: marktconform afhankelijk van opleiding en ervaring | Locatie: Waalwijk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Constructiebankwerker

Wat is de toekomst van Constructiebankwerker?

Er is een gunstig arbeidsmarktperspectief voor dit beroep. De doorgroeimogelijkheden zijn er dan weer niet in overvloed. De constructiewerker zal veel eigen initiatief moeten tonen, wil hij in aanraking komen voor een andere functie binnen zijn bedrijf. Er ligt normaal gesproken geen doorgroeimogelijkheid klaar.

Baankans Constructiebankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

163


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Constructiebankwerker worden: Opleidingen tot Constructiebankwerker

Wil je Constructiebankwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Constructiebankwerker.

Hoe word je een Constructiebankwerker? 

Technische basiskennis is de belangrijkste vereiste voor de constructiebankmedewerker. Soms houdt dit in dat er minimaal mbo niveau twee of drie voltooid moet zijn, soms is er geen opleiding naast een vmbo-diploma nodig. Werkervaring is wel vaak een vereiste, een rijbewijs soms ook.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Constructiebankwerker

Er zijn geen opleidingen aanwezig.


Omscholen of doorgroeien tot Constructiebankwerker

Als je Constructiebankwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Constructiebankwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Constructiebankwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Constructiebankwerker?

Competenties en Vaardigheden Constructiebankwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Constructiebankwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Constructiebankwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Constructiebankwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Constructiebankwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Constructiebankwerker. Als Constructiebankwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Constructiebankwerker

Het is voor een Constructiebankwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Constructiebankwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Constructiebankwerker


Werkervaring Constructiebankwerker

Het is voor een startend Constructiebankwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Constructiebankwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Machinebankwerker, Technisch tekenaar, Technisch medewerker .

Iets anders leren?

Is Constructiebankwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Constructiebankwerker

Met wie werkt een Constructiebankwerker samen? 

De constructiebankwerker zal vaak in contact staan met technisch medewerkers, gezien hij bijna altijd in een technische werkplaats werkt. Verder is zijn netwerk erg afhankelijk van het bedrijf. Hij zal wellicht in aanraking komen met de technisch tekenaar, die uittekent wat hij concreet maakt. Verder is het netwerk van de constructiebankwerker moeilijk te specificeren.


  • Machinebankwerker
  • Technisch medewerker
  • Technisch tekenaar
Constructiebankwerker


Organisaties waar een Constructiebankwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Constructiebankwerker meestal werkt.

Waar werkt een Constructiebankwerker?

De constructiebankwerker werkt voor een bedrijf in de installatietechniek, bouw, civiele techniek of werktuigbouw.


Best beoordeelde werkgevers Constructiebankwerker

Waar kun je het beste werken als Constructiebankwerker? Hieronder vind je de best door de Constructiebankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Constructiebankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Constructiebankwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Constructiebankwerker.

Welke competenties heeft een Constructiebankwerker nodig?

Een Constructiebankwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Constructiebankwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Constructiebankwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Constructiebankwerker nodig? 

Op een constructiebankwerker is niet echt een specifiek persoonstype van toepassing. Hij zal eigenschappen van de Waarnemer hebben, vanwege de technische details van zijn werk, en zal ook eigenschappen van de Succesvolle werker (doelgerichtheid, praktisch denken) hebben. Desondanks kan iemand die eerder bij andere persoonstypen past ook prima het beroep van constructiebankwerker uitoefenen.

Bekijk de persoonstypen voor ConstructiebankwerkerInterview met een Constructiebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Constructiebankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Constructiebankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Constructiebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Constructiebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Constructiebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Constructiebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Constructiebankwerker iets voor je?

Zou je graag Constructiebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Constructiebankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Constructiebankwerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Constructiebankwerker

Vacature Constructiebankwerker
Intro Roosendaal
Voor deze baan moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Jij gaat namelijk aan iemands stoelpoten zagen, en krijgt er nog voor betaald ook! Als Constructiebankwerker ga jij aan …
Vacature constructiebankwerker
Intro Krimpen
Je doet het werk al jaren en daarom kan je zelfstandig tekeningen lezen, stalen constructies in elkaar zetten en een mooi las leggen om alles te hechten. Je komt te …
Vacature Aan de slag als constructiebankwerker/ lasser in Zaandstad!
tempo-team
Functieomschrijving WAAR GA JE WERKEN Je gaat werken in familiebedrijf die de kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zij proberen voortdurend om hun producten te verbeteren en om de …
Vacature Lasser/ Constructiebankwerker - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Lasser - Wat ga je doen? Voor een mooi en jong internationaal georiënteerde organisatie uit de regio Rotterdam zijn we op zoek naar een Lasser/Constructiebankwerker. De organisatie ontwikkeld en produceert …
Vacature Allround Constructiebankwerker - Utrecht
VNOM, Utrecht
Bankwerker - Wat ga je doen? Als Allround Constructiebankwerker voor het produceren, bewerken en samenstellen van een breed scala van (grote) stalen Grijpers. Deze grijpers worden voornamelijk gebruikt in de …

Actuele blogposts


reacties op Constructiebankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar