Constructiebankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Constructiebankwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep constructiebankwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je constructiebankwerker wordt.

Wat is een Constructiebankwerker?

Een constructiebankwerker bewerkt met een constructiebank materialen zoals hout en metaal. De constructiebankwerker kan lassen, boren, zagen, slijpen en dergelijke. Hij heeft technische basiskennis en kan zelfstandig werken op basis van een tekening. Zijn werkzaamheden bestaan dus vooral uit maken, bewerken en monteren van meestal houten of metalen objecten, naar wens van de klant.

Wil je werken als Constructiebankwerker?

Werk je al als Constructiebankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Constructiebankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Constructiebankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Constructiebankwerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Machinebankwerker
  • Technisch medewerker
  • Technisch tekenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

120


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Constructiebankwerker

Wat verdient een Constructiebankwerker?

Een beginnend constructiebankwerker zal tussen de 900 en de 1400 euro per maand verdienen. Doorgroei is, wanneer een constructiebankwerker ergens lang in dienst is, mogelijk naar pakweg 2100 per maand.

Salarisschaal Constructiebankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Constructiebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructiebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructiebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Constructiebankwerker vacatures

Constructiebankwerker
Als constructiebankwerker ben je verantwoordelijk voor het construeren en lassen van stalen constructies en wat hiervoor ondersteunend voor nodig is. De volledige machine wordt in de werkplaats opgebouwd. Dit betekend …
Constructiebankwerker Scheepsbouw Emmeloord
Voor een relatie zijn wij op zoek naar een ervaren constructiebankwerker voor in de scheepsbouw. Vind jij het leuk om reparaties uit te voeren aan verschillende soorten schepen? Dan is …
Constructiebankwerker/ Lasser
Ben jij op zoek naar veelzijdigheid in een functie, dan is deze baan jou op het lijf geschreven Wat ga je doen? Je houdt je bezig met het samenstellen vanaf …
Constructiebankwerker - Lasser
In de functie van constructiebankwerker – lasser wordt er van je verwacht dat je zelfstandig kunt werken. Het lezen en interpreteren van werktekeningen en schetsen beheers je goed en je …
Constructiebankwerker / Lasser
Voor een opdrachtgever gespecialiseerd in maatwerk staalconstructies, spijkstaal elektrotrekkers en logistieke oplossingen is Blue op zoek naar een gemotiveerde constructie bankwerker/ lasser. Als constructiebankwerker kan je alle veelvoorkomende metaal werkzaamheden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Constructiebankwerker

Wat is de toekomst van Constructiebankwerker?

Er is een gunstig arbeidsmarktperspectief voor dit beroep. De doorgroeimogelijkheden zijn er dan weer niet in overvloed. De constructiewerker zal veel eigen initiatief moeten tonen, wil hij in aanraking komen voor een andere functie binnen zijn bedrijf. Er ligt normaal gesproken geen doorgroeimogelijkheid klaar.

Baankans Constructiebankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

120


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Constructiebankwerker worden: Opleidingen tot Constructiebankwerker

Wil je constructiebankwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Constructiebankwerker? 

Technische basiskennis is de belangrijkste vereiste voor de constructiebankmedewerker. Soms houdt dit in dat er minimaal mbo niveau twee of drie voltooid moet zijn, soms is er geen opleiding naast een vmbo-diploma nodig. Werkervaring is wel vaak een vereiste, een rijbewijs soms ook.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Constructiebankwerker

Meer opleidingen Constructiebankwerker

Weet je nog niet of je Constructiebankwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Constructiebankwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Constructiebankwerker

Met wie werkt een Constructiebankwerker samen? 

De constructiebankwerker zal vaak in contact staan met technisch medewerkers, gezien hij bijna altijd in een technische werkplaats werkt. Verder is zijn netwerk erg afhankelijk van het bedrijf. Hij zal wellicht in aanraking komen met de technisch tekenaar, die uittekent wat hij concreet maakt. Verder is het netwerk van de constructiebankwerker moeilijk te specificeren.


  • Machinebankwerker
  • Technisch medewerker
  • Technisch tekenaar
Constructiebankwerker


Organisaties waar een Constructiebankwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Constructiebankwerker meestal werkt.

Waar werkt een Constructiebankwerker?

De constructiebankwerker werkt voor een bedrijf in de installatietechniek, bouw, civiele techniek of werktuigbouw.


Best beoordeelde werkgevers Constructiebankwerker

Waar kun je het beste werken als Constructiebankwerker? Hieronder vind je de best door de Constructiebankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Constructiebankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Constructiebankwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Constructiebankwerker.

Welke competenties heeft een Constructiebankwerker nodig?

Een Constructiebankwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Constructiebankwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Constructiebankwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Constructiebankwerker nodig? 

Op een constructiebankwerker is niet echt een specifiek persoonstype van toepassing. Hij zal eigenschappen van de Waarnemer hebben, vanwege de technische details van zijn werk, en zal ook eigenschappen van de Succesvolle werker (doelgerichtheid, praktisch denken) hebben. Desondanks kan iemand die eerder bij andere persoonstypen past ook prima het beroep van constructiebankwerker uitoefenen.

Bekijk de persoonstypen voor ConstructiebankwerkerInterview met een Constructiebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Constructiebankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Constructiebankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Constructiebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Constructiebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Constructiebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Constructiebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Constructiebankwerker iets voor je?

Zou je graag Constructiebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Constructiebankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Constructiebankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar