U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Tuba leraar

Tuba leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een tuba leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De tuba leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument tuba bespelen. De tuba leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De tuba leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de tuba leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de tuba leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De tuba leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de tuba leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de tuba leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een tuba leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Tuba leraar, Baan Tuba leraar, Tuba leraar Worden, Functie-eisen Tuba leraar, Verantwoordelijkheden Tuba leraar, Functieprofiel Tuba leraar, Wat doet een Tuba leraar, Werken als Tuba leraar.

Tuba leraar worden: Opleiding tot tuba leraar

 

Als de tuba leraar de tuba goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de tuba leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de tuba leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de tuba leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel tuba leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de tuba leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de tuba leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat tuba leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De tuba leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Tuba leraar, Tuba leraar Worden, Opleidingsniveau Tuba leraar, Scholing Tuba leraar, Studie Tuba leraar, Bijscholing Tuba leraar, Omscholing Tuba leraar.

Organisaties waar een tuba leraar doorgaans werkzaam is

 

De tuba leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De tuba leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de tuba leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor Tuba leraar, Tuba leraar Worden, Opleidingsniveau Tuba leraar, Scholing Tuba leraar, Studie Tuba leraar, Bijscholing Tuba leraar, Omscholing Tuba leraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden tuba leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de tuba leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De tuba leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een tuba leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De tuba leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als tuba leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de tuba leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

Mensen vonden ons op: Salaris Tuba leraar, Loon Tuba leraar, Wat verdien je als Tuba leraar, Salarisschaal Tuba leraar, Salarisindicatie Tuba leraar, Bonus Tuba leraar, CAO Tuba leraar, Brutoloon Tuba leraar, Nettoloon Tuba leraar, Vakantiedagen Tuba leraar, Pensioen Tuba leraar.

Competenties, skills & vaardigheden tuba leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Tuba leraar, Vaardigheden Tuba leraar, Attitude Tuba leraar, Kwalificaties Tuba leraar, Competentieprofiel Tuba leraar.

Boeken voor het beroep tuba leraar

Wil je meer weten over het beroep tuba leraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je tuba leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken tuba leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Tuba leraar, Tuba leraar ebooks, boek Tuba leraar.

Persoonstypen tuba leraar

 

De tuba leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de tuba leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de tuba leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de tuba leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de tuba leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Tuba leraar, Karakter Tuba leraar.

Netwerk tuba leraar

 

Elke tuba leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de tuba leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de tuba leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de tuba leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere tuba leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de tuba leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de tuba leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega tuba leraar.  

Op een muziekschool heeft de tuba leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever tuba wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Tuba leraar, Medewerkers Tuba leraar.

Is het beroep tuba leraar iets voor jou?

Zou je graag tuba leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als tuba leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Tuba leraar, beroepskeuzetest Tuba leraar, beroep Tuba leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden tuba leraar

 

Het is voor de tuba  leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van tuba  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de tuba leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De tuba leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score tuba leraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep tuba leraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Tuba leraar, Promotie mogelijkheden Tuba leraar, Carriere Tuba leraar.

Solliciteren op de functie tuba leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als tuba leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor tuba leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als tuba leraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Tuba leraar, CV Tuba leraar, sollicitatie Tuba leraar.

Interviews met tuba leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen tuba leraar

Vacatures tuba leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Tuba leraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tuba leraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De tuba leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument tuba bespelen. De tuba leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De tuba leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Tuba leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Tuba leraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Tuba leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep