U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vuilnisman

Vuilnisman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vuilnisman? Lees de functieomschrijving.

Een Vuilnisman zorgt ervoor dat de kliko's geleegd en vuilniszakken of ander afval opgehaald worden. Hoewel hiervoor vroeger altijd mensen werden ingezet, is het steeds meer het geval dat de Vuilnisman alleen nog maar chauffeur is en dat de vuilniswagen zelf de bakken optilt en verwerkt.

In bijna elke gemeente wordt het afval op een andere manier ingezameld, waardoor het werk van een Vuilnisman per gemeente erg kan verschillen. In sommige gemeentes heeft men de geautomatiseerde vrachtwagens, in anderen werkt men nog met vuilniszakken.

Als de Vuilnisman nog met de hand het afval verzamelt rijdt hij mee achter op de vuilniswagen. Hij volgt een vaste route langs de straten waar de vuilnis buiten is gezet (wat iedere dag anders is). Zijn taak is alle zakken van de stoep te halen en achterin de vuilniswagen te gooien en/of kliko's (vuilniscontainers) vast te klemmen aan de wagen zodat deze automatisch worden leeggekiept. De Vuilnisman moet voor het sjouwen een goede fysieke conditie hebben. Dit is zeker het geval wanneer Vuilnismannen grofvuil ophalen en hele banken of koelkasten moeten verwijderen.

Mensen vonden ons op: Job Vuilnisman, Baan Vuilnisman, Vuilnisman Worden, Functie-eisen Vuilnisman, Verantwoordelijkheden Vuilnisman, Functieprofiel Vuilnisman, Wat doet een Vuilnisman, Werken als Vuilnisman.

Vuilnisman worden: Opleiding tot vuilnisman

Om Vuilnisman te kunnen worden heeft men enkel een rijbewijs nodig waarmee Vrachtwagens bestuurd mogen worden en soms ook een chauffeursdiploma. Verder leert men alles in de praktijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vuilnisman, Vuilnisman Worden, Opleidingsniveau Vuilnisman, Scholing Vuilnisman, Studie Vuilnisman, Bijscholing Vuilnisman, Omscholing Vuilnisman.

Organisaties waar een vuilnisman doorgaans werkzaam is

Vuilnismannen werken voor de gemeente, bij het milieuplatform of de reinigings-/ophaaldienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vuilnisman, Vuilnisman Worden, Opleidingsniveau Vuilnisman, Scholing Vuilnisman, Studie Vuilnisman, Bijscholing Vuilnisman, Omscholing Vuilnisman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vuilnisman

Het salaris dat een Vuilnisman kan verwachten zal ergens tussen de €1900 en €2275 per maand liggen. Omdat het verder een fysiek zwaar beroep kan zijn, kunnen Vuilnismannen meestal ook op een goede ziekteregeling rekenen.

Mensen vonden ons op: Salaris Vuilnisman, Loon Vuilnisman, Wat verdien je als Vuilnisman, Salarisschaal Vuilnisman, Salarisindicatie Vuilnisman, Bonus Vuilnisman, CAO Vuilnisman, Brutoloon Vuilnisman, Nettoloon Vuilnisman, Vakantiedagen Vuilnisman, Pensioen Vuilnisman.

Competenties, skills & vaardigheden vuilnisman

 • Samenwerken
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Buiten kunnen werken
 • Praktische instelling
Mensen vonden ons op: Kennis Vuilnisman, Vaardigheden Vuilnisman, Attitude Vuilnisman, Kwalificaties Vuilnisman, Competentieprofiel Vuilnisman.

Boeken voor het beroep vuilnisman

Wil je meer weten over het beroep vuilnisman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vuilnisman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vuilnisman te komen.

Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers | Rutger Bregman

Nederlands | Paperback | 9789082256383 | 104 pagina's

Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren...

De vuilnisman | Liesbet Slegers

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044815245 | 24 pagina's

De vuilnisman haalt het afval van de mensen op. Samen met twee andere vuilnismannen en een vuilniswagen doet hij zijn ronde. De ene keer halen ze papier en karton op, de andere keer de blauwe zakken of nog wat anders. Het is belangrijk dat iedereen zijn a...

Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers | Rutger Bregman

essay maand van de filosofie 2015 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047706830 | 101 pagina's

Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vuilnisman, Vuilnisman ebooks, boek Vuilnisman.

Persoonstypen vuilnisman

Een Vuilnisman werkt veel buiten en krijgt met allerlei verschillende soorten mensen te maken tijdens zijn werk. Het is daarom belangrijk dat de Vuilnisman sociaal en meegaand kan zijn en zich niet te veel bekommert om de meningen van anderen (Levensgenieter). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Vuilnisman zijn route nauwkeurig en snel afwerkt en zo efficiënt mogelijk blijft werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vuilnisman, Karakter Vuilnisman.

Netwerk vuilnisman

Een Vuilnisman brengt de meeste tijd door op zijn vuilniswagen, waarbij hij vooral met andere Vuilnismannnen praat. Soms kan het zijn dat er op de route interactie is met voorbijgangers, als die langs de wagen willen of hun vuilnisbakken pas op het laatste moment naar buiten brengen. Als hij niet aan het werk is heeft hij vooral met zijn leidinggevende te maken, die het schema maakt en andere regelingen kan treffen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vuilnisman, Medewerkers Vuilnisman.

Is het beroep vuilnisman iets voor jou?

Zou je graag vuilnisman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vuilnisman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vuilnisman, beroepskeuzetest Vuilnisman, beroep Vuilnisman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vuilnisman

Omdat het ophalen van vuilnis steeds meer geautomatiseerd wordt, is er steeds minder vraag naar Vuilnismannen. Daarnaast geldt ook dat men als Vuilnisman maar weinig carrièremogelijkheden heeft buiten zijn beroep.

Arbeidsmarktperspectief score vuilnisman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vuilnisman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vuilnisman, Promotie mogelijkheden Vuilnisman, Carriere Vuilnisman.

Solliciteren op de functie vuilnisman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vuilnisman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vuilnisman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vuilnisman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vuilnisman, CV Vuilnisman, sollicitatie Vuilnisman.

Interviews met vuilnisman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vuilnisman

Vacatures vuilnisman

Op zoek naar een nieuwe baan als Vuilnisman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vuilnisman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Vuilnisman zorgt ervoor dat de kliko's geleegd en vuilniszakken of ander afval opgehaald worden. Hoewel hiervoor vroeger altijd mensen werden ingezet, is het steeds meer het geval dat de Vuilnisman alleen nog maar chauffeur is en dat de vuilniswagen zelf de bakken optilt en verwerkt. In bijna elke gemeente wordt het afval op een andere manier ingezameld, waardoor het werk van een Vuilnisman per gemeente erg kan verschillen.

Beoordeling Vuilnisman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vuilnisman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vuilnisman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hard werken en weinig verdienen

Door: eddy

Reeds ben ik al 16 jaar een vuilnisman, dit beroep is zo speciaal dat je na een tijdje niks meer anders wilt. Ik had eigenlijk een andere sector op het oog maar nadat mijn familie mij dit aanraaden als job heb ik er toch een over nagedacht. Na lang besluit ging ik toch akkoord, het loon valt al bij al wel mee en er is ook geen doorgroeimogelijkheid. Net daarom is dit zó leuk.

Door: Robin Dierckx

Doe dit nu ook al weer 7ven jaar. Sinds me 18 bevalt mij prima lekker buiten heel de dag. Is soms wel zwaar maarja hoef je niet meer te sporten.

Door: rene

Sporten is een fijne afwisseling.Je gebruikt ook eens andere spieren e.d..

Door: Dirk

Voor een gemeente als vuilnisman werken of voor een commercieel bedrijf werken zoals SITA of gansewinkel is een wereld van verschil. Bijvoorbeeld sita waar ik werkzaam ben draait het allemaal om zo snel mogelijk met zo weinig mogelijk wagens zoveel mogelijk doen door geld te besparen en een vaste baan is onmogelijk zo jong mogelijk mensen aannemen startpeople dat na een jaar geen loonsverhoging wil geven tenslotte een ROTBEDRIJF.

 

Door: jan

Jan,praat met je collegas,spreek gezamenlijk je chef/voormaan aan of schakel de bond in.Maar probeer wat aan e frutaties te doen.Beter voor je gezondheid. 

Door: vuilnisman

Heey ik ben amine en wil graag bij jullie aan het werk dat is mijn hobby en het lijkt ne fijn om er fulltime mee bezig te zijn hier voor werkte ik als kok groet amine

Door: Amine

Beste Amine.klik eens door na de NationaleVacatureBank,daar vindt je ongetwijfeld vacatures.Sucses

Door: Willem

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de reactie van Robin Dierckx

Door: Jasper

Ben begonnen als belader. Particulieren bij het Brabants Afval Team in Tilburg. Werk er nu zo 3 jaar en ben 21 jaar. Begon op me 18 de via uitzendbureau inmiddels al via contract via de gemeente Tilburg. Zullen nog vele jaren bijkomen. Heerlijk om buiten te werken en fysiek bezig te zijn.

Door: René

Reageer op dit beroep