Vuilnisman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vuilnisman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vuilnisman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vuilnisman wordt.

 

Wat is een Vuilnisman?

Een Vuilnisman zorgt ervoor dat de kliko's geleegd en vuilniszakken of ander afval opgehaald worden. Hoewel hiervoor vroeger altijd mensen werden ingezet, is het steeds meer het geval dat de Vuilnisman alleen nog maar chauffeur is en dat de vuilniswagen zelf de bakken optilt en verwerkt.

In bijna elke gemeente wordt het afval op een andere manier ingezameld, waardoor het werk van een Vuilnisman per gemeente erg kan verschillen. In sommige gemeentes heeft men de geautomatiseerde vrachtwagens, in anderen werkt men nog met vuilniszakken.

Als de Vuilnisman nog met de hand het afval verzamelt rijdt hij mee achter op de vuilniswagen. Hij volgt een vaste route langs de straten waar de vuilnis buiten is gezet (wat iedere dag anders is). Zijn taak is alle zakken van de stoep te halen en achterin de vuilniswagen te gooien en/of kliko's (vuilniscontainers) vast te klemmen aan de wagen zodat deze automatisch worden leeggekiept. De Vuilnisman moet voor het sjouwen een goede fysieke conditie hebben. Dit is zeker het geval wanneer Vuilnismannen grofvuil ophalen en hele banken of koelkasten moeten verwijderen.Wil je werken als Vuilnisman?

Werk je al als Vuilnisman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vuilnisman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vuilnisman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vuilnisman in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Vuilnisman
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2275

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vuilnisman

Wat verdient een Vuilnisman?

Het salaris dat een Vuilnisman kan verwachten zal ergens tussen de €1900 en €2275 per maand liggen. Omdat het verder een fysiek zwaar beroep kan zijn, kunnen Vuilnismannen meestal ook op een goede ziekteregeling rekenen.

Salarisschaal Vuilnisman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vuilnisman

Op zoek naar een nieuwe baan als Vuilnisman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vuilnisman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vuilnisman vacatures

Vacature Belader / vuilnisman
Olympia
Als belader bij Dar zamel je met je collega's huis-, plastic- en GFT-afval in. Dit ga je doen in Nijmegen en omstreken. Om 7.30 ga je aan de slag. Hoe …
Vacature Vuilnisman
Olympia
Ben jij per direct op zoek naar een baan? Wil jij € 10,93 bruto per uur verdienen? Vind je buiten werken helemaal fantastisch? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever …
Vacature Vuilnisophaler
Timing Uitzendteam
Ben jij graag fysiek bezig? En lijkt het jou heerlijk de hele dag in de buitenlucht te zijn? Lees dan snel verder. Wij zijn namelijk op zoek naar meerdere kandidaten …
Vacature Vuilnisophaler
Timing Uitzendteam
Ben jij per direct opzoek naar een baan? Dat kan bij Timing! Ga aan de slag als vuilnisman bij Avri en werk dagelijks heerlijk in buitenlucht! Klik dan direct op …
Vacature Vuilnisman Renewi
Olympia
Voor Renewi in EIndhoven zijn wij op zoek naar een belader. Samen met de chauffeur rijd je de route langs verschillende bedrijven waar je het afval ophaalt. Als belader ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vuilnisman

Wat is de toekomst van Vuilnisman?

Omdat het ophalen van vuilnis steeds meer geautomatiseerd wordt, is er steeds minder vraag naar Vuilnismannen. Daarnaast geldt ook dat men als Vuilnisman maar weinig carrièremogelijkheden heeft buiten zijn beroep.

Baankans Vuilnisman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

18


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vuilnisman worden: Opleidingen tot Vuilnisman

Wil je Vuilnisman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vuilnisman.

Hoe word je een Vuilnisman? 

Om Vuilnisman te kunnen worden heeft men enkel een rijbewijs nodig waarmee Vrachtwagens bestuurd mogen worden en soms ook een chauffeursdiploma. Verder leert men alles in de praktijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vuilnisman

Er zijn geen opleidingen Vuilnisman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vuilnisman in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Omscholen of doorgroeien tot Vuilnisman

Als je Vuilnisman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vuilnisman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vuilnisman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vuilnisman?

Competenties en Vaardigheden Vuilnisman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vuilnisman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vuilnisman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vuilnisman

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Vuilnisman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vuilnisman. Als Vuilnisman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vuilnisman:


zie volledige beschrijving persoonstype Vuilnisman

Vakkennis voor een Vuilnisman

Het is voor een Vuilnisman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vuilnisman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vuilnisman


Werkervaring Vuilnisman

Het is voor een startend Vuilnisman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vuilnisman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schoonmaker .

Iets anders leren?

Is Vuilnisman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vuilnisman

Met wie werkt een Vuilnisman samen? 

Een Vuilnisman brengt de meeste tijd door op zijn vuilniswagen, waarbij hij vooral met andere Vuilnismannnen praat. Soms kan het zijn dat er op de route interactie is met voorbijgangers, als die langs de wagen willen of hun vuilnisbakken pas op het laatste moment naar buiten brengen. Als hij niet aan het werk is heeft hij vooral met zijn leidinggevende te maken, die het schema maakt en andere regelingen kan treffen.


  • Vuilnisman
  • Leidinggevende
Vuilnisman


Organisaties waar een Vuilnisman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vuilnisman meestal werkt.

Waar werkt een Vuilnisman?

Vuilnismannen werken voor de gemeente, bij het milieuplatform of de reinigings-/ophaaldienst.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Vuilnisman

Waar kun je het beste werken als Vuilnisman? Hieronder vind je de best door de Vuilnisman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vuilnisman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vuilnisman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vuilnisman.

Welke competenties heeft een Vuilnisman nodig?

Een Vuilnisman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vuilnisman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vuilnisman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vuilnisman nodig? 

Een Vuilnisman werkt veel buiten en krijgt met allerlei verschillende soorten mensen te maken tijdens zijn werk. Het is daarom belangrijk dat de Vuilnisman sociaal en meegaand kan zijn en zich niet te veel bekommert om de meningen van anderen (Levensgenieter). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Vuilnisman zijn route nauwkeurig en snel afwerkt en zo efficiënt mogelijk blijft werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Vuilnisman


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vuilnisman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vuilnisman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vuilnisman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vuilnisman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vuilnisman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vuilnisman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vuilnisman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vuilnisman iets voor je?

Zou je graag Vuilnisman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vuilnisman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Vuilnisman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Vuilnisman

Vacature Vuilnisman
Olympia
Ben jij per direct op zoek naar een baan? Wil jij € , bruto per uur verdienen? Vind je buiten werken helemaal fantastisch? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever …
Vacature Vuilnisman
FID Uitzendbureau
FunctieomschrijvingAls vuilnisman / belader kun je ingezet worden op bedrijfsafval- of huisvuilroutes. De werkzaamheden beginnen ongeveer om . uur en eindigen als de route voltooid is. Op de route werk …
Vacature Chauffeur/ Belader
Timing Uitzendteam
Wat ga je doen als Chauffeur/Belader bij Twente Milieu?- Je bent verantwoordelijk voor het bevorderen van de openbare hygiëne door het inzamelen, transporteren en afstorten van aangeboden afval- Inzamelen, transporteren …
Vacature Vuilnisman/ vrouw
Timing Uitzendteam
Voor onze locatie in Weert zijn wij opzoek naar Beladers. Je gaat op pad met een chauffeur en een collega belader om in de wijk het afval in te zamelen. …
Vacature Belader / vuilnisman
Olympia
Als belader bij Dar zamel je met je collega's huis-, plastic- en GFT-afval in. Dit ga je doen in Nijmegen en omstreken. Om . ga je aan de slag. Hoe …

Actuele blogposts


reacties op Vuilnisman

René

Ben begonnen als belader. Particulieren bij het Brabants Afval Team in Tilburg. Werk er nu zo 3 jaar en ben 21 jaar. Begon op me 18 de via uitzendbureau inmiddels al via contract via de gemeente Tilburg. Zullen nog vele jaren bijkomen. Heerlijk om buiten te werken en fysiek bezig te zijn.

Jasper

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de reactie van Robin Dierckx

Amine

Heey ik ben amine en wil graag bij jullie aan het werk dat is mijn hobby en het lijkt ne fijn om er fulltime mee bezig te zijn hier voor werkte ik als kok groet amine

Willem

Beste Amine.klik eens door na de NationaleVacatureBank,daar vindt je ongetwijfeld vacatures.Sucses

jan

Voor een gemeente als vuilnisman werken of voor een commercieel bedrijf werken zoals SITA of gansewinkel is een wereld van verschil. Bijvoorbeeld sita waar ik werkzaam ben draait het allemaal om zo snel mogelijk met zo weinig mogelijk wagens zoveel mogelijk doen door geld te besparen en een vaste baan is onmogelijk zo jong mogelijk mensen aannemen startpeople dat na een jaar geen loonsverhoging wil geven tenslotte een ROTBEDRIJF.  

vuilnisman

Jan,praat met je collegas,spreek gezamenlijk je chef/voormaan aan of schakel de bond in.Maar probeer wat aan e frutaties te doen.Beter voor je gezondheid. 

Robin Dierckx

Reeds ben ik al 16 jaar een vuilnisman, dit beroep is zo speciaal dat je na een tijdje niks meer anders wilt. Ik had eigenlijk een andere sector op het oog maar nadat mijn familie mij dit aanraaden als job heb ik er toch een over nagedacht. Na lang besluit ging ik toch akkoord, het loon valt al bij al wel mee en er is ook geen doorgroeimogelijkheid. Net daarom is dit zó leuk.

rene

Doe dit nu ook al weer 7ven jaar. Sinds me 18 bevalt mij prima lekker buiten heel de dag. Is soms wel zwaar maarja hoef je niet meer te sporten.

Dirk

Sporten is een fijne afwisseling.Je gebruikt ook eens andere spieren e.d..

eddy

Hard werken en weinig verdienen

eddy

Hard werken en weinig verdienen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar