U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Weddingplanner

Weddingplanner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een weddingplanner? Lees de functieomschrijving.

Een Weddingplanner is iemand die de gedeeltelijke of totale organisatie en planning van bruiloften op zich neemt.

Eerst zal de Weddingplanner samen met het bruidspaar het budget en ideeën doornemen. De Weddingplanner heeft zelf ook veel creatieve ideeën over bijvoorbeeld een thema, de locatie, de inrichting enzovoort. Zij is op de hoogte van alle trends. Soms organiseert de Weddingplanner slechts gedeeltelijk de bruiloft, bijvoorbeeld alleen het ceremoniegedeelte. Vervolgens maakt de Weddingplanner een voorstel voor de grote dag. Is het koppel akkoord, dan gaat de Weddingplanner aan de slag.

De Weddingplanner maakt een tijdsplanning, maakt afspraken met leveranciers, benadert uitbaters van feestlocaties, doet contractonderhandelingen, bewaakt het budget en maakt een draaiboek voor de bruiloft. Tijdens de bruiloft zelf zal de Weddingplanner ceremoniemeester zijn en ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt en het bruidspaar onbezorgd kan genieten van hun grote dag. 

Mensen vonden ons op: Job Weddingplanner, Baan Weddingplanner, Weddingplanner Worden, Functie-eisen Weddingplanner, Verantwoordelijkheden Weddingplanner, Functieprofiel Weddingplanner, Wat doet een Weddingplanner, Werken als Weddingplanner.

Weddingplanner worden: Opleiding tot weddingplanner

Voor zover bekend bestaan er in Nederland alleen nog particuliere opleidingen tot Weddingplanner. Deze  opleidingen duren zo’n drie jaar en zijn op HBO-niveau. Ook bestaan er korte cursussen (tot enkele weken) tot Weddingplanner.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Weddingplanner, Weddingplanner Worden, Opleidingsniveau Weddingplanner, Scholing Weddingplanner, Studie Weddingplanner, Bijscholing Weddingplanner, Omscholing Weddingplanner.

Organisaties waar een weddingplanner doorgaans werkzaam is

Meestal werkt een Weddingplanner bij een speciaal weddingbureau, een evenementenbureau of als zelfstandige. Er wordt gestreefd naar winst, en dus is de Weddingplanner werkzaam in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Weddingplanner, Weddingplanner Worden, Opleidingsniveau Weddingplanner, Scholing Weddingplanner, Studie Weddingplanner, Bijscholing Weddingplanner, Omscholing Weddingplanner.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden weddingplanner

Hoeveel een Weddingplanner verdient, is lastig te zeggen. Een Weddingplanner in dienst van een bureau verdient een vast salaris per maand, maar het inkomen van een freelance Weddingplanner hangt af van het aantal opdrachten en de grootte van die opdrachten. Meestal rekenen zelfstandig Weddingplanners 10 tot 15% van de totale uitgaven per bruiloft. Veel Weddingplanners hebben ook nog een andere baan, omdat ze anders niet rondkomen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een Weddingplanner in dienst kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een auto van de zaak, een telefoon, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Weddingplanner, Loon Weddingplanner, Wat verdien je als Weddingplanner, Salarisschaal Weddingplanner, Salarisindicatie Weddingplanner, Bonus Weddingplanner, CAO Weddingplanner, Brutoloon Weddingplanner, Nettoloon Weddingplanner, Vakantiedagen Weddingplanner, Pensioen Weddingplanner.

Competenties, skills & vaardigheden weddingplanner

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Weddingplanner, Vaardigheden Weddingplanner, Attitude Weddingplanner, Kwalificaties Weddingplanner, Competentieprofiel Weddingplanner.

Boeken voor het beroep weddingplanner

Wil je meer weten over het beroep weddingplanner? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je weddingplanner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken weddingplanner te komen.

Wedding Planner | Frances Lincoln

Alles voor het plannen van de grote dag - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021571430 | 224 pagina's

De Nederlandstalige editie van The Wedding Planner is onmisbaar voor iedereen die een bruiloft organiseert. Deze stijlvolle en gestructureerde planner vol checklists en ruimte voor inspiratie, zorgt ervoor dat alles op de dag zelf soepel verloopt. De begr...

Weddingplanner - Weddingplanner boek - bruiloft - Hardcover - A4 - 230 pagina's - Nederlands - Musthave plannerboek! | Weddingmusthave.nl

Nederlands | Druk: geen personage | Hardcover | 7436956414401 | Geen personage | 230 pagina's

Weddingplanner Jouw invulboek voor al jullie huwelijksvoorbereidingen De stijlvolle Weddingplanner is het ultieme invulboek vol ruimte voor al je trouwinspiratie en aantekeningen. Deze ultradikke, uitgebreide bruiloft organizer geeft je een handig overzic...

Dagboek van een weddingplanner | Lotte Groosman

Dé must-read ter voorbereiding op jouw trouwdag - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000367351 | 192 pagina's

Bekend van de gelijknamige LINDA.tv-serie Vol persoonlijke ervaringen en tips is dit boek de ultieme bruiloftsinspiratie. Van het aanzoek tot de trouwdag zelf: alle facetten van het plannen en organiseren van een bruiloft komen aan bod. Aan de hand van gr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Weddingplanner, Weddingplanner ebooks, boek Weddingplanner.

Persoonstypen weddingplanner

Persoonstypen die passen bij een Weddingplanner zijn Gever en Perfectionist.

De Weddingplanner wil een zo goed mogelijk geregelde dag voor het bruidspaar. Ze luistert daarom goed naar de wensen van het bruidspaar en probeert deze wensen te vervullen. Ze is empatisch, sociaal, eerlijk en denkt mee (Gever).

Bovendien is een Weddingplanner heel nauwkeurig en veeleisend. Alles moet van top tot teen perfect geregeld zijn, zodat de bruiloft vlekkeloos verloopt (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Weddingplanner, Karakter Weddingplanner.

Netwerk weddingplanner

Een Weddingplanner komt met veel mensen in aanraking. Denk aan het bruidspaar, de leveranciers van eten, drinken, bloemen, inrichtingselementen etc. en uitbaters van feestlocaties.

Mensen vonden ons op: Collega’s Weddingplanner, Medewerkers Weddingplanner.

Is het beroep weddingplanner iets voor jou?

Zou je graag weddingplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als weddingplanner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Weddingplanner, beroepskeuzetest Weddingplanner, beroep Weddingplanner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden weddingplanner

Tien jaar geleden had niemand ooit van een Weddingplanner gehoord. Tegenwoordig schakelen veel meer mensen de hulp in van een Weddingplanner. Wel beslissen sommige koppels door de crisis de bruiloft zelf te regelen.

Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan, kan een Weddingplanner een eigen bedrijf beginnen (als ze dat niet al had) of zich bijvoorbeeld ook toeleggen op het organiseren van andere evenementen, zoals bedrijfsfeesten. 

Arbeidsmarktperspectief score weddingplanner

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep weddingplanner. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Weddingplanner, Promotie mogelijkheden Weddingplanner, Carriere Weddingplanner.

Solliciteren op de functie weddingplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als weddingplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor weddingplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als weddingplanner. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Weddingplanner, CV Weddingplanner, sollicitatie Weddingplanner.

Interviews met weddingplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen weddingplanner

Vacatures weddingplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Weddingplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Weddingplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Weddingplanner is iemand die de gedeeltelijke of totale organisatie en planning van bruiloften op zich neemt. Eerst zal de Weddingplanner samen met het bruidspaar het budget en ideeën doornemen. De Weddingplanner heeft zelf ook veel creatieve ideeën over bijvoorbeeld een thema, de locatie, de inrichting enzovoort.

Beoordeling Weddingplanner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Weddingplanner' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Weddingplanner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep