Weddingplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Weddingplanner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep weddingplanner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je weddingplanner wordt.

Wat is een Weddingplanner?

Een Weddingplanner is iemand die de gedeeltelijke of totale organisatie en planning van bruiloften op zich neemt.

Eerst zal de Weddingplanner samen met het bruidspaar het budget en ideeën doornemen. De Weddingplanner heeft zelf ook veel creatieve ideeën over bijvoorbeeld een thema, de locatie, de inrichting enzovoort. Zij is op de hoogte van alle trends. Soms organiseert de Weddingplanner slechts gedeeltelijk de bruiloft, bijvoorbeeld alleen het ceremoniegedeelte. Vervolgens maakt de Weddingplanner een voorstel voor de grote dag. Is het koppel akkoord, dan gaat de Weddingplanner aan de slag.

De Weddingplanner maakt een tijdsplanning, maakt afspraken met leveranciers, benadert uitbaters van feestlocaties, doet contractonderhandelingen, bewaakt het budget en maakt een draaiboek voor de bruiloft. Tijdens de bruiloft zelf zal de Weddingplanner ceremoniemeester zijn en ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt en het bruidspaar onbezorgd kan genieten van hun grote dag. 

Wil je werken als Weddingplanner?

Werk je al als Weddingplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Weddingplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Weddingplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Weddingplanner in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bruidspaar
  • Leveranciers
  • Uitbaters feestlocaties

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Weddingplanner

Wat verdient een Weddingplanner?

Hoeveel een Weddingplanner verdient, is lastig te zeggen. Een Weddingplanner in dienst van een bureau verdient een vast salaris per maand, maar het inkomen van een freelance Weddingplanner hangt af van het aantal opdrachten en de grootte van die opdrachten. Meestal rekenen zelfstandig Weddingplanners 10 tot 15% van de totale uitgaven per bruiloft. Veel Weddingplanners hebben ook nog een andere baan, omdat ze anders niet rondkomen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een Weddingplanner in dienst kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een auto van de zaak, een telefoon, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen. 

Salarisschaal Weddingplanner

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Weddingplanner

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Weddingplanner

Wat is de toekomst van Weddingplanner?

Tien jaar geleden had niemand ooit van een Weddingplanner gehoord. Tegenwoordig schakelen veel meer mensen de hulp in van een Weddingplanner. Wel beslissen sommige koppels door de crisis de bruiloft zelf te regelen.

Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan, kan een Weddingplanner een eigen bedrijf beginnen (als ze dat niet al had) of zich bijvoorbeeld ook toeleggen op het organiseren van andere evenementen, zoals bedrijfsfeesten. 

Baankans Weddingplanner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Weddingplanner worden: Opleidingen tot Weddingplanner

Wil je weddingplanner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Weddingplanner? 

Voor zover bekend bestaan er in Nederland alleen nog particuliere opleidingen tot Weddingplanner. Deze  opleidingen duren zo’n drie jaar en zijn op HBO-niveau. Ook bestaan er korte cursussen (tot enkele weken) tot Weddingplanner.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Weddingplanner

Wedding planner
Trouwen is weer helemaal terug. Paren willen niet langer meer alleen samenwonen, maar elkaar weer eeuwige trouw beloven. Maar bij een moderne bruiloft komt heel wat regelwerk kijken. In deze …
Weddingplanner
Een bruiloft is niet alleen op de dag zelf. Maanden, soms wel jaren voorafgaand aan die ene mooie dag, moet er een scala aan bruiloftzaken geregeld worden. Dit vraagt om …
Weddingplanner
Ontdek hoe je iedere bruiloft omtovert tot een sprookjesachtig event waar iedereen van versteld staat. Zo laat jij ieder koppel genieten tijdens de mooiste dag van hun leven. Voor elk …
Weddingplanner E-Learning
Bruiloften organiseren? Word zelfstandig weddingplanner Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het …
Weddingplanner Thuisstudie
Bruiloften organiseren? Word zelfstandig weddingplanner Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het …
Meer opleidingen Weddingplanner

Weet je nog niet of je Weddingplanner wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Weddingplanner of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Weddingplanner

Met wie werkt een Weddingplanner samen? 

Een Weddingplanner komt met veel mensen in aanraking. Denk aan het bruidspaar, de leveranciers van eten, drinken, bloemen, inrichtingselementen etc. en uitbaters van feestlocaties.


  • Bruidspaar
  • Leveranciers
  • Uitbaters feestlocaties
Weddingplanner


Organisaties waar een Weddingplanner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Weddingplanner meestal werkt.

Waar werkt een Weddingplanner?

Meestal werkt een Weddingplanner bij een speciaal weddingbureau, een evenementenbureau of als zelfstandige. Er wordt gestreefd naar winst, en dus is de Weddingplanner werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Weddingplanner

Waar kun je het beste werken als Weddingplanner? Hieronder vind je de best door de Weddingplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Weddingplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Weddingplanner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Weddingplanner.

Welke competenties heeft een Weddingplanner nodig?

Een Weddingplanner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Weddingplanner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Weddingplanner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Weddingplanner nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Weddingplanner zijn Gever en Perfectionist.

De Weddingplanner wil een zo goed mogelijk geregelde dag voor het bruidspaar. Ze luistert daarom goed naar de wensen van het bruidspaar en probeert deze wensen te vervullen. Ze is empatisch, sociaal, eerlijk en denkt mee (Gever).

Bovendien is een Weddingplanner heel nauwkeurig en veeleisend. Alles moet van top tot teen perfect geregeld zijn, zodat de bruiloft vlekkeloos verloopt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Weddingplanner


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Weddingplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Weddingplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Weddingplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Weddingplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Weddingplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Weddingplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Weddingplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Weddingplanner iets voor je?

Zou je graag Weddingplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Weddingplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Weddingplanner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar