Weddingplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Weddingplanner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep weddingplanner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je weddingplanner wordt.

 

Wat is een Weddingplanner?

Een Weddingplanner is iemand die de gedeeltelijke of totale organisatie en planning van bruiloften op zich neemt.

Eerst zal de Weddingplanner samen met het bruidspaar het budget en ideeën doornemen. De Weddingplanner heeft zelf ook veel creatieve ideeën over bijvoorbeeld een thema, de locatie, de inrichting enzovoort. Zij is op de hoogte van alle trends. Soms organiseert de Weddingplanner slechts gedeeltelijk de bruiloft, bijvoorbeeld alleen het ceremoniegedeelte. Vervolgens maakt de Weddingplanner een voorstel voor de grote dag. Is het koppel akkoord, dan gaat de Weddingplanner aan de slag.

De Weddingplanner maakt een tijdsplanning, maakt afspraken met leveranciers, benadert uitbaters van feestlocaties, doet contractonderhandelingen, bewaakt het budget en maakt een draaiboek voor de bruiloft. Tijdens de bruiloft zelf zal de Weddingplanner ceremoniemeester zijn en ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt en het bruidspaar onbezorgd kan genieten van hun grote dag. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Weddingplanner?

Werk je al als Weddingplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Weddingplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Weddingplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Weddingplanner in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bruidspaar
  • Leveranciers
  • Uitbaters feestlocaties

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Weddingplanner

Wat verdient een Weddingplanner?

Hoeveel een Weddingplanner verdient, is lastig te zeggen. Een Weddingplanner in dienst van een bureau verdient een vast salaris per maand, maar het inkomen van een freelance Weddingplanner hangt af van het aantal opdrachten en de grootte van die opdrachten. Meestal rekenen zelfstandig Weddingplanners 10 tot 15% van de totale uitgaven per bruiloft. Veel Weddingplanners hebben ook nog een andere baan, omdat ze anders niet rondkomen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een Weddingplanner in dienst kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een auto van de zaak, een telefoon, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen. 

Salarisschaal Weddingplanner

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Weddingplanner

Er zijn geen vacatures Weddingplanner aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Weddingplanner in werkt.

Meer weten over de sector waar een Weddingplanner in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Weddingplanner

Wat zijn de baankansen voor een Weddingplanner?

Tien jaar geleden had niemand ooit van een Weddingplanner gehoord. Tegenwoordig schakelen veel meer mensen de hulp in van een Weddingplanner. Wel beslissen sommige koppels door de crisis de bruiloft zelf te regelen.

Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan, kan een Weddingplanner een eigen bedrijf beginnen (als ze dat niet al had) of zich bijvoorbeeld ook toeleggen op het organiseren van andere evenementen, zoals bedrijfsfeesten. 

De actuele kans op werk voor een Weddingplanner

Het beroep Weddingplanner is onderdeel van de beroepsfamilie Organisatoren van conferenties en evenementen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Organisatoren van conferenties en evenementen is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Weddingplanner

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Weddingplanner worden: Opleidingen tot Weddingplanner

Wil je Weddingplanner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Weddingplanner.

Hoe word je een Weddingplanner? 

Voor zover bekend bestaan er in Nederland alleen nog particuliere opleidingen tot Weddingplanner. Deze  opleidingen duren zo’n drie jaar en zijn op HBO-niveau. Ook bestaan er korte cursussen (tot enkele weken) tot Weddingplanner.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Weddingplanner

Weddingplanner
Laat bruidsparen onbezorgd genieten op de mooiste dag van hun leven. Ontdek hoe je iedere bruiloft omtovert tot een bijzonder event! Bij een bruiloft komt veel kijken. Denk aan de …
Weddingplanner
Weddingplanner Thuisstudie
Bruiloften organiseren? Word zelfstandig weddingplanner Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het …
Weddingplanner Thuisstudie
Professional Weddingplanner
Brand New programma Onze gloednieuwe vakopleiding Professional Weddingplanner is gelanceerd. Zes tot acht maanden aan de slag met jouw unieke services en de start van jouw eigen business. Het vak …
Professional Weddingplanner
Weddingplanner E-Learning
Bruiloften organiseren? Word zelfstandig weddingplanner Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het …
Weddingplanner E-Learning
Wedding planner
Trouwen is weer helemaal terug. Paren willen niet langer meer alleen samenwonen, maar elkaar weer eeuwige trouw beloven. Maar bij een moderne bruiloft komt heel wat regelwerk kijken. In deze …
Wedding planner

Omscholen tot Weddingplanner

Als je je wilt omscholen tot Weddingplanner is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Weddingplanner zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Weddingplanner dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Weddingplanner

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Weddingplanner

Als je Weddingplanner wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Weddingplanner zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Weddingplanner

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Weddingplanner?

Competenties en Vaardigheden Weddingplanner

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Weddingplanner nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Weddingplanner nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Weddingplanner

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Weddingplanner

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Weddingplanner. Als Weddingplanner wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Weddingplanner:


zie volledige beschrijving persoonstype Weddingplanner

Vakkennis voor een Weddingplanner

Het is voor een Weddingplanner ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Weddingplanner zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Weddingplanner

Weddingplanner E-Learning
Bruiloften organiseren? Word zelfstandig weddingplanner Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het …
Weddingplanner E-Learning

Werkervaring Weddingplanner

Het is voor een startend Weddingplanner die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Weddingplanner is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Evenementenorganisator .

Iets anders leren?

Is Weddingplanner het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Weddingplanner

Met wie werkt een Weddingplanner samen? 

Een Weddingplanner komt met veel mensen in aanraking. Denk aan het bruidspaar, de leveranciers van eten, drinken, bloemen, inrichtingselementen etc. en uitbaters van feestlocaties.


  • Bruidspaar
  • Leveranciers
  • Uitbaters feestlocaties
Weddingplanner


Organisaties waar een Weddingplanner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Weddingplanner meestal werkt.

Waar werkt een Weddingplanner?

Meestal werkt een Weddingplanner bij een speciaal weddingbureau, een evenementenbureau of als zelfstandige. Er wordt gestreefd naar winst, en dus is de Weddingplanner werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Weddingplanner

Waar kun je het beste werken als Weddingplanner? Hieronder vind je de best door de Weddingplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Weddingplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Weddingplanner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Weddingplanner.

Welke competenties heeft een Weddingplanner nodig?

Een Weddingplanner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Weddingplanner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Weddingplanner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Weddingplanner nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Weddingplanner zijn Gever en Perfectionist.

De Weddingplanner wil een zo goed mogelijk geregelde dag voor het bruidspaar. Ze luistert daarom goed naar de wensen van het bruidspaar en probeert deze wensen te vervullen. Ze is empatisch, sociaal, eerlijk en denkt mee (Gever).

Bovendien is een Weddingplanner heel nauwkeurig en veeleisend. Alles moet van top tot teen perfect geregeld zijn, zodat de bruiloft vlekkeloos verloopt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Weddingplanner


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Weddingplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Weddingplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Weddingplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Weddingplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Weddingplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Weddingplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Weddingplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Weddingplanner iets voor je?

Zou je graag Weddingplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Weddingplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Weddingplanner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar