afbramer/slijper giet- en smeedwerk Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een afbramer/slijper giet- en smeedwerk?

Het beroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk is een variant van het beroep afwerker gieterij en is onderdeel van de beroepsfamilie metaaloppervlakte afwerkers

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie metaaloppervlakte afwerkers


Past het beroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Wil je een beter salaris verdienen als afbramer/slijper giet- en smeedwerk? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

afbramer/slijper giet- en smeedwerk worden: Opleidingen tot afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Wil je afbramer/slijper giet- en smeedwerk worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de afbramer/slijper giet- en smeedwerk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Er zijn geen opleidingen afbramer/slijper giet- en smeedwerk aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Je kunt als afbramer/slijper giet- en smeedwerk een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk is onderdeel van de beroepsfamilie Metaaloppervlakte afwerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een afbramer/slijper giet- en smeedwerk


Hoofd beroepsgroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Het beroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk valt binnen de hoofdberoepsgroep Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers

Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers bedienen  industriële en landbouwmachines en -apparatuur. Ze bedienen deze machines ter plekke of met een afstandsbediening. Of ze besturen en/of bedienen treinen, motorvoertuigen en mobiele machines. Of ze monteren (assembleren) producten vanuit onderdelen volgens strikte specificaties en procedures.

Het werk vereist vooral ervaring met en begrip van industriële en landbouwmachines en -apparatuur, evenals het vermogen om te gaan met machinale bewerkingen en om zich aan te passen aan technologische innovaties.

Het opleidings- en werk- denkniveau van Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers ligt gemiddeld genomen op VMBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en praktische training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers

De taken die worden uitgevoerd door Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers omvatten meestal:

  • het bedienen en monitoren van mijnbouw- of andere industriële machines en apparatuur voor het verwerken van metaal, mineralen, glas, keramiek, hout, papier of chemicaliën
  • het bedienen en bewaken van machines en apparatuur die worden gebruikt voor de productie van artikelen van metaal, mineralen, chemicaliën, rubber, plastic, hout, papier, textiel, bont of leer, en die voedingsmiddelen en aanverwante producten verwerken
  • het besturen en bedienen van treinen en motorvoertuigen
  • rijden, bedienen en bewaken van mobiele industriële en landbouwmachines en uitrusting
  • het samenstellen van producten uit onderdelen volgens strikte specificaties en procedures.

 

Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofdgroepen binnen Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers 

De beroepen binnen Bedieners machines en installaties, assemblagemedewerkers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • Bedieners vaste machines en installaties
  • Assemblagemedewerkers
  • Bestuurders voertuigen en bedieners mobiele installaties

 


Solliciteren op de functie afbramer/slijper giet- en smeedwerk

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als afbramer/slijper giet- en smeedwerk dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor afbramer/slijper giet- en smeedwerk belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als afbramer/slijper giet- en smeedwerk. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep afbramer/slijper giet- en smeedwerk iets voor je?

Zou je graag afbramer/slijper giet- en smeedwerk willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als afbramer/slijper giet- en smeedwerk bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar