Galvaniseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Galvaniseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep galvaniseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je galvaniseur wordt.

 

Wat is een Galvaniseur?

 

Een Galvaniseur is iemand die zich bezig houdt met galvaniseren. Galvaniseren is een (metaal) voorwerp in een chemisch bad onderdompelen, waarna er door middel van elektriciteit een laagje metaal op ontstaat. Welk laagje ontstaat (zink, nikkel, chroom, koper of tin) wordt bepaald door de chemische samenstelling van het bad. Gegalvaniseerd wordt om verschillende redenen; het laagje kan aangebracht worden om roestvorming tegen te gaan, om het een aantrekkelijker uiterlijk te geven, om het klaar te maken voor een vervolg bewerkingsproces, om het materiaal harder te maken of om het beter geleidbaar te maken. Voordat een voorwerp gegalvaniseerd kan worden dient het eerst goed voorbereid te worden. Dit gebeurt door middel van reinigen, ontvetten, polijsten en slijpen van het materiaal.

Een Galvaniseur is geen eenvoudig beroep, omdat hij niet alleen kennis van de vele chemische processen moet hebben, maar ook zorgvuldig, en vaak zelfstandig, de voorbereiding moet verrichten, de tijdsduur van het onderdompelen moet bepalen en de eindcontrole moet uitvoeren. Omdat dit nogal wat inzicht van het totaal proces vereist, worden er veel verschillende cursussen galvaniseren aangeboden.  Deze cursussen worden vaak via het galvanische bedrijf waar een Galvaniseur werkzaam is aangeboden, maar sommige hiervan worden ook vaak een vereist bij een vacature voor Galvaniseur.

Een Galvaniseur is vaak in dienst van een galvanisch bedrijf, maar de opdrachten die dat bedrijf heeft aangenomen kunnen per opdracht verschillen. Dit heeft niet louter te maken met de voorwerpen die gegalvaniseerd moeten worden, ook al kunnen deze erg verschillen omdat voorwerpen van sleutel tot vliegtuigdeur gegalvaniseerd kunnen worden, maar ook de wensen van opdrachtgever, bijvoorbeeld de dikte van het gegalvaniseerde voorwerp, kunnen per opdracht ver uiteenlopen. Dit maakt het werk van een Galvaniseur niet gemakkelijker, maar zorgt wel voor een uitdaging. 

Wil je werken als Galvaniseur?

Werk je al als Galvaniseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Galvaniseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Galvaniseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Galvaniseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Galvaniseur

Wat verdient een Galvaniseur?

Gemiddeld verdiend een Galvaniseur 1500,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Vermeld moet worden dat dit dienstverband veelal bestaat uit het werken in ploegendiensten. Het werken op vroege of lage tijden wordt dan beloond door middel van een toeslag. Als overige secundaire arbeidsvoorwaarden is te melden het hebben van een reiskostenvergoeding, een onkostenregeling, een pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Galvaniseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Galvaniseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Galvaniseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Galvaniseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Galvaniseur vacatures

Aankomend Galvaniseur
APS Nuenen
Ben jij bereid om een vak te leren en heb je affiniteit en ervaring met metaal? Dan is deze functie iets voor jou? Voor een organisatie gespecialiseerd in het galvaniseren …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Galvaniseur

Wat is de toekomst van Galvaniseur?

Instappen als Galvaniseur is vrij eenvoudig, omdat er niet altijd een aantal jaren werkervaring gevraagd wordt en de enige voorwaarden een Mbo-diploma richting techniek en een aanvullende galvaniseren-diploma is, en dit laatste vrij snel gehaald kan worden. Doordat er niet erg zware instapvereisten zijn, zijn er relatief veel Galvaniseurs in Nederland. Echter, de werkgelegenheid is goed, omdat er veel soorten metalen zijn die gegalvaniseerd kunnen worden en het galvaniseren zorgt voor veel voordelen, bijvoorbeeld het tegengaan van roestvorming, waardoor een voorwerp een langere levensduur heeft. Dit tegen elkaar afgewogen kan geconcludeerd worden dat de arbeidsmarkt voor een Galvaniseur gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden voor een Galvaniseur zijn er gemiddeld tot weinig. Een Galvaniseur is doorgaans werkzaam binnen een galvanisch bedrijf, waardoor het grootste gedeelte  van zijn collega’s zullen bestaan uit mede Galvaniseurs. Leidinggevende functies boven die van een Galvaniseur zijn er, maar doordat er in een bedrijf veel Galvaniseurs zijn, is er relatief veel concurrentie voor deze hogere functie.

Baankans Galvaniseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Galvaniseur worden: Opleidingen tot Galvaniseur

Wil je galvaniseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Galvaniseur? 

Om aan het werk te gaan als Galvaniseur is een technische MBO opleiding vereist. Verdere specificaties van deze opleiding wordt vaak niet gegeven, waardoor een sollicitant vaak volstaat met elke MBO techniek diploma. Dat er niet specifiek gevraagd wordt naar een bepaalde opleiding heeft te maken met een andere eis die ze in vacatures vaak stellen: het hebben van een diploma van een galvanische cursus. Deze cursussen worden op verschillende niveaus gegeven. De basiscursus bestaat uit één dag en een examen. Welke cursus bedrijven bij een sollicitant verwachten hangt af van de inspanning die een bedrijf wil verrichten om een sollicitant intern op te leiding tot zelfstandige Galvaniseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Galvaniseur

Er zijn geen opleidingen Galvaniseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Galvaniseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Galvaniseur

Met wie werkt een Galvaniseur samen? 

Een Galvaniseur werkt doorgaans zelfstandig aan het galvaniseren van voorwerpen. Direct contact zal hij tijdens zijn werkzaamheden het meest hebben met mede Galvaniseurs, eventueel bij het hebben van vragen of anders het normale collegiale contact, en met zijn leidinggevende. Zijn leidinggevende staat in contact met de opdrachtgever en is hierdoor op de hoogte van de specificaties van de opdracht. Deze zal hij doorgeven aan de Galvaniseur. Tevens houdt de leidinggevende toezicht op het werk van de Galvaniseur en kan de Galvaniseur bij problemen bij hem terecht.


Galvaniseur


Organisaties waar een Galvaniseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Galvaniseur meestal werkt.

Waar werkt een Galvaniseur?

Een Galvaniseur is doorgaans werkzaam bij een galvanisch bedrijf. Dit bedrijf, een profit-organisatie, is vaak louter bezig met het galvaniseren van voorwerpen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Galvaniseur

Waar kun je het beste werken als Galvaniseur? Hieronder vind je de best door de Galvaniseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Galvaniseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Galvaniseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Galvaniseur.

Welke competenties heeft een Galvaniseur nodig?

Een Galvaniseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Galvaniseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Galvaniseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Galvaniseur nodig? 

 

Een Galvaniseur is een succesvolle werker en een loyalist. De succesvolle werker in de Galvaniseur heeft te maken met het doelgerichte werk van de Galvaniseur. Het werk van een Galvaniseur is pas klaar als het gegalvaniseerde voorwerp de eindmeting heeft doorstaan, maar voordat deze meting plaatsvindt is een Galvaniseur al een enige tijd bezig met het voorwerp, omdat deze eerst voorbereid moet worden en dan enige tijd het dompelproces ingaat. De eindmeting zal pas goed zijn als het hele eerdere proces goed doorlopen is en daardoor moet een Galvaniseur een succesvolle werker zijn om deze eindmeting goed te laten zijn.

Naast een succesvolle werker is een Galvaniseur een loyalist. Hij is loyaal naar het bedrijf waar hij werkzaam voor is en naar de opdrachtgever. Hij is verantwoordelijk, want hij weet precies wat zijn opdracht is en zal deze op een verantwoordelijke manier tot een goed einde proberen te brengen. Daarnaast kan het bedrijf en de opdrachtgever vertrouwen op het werk wat een Galvaniseur aflevert, mede omdat hij dit werk zorgvuldig en verantwoordelijk verricht.

Bekijk de persoonstypen voor Galvaniseur


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Galvaniseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Galvaniseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Galvaniseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Galvaniseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Galvaniseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Galvaniseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Galvaniseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Galvaniseur iets voor je?

Zou je graag Galvaniseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Galvaniseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Galvaniseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar