Agrotechnoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agrotechnoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agrotechnoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agrotechnoloog wordt.

Wat is een Agrotechnoloog?

 

Een Agrotechnoloog is iemand die systemen ontwikkelt voor efficiënte en duurzame productie van voedingsmiddelen. De agrarische sector ontwikkelt zich snel en nieuwe, innovatieve ontwerpen zijn daarom zeer welkom.

De Agrotechnoloog wil processen in de landbouw, tuinbouw of veehouderij vergemakkelijken en minder milieuvervuilend maken. Zo bedenkt een Agrotechnoloog met een multidisciplinair team bijvoorbeeld nieuwe technieken om voedsel te verwerken of nieuwe systemen die gegevens over plantensoorten verwerken. Concrete voorbeelden van systemen die door Agrotechnologen zijn ontwikkeld, zijn robots die koeien melken en energiezuinige kassen.

Steeds houdt de Agrotechnoloog rekening met planten, dieren, mensen, het milieu, de publieke opinie en wet- en regelgeving. 

Wil je werken als Agrotechnoloog?

Werk je al als Agrotechnoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agrotechnoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agrotechnoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agrotechnoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Onderzoekers
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2350 tot €5600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agrotechnoloog

Wat verdient een Agrotechnoloog?

 

Een Agrotechnoloog kan rekenen op zo’n €2350,- tot €5600,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, werkgever en ervaring van de Agrotechnoloog en de zwaarte van de functie.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao. Vaak gelden bijvoorbeeld een dertiende maand, vakantietoeslagen en een pensioensregeling.

Salarisschaal Agrotechnoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Agrotechnoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agrotechnoloog

Wat is de toekomst van Agrotechnoloog?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Agrotechnoloog is goed. Er is veel vraag naar technologieën die de productie van voedsel efficiënter en duurzamer maken.

Bij goed functioneren en jaren ervaring, kan een Agrotechnoloog leidinggevende taken krijgen.

Baankans Agrotechnoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Agrotechnoloog worden: Opleidingen tot Agrotechnoloog

Wil je agrotechnoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Agrotechnoloog? 

 

Om Agrotechnoloog te worden, moet de WO-opleiding Agrotechnologie gedaan worden. De bachelor duurt drie jaar, de master twee jaar. Je leert hier hoe je innovatieve technologieën bedenkt en ontwikkelt die relevant zijn voor toepassingen in de landbouw, tuinbouw of veehouderij. Je krijgt vakken als chemie, wiskunde, natuurkunde en bedrijfseconomie. Op de middelbare school kun je het beste het profiel N&T of N&G met Natuurkunde kiezen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Agrotechnoloog

Meer opleidingen Agrotechnoloog

Weet je nog niet of je Agrotechnoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Agrotechnoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Agrotechnoloog

Met wie werkt een Agrotechnoloog samen? 

 

Met welke personen een Agrotechnoloog in aanraking komt, hangt af van zijn precieze functie en werkgever. De Agrotechnoloog zal zelfstandig werken of in contact komen met andere onderzoekers, met wie hij samenwerkt aan een project. Bij vragen of problemen kan de Agrotechnoloog terecht bij een Leidinggevende. 


  • Onderzoekers
  • Leidinggevende
Agrotechnoloog


Organisaties waar een Agrotechnoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agrotechnoloog meestal werkt.

Waar werkt een Agrotechnoloog?

 

Een Agrotechnoloog werkt bijvoorbeeld bij een fabrikant van landbouwwerktuigen, een firma die agrarische bedrijfsgebouwen en klimaatregelinstallaties levert voor de tuinbouw of dierhouderij, een bedrijf dat relevante software ontwikkelt of bij een onderzoeks- of adviesbureau.

De Agrotechnoloog werkt dus vaak bij een bedrijf dat naar winst streeft en daarom bij de profitsector hoort, maar hij kan bijvoorbeeld ook verbonden zijn aan een universiteit, die hoort bij de non-profitsector. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Agrotechnoloog

Waar kun je het beste werken als Agrotechnoloog? Hieronder vind je de best door de Agrotechnoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agrotechnoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agrotechnoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agrotechnoloog.

Welke competenties heeft een Agrotechnoloog nodig?

Een Agrotechnoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agrotechnoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agrotechnoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agrotechnoloog nodig? 

 

Persoonstypen die goed passen bij een Agrotechnoloog zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

De Agrotechnoloog streeft naar zo innovatief en duurzaam mogelijke technologieën voor de landbouw, tuinbouw en veehouderij. De Agrotechnoloog is dus gedreven en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Agrotechnoloog veeleisend, integer en gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Agrotechnoloog


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Agrotechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agrotechnoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agrotechnoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agrotechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agrotechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agrotechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agrotechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agrotechnoloog iets voor je?

Zou je graag Agrotechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agrotechnoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Agrotechnoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar