Arts Assistent Interne Geneeskunde Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Arts Assistent Interne Geneeskunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde, zoals: "Wat doet een Arts Assistent Interne Geneeskunde?", of "Wat verdient een Arts Assistent Interne Geneeskunde? of "Hoe word je een Arts Assistent Interne Geneeskunde?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Arts Assistent Interne Geneeskunde nodig heeft.Wat is een Arts Assistent Interne Geneeskunde?

 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde is arts in opleiding op de afdeling Interne Geneeskunde. De Arts Assistent Interne Geneeskunde onderzoekt en diagnosticeert patiënten die een afwijking of ziekte hebben in –een van - hun inwendige organen .  De Arts Assistent Interne Geneeskunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Interne Geneeskunde is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Interne Geneeskunde is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Interne Geneeskunde mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Interne Geneeskunde verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Interne Geneeskunde is er op de afdeling Interne Geneeskunde verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  
Verder zit de Arts Assistent Interne Geneeskunde veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Interne Geneeskunde en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Interne Geneeskunde veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Interne Geneeskunde de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Interne Geneeskunde heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Past het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Arts in Opleiding Interne Geneeskunde, AIOS Interne Geneeskunde, arts-assistent internist-allergoloog


Vacatures Arts Assistent Interne Geneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Interne Geneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Interne Geneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Arts Assistent Interne Geneeskunde vacatures

Vacature AIOS interne geneeskunde / gastro-enterologie
bkv.jobs
Een opleidingsplaats tot internist in een Duits ziekenhuis. Zeer vriendelijke collega’s, een gevarieerd werkterrein en rotatiemogelijkheden. JOUW NIEUWE BAAN Niet alleen de algemene interne geneeskunde behoort tot het zorgaanbod van …
Vacature AIOS interne geneeskunde / gastro-enterologie
bkv.jobs
Een opleidingsplaats tot internist in een Duits ziekenhuis. Zeer vriendelijke collega’s, een gevarieerd werkterrein en rotatiemogelijkheden.JOUW NIEUWE BAANNiet alleen de algemene interne geneeskunde behoort tot het zorgaanbod van …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Interne Geneeskunde

Wat verdient een Arts Assistent Interne Geneeskunde?

 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Interne Geneeskunde is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Interne Geneeskunde uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Interne Geneeskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Arts Assistent Interne Geneeskunde

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Arts Assistent Interne Geneeskunde


Arts Assistent Interne Geneeskunde worden: Opleidingen tot Arts Assistent Interne Geneeskunde

Wil je Arts Assistent Interne Geneeskunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts Assistent Interne Geneeskunde.

Hoe word je een Arts Assistent Interne Geneeskunde? 

 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Interne Geneeskunde heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Interne Geneeskunde is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Interne Geneeskunde meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Interne Geneeskunde

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Interne Geneeskunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Interne Geneeskunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Arts Assistent Interne Geneeskunde worden: Omscholen tot Arts Assistent Interne Geneeskunde

Als je je wilt omscholen tot Arts Assistent Interne Geneeskunde is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Arts Assistent Interne Geneeskunde zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Arts Assistent Interne Geneeskunde dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Arts Assistent Interne Geneeskunde

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Interne Geneeskunde

Als je Arts Assistent Interne Geneeskunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Interne Geneeskunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Interne Geneeskunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Interne Geneeskunde?


Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Interne Geneeskunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Interne Geneeskunde nodig?

Een Arts Assistent Interne Geneeskunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Arts Assistent Interne Geneeskunde

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Improvisatie
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Arts Assistent Interne Geneeskunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Interne Geneeskunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Interne Geneeskunde nodig? 

 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Interne Geneeskunde perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Interne Geneeskunde ook zo voelen. De Arts Assistent Interne Geneeskunde is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Interne Geneeskunde samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Interne Geneeskunde maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Interne Geneeskunde zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Interne Geneeskunde


Eigenschappen Arts Assistent Interne Geneeskunde

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Arts Assistent Interne Geneeskunde

Wat zijn de baankansen voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Interne Geneeskunde, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde al in zich draagt dat de Arts Assistent Interne Geneeskunde uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Interne Geneeskunde is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Interne Geneeskunde specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Interne Geneeskunde als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Interne Geneeskunde kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

De actuele kans op werk voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde

Het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Arts Assistent Interne Geneeskunde

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Arts Assistent Interne Geneeskunde

Je kunt als Arts Assistent Interne Geneeskunde een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde

Mogelijke specialisaties voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde

arts-assistent orthopedie arts in opleiding tot specialist (aios) orthopedie arts niet in opleiding tot specialist (anios) orthopedie arts-assistent plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) plastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) nucleaire geneeskunde arts-assistent nucleaire geneeskunde
arts in opleiding tot specialist (aios) nucleaire geneeskunde arts-assistent radiologie arts in opleiding tot specialist (aios) radiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiologie röntgenoloog radiotherapeut-oncoloog arts-assistent radiotherapie arts in opleiding tot specialist (aios) radiotherapie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiotherapie arts-assistent longziekten en tuberculose arts in opleiding tot specialist (aios) longziekten en tuberculose arts niet in opleiding tot specialist (anios) longziekten en tuberculose arts-assistent anesthesiologie arts-assistent kindergeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) kindergeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) kindergeneeskunde arts-assistent klinische geriatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische geriatrie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische geriatrie fertiliteitsarts gynaecoloog-perinatoloog perinatoloog arts-assistent verloskunde en gynaecologie arts in opleiding tot specialist (aios) verloskunde en gynaecologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) verloskunde en gynaecologie medisch specialist allergologie arts in opleiding tot specialist (aios) allergologie internist-geriater internist-hematoloog internist-immunoloog internist-endocrinoloog medisch specialist infectieziekten arts-assistent inwendige geneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) inwendige geneeskunde internist-intensivist internist-gastro-enteroloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) inwendige geneeskunde aidsbehandelaar aidsinternist internist-oncoloog internist-infectioloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) allergologie arts klierziekten allergist allergoloog nefroloog internist-allergoloog arts-assistent medische microbiologie arts in opleiding tot specialist (aios) medische microbiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) medische microbiologie Onderzoeker medische microbiologie arts-assistent keel-, neus- en oorheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) keel-, neus- en oorheelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) keel-, neus- en oorheelkunde otoloog oorarts spoedeisende hulparts (seh) arts-assistent spoedeisende eerste hulp (seh) spoedeisende eerste hulparts (seh) ziekenhuisarts spoedeisende hulp (seh) arts in opleiding tot specialist (aios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts niet in opleiding tot specialist (anios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts-assistent reumatologie arts in opleiding tot specialist (aios) reumatologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) reumatologie arts-assistent neurochirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) neurochirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurochirurgie arts-assistent revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) revalidatiegeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) dermatologie en venerologie arts-assistent dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurologie arts-assistent neurologie arts in opleiding tot specialist (aios) neurologie neuropsychiater zenuwarts neuroloog-psychiater neuropatholoog arts niet in opleiding tot specialist (anios) voor verstandelijk gehandicapten arts-assistent voor verstandelijk gehandicapten arts in opleiding tot specialist (aios) voor verstandelijk gehandicapten sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) sportgeneeskunde sociaal-geneeskundige sportgeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) urologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) urologie arts-assistent urologie arts-assistent cardiologie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiologie arts-assistent oogheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) oogheelkunde oogarts ocuplastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oogheelkunde oogarts refractiechirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiothoracale chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiothoracale chirurgie arts-assistent cardiothoracale chirurgie Arts Assistent Thoraxchirurgie arts-assistent heelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) heelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) heelkunde traumachirurg oncologisch chirurg oncologisch internist arts-assistent oncologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oncologie arts in opleiding tot specialist (aios) verslavingsarts arts niet in opleiding tot specialist (anios) verslavingsarts verpleeghuisarts in opleiding (vaio) verpleeghuisarts arts-assistent ouderengeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) ouderengeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderengeneeskunde arts-assistent intensive care arts in opleiding tot specialist (aios) intensive care arts niet in opleiding tot specialist (anios) intensive care ic-fellow arts-assistent gastro-enterologie arts in opleiding tot specialist (aios) gastro-enterologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) gastro-enterologie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Arts Assistent Interne Geneeskunde

Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde specialist assistent in opleiding (aio) geneeskunde specialist onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde specialist assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde specialist embryoloog (onderzoeken/publiceren) geneticus (onderzoeken/publiceren) histoloog (onderzoeken/publiceren) weefseldeskundige (onderzoeken/publiceren) patholoog (onderzoeken/publiceren) seroloog (onderzoeken/publiceren)
anesthesioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogmeetkunde wetenschappelijk onderzoeker optometrie wetenschappelijk onderzoeker orthoptica wetenschappelijk onderzoeker osteopathie wetenschappelijk onderzoeker plastische chirurgie wetenschappelijk onderzoeker psychiatrie wetenschappelijk onderzoeker radiologie wetenschappelijk onderzoeker radiotherapie wetenschappelijk onderzoeker reumatologie cardioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker cardio-vasculaire chirurgie wetenschappelijk onderzoeker chirurgie wetenschappelijk onderzoeker dentomaxilliaire orthopedie dermatoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker gerontologie, geriatrie wetenschappelijk onderzoeker gynaecologie, verloskunde, obstetrie wetenschappelijk onderzoeker huidziekten wetenschappelijk onderzoeker inwendige geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker kaakchirurgie wetenschappelijk onderzoeker keel-, neus- en oorheelkunde wetenschappelijk onderzoeker kinderpsychiatrie wetenschappelijk onderzoeker kindergeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker mondziekten wetenschappelijk onderzoeker neurochirurgie wetenschappelijk onderzoeker neurofysiologie neuroloog (onderzoeken/publiceren) oncoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogheelkunde wetenschappelijk onderzoeker orthopedie uroloog (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde specialist Klinisch embryoloog Klinisch patholoog Onderzoeker Klinische Genetica Onderzoeker Endocrinologie Onderzoeker Hematologie Onderzoeker Bacteriologie Onderzoeker Parasitologie Onderzoeker Mycologie Onderzoeker Serologie Forensisch patholoog gerechtelijk patholoog Explantatiemedewerker Seksuoloog Psychiater psychiater consultatieve dienst psychiater ouderen arts-assistent kinder- en jeugd psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) kinder- en jeugdpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) kinder- en jeugd psychiatrie arts-assistent psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) psychiatrie arts-assistent transmurale psychatrie arts in opleiding tot specialist (aios) transmurale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) transmurale psychiatrie arts-assistent sociale psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) sociale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) sociale psychiatrie arts-assistent ouderenpsychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) ouderenpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderenpsychiatrie arts-assistent consultatieve psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) consultatieve psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) consultatieve psychiatrie psychiater ambulante zorg volwassenen jeugdpsychiater kinderpsychiater psychiater jeugdzorg kinder- en jeugdpsychiater psychiater volwassenen en ouderen psychiater sociale psychiatrie Arts Assistent Psychiatrie Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde endocrinoloog (onderzoeken/publiceren) fysioloog (onderzoeken/publiceren) klinisch chemicus (onderzoeken/publiceren) klinisch fysicus (onderzoeken/publiceren) medisch specialist klinische genetica (onderzoeken/publiceren) viroloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker anatomie wetenschappelijk onderzoeker arbeidsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde audioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker audiometrie epidemioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker fysiologie wetenschappelijk onderzoeker geslachtsziekten wetenschappelijk onderzoeker hart- en vaatziekten hematoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker immuniteitsleer wetenschappelijk onderzoeker logopedie wetenschappelijk onderzoeker longziekten wetenschappelijk onderzoeker maatschappelijke gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoeker medische erfelijkheidsleer wetenschappelijk onderzoeker nierziekten wetenschappelijk onderzoeker nucleaire geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker parasitaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker protozoaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker röntgendiagnostiek wetenschappelijk onderzoeker sociale verzekeringsgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker sportgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker tropische geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verkeersgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verpleegkunde wetenschappelijk onderzoeker ziektekunde arbeidsfysioloog (onderzoeken/publiceren) ontleedkundige geneeskunde (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Arts Assistent Interne Geneeskunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Interne Geneeskunde meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Interne Geneeskunde?

 

De Arts Assistent Interne Geneeskunde werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Interne Geneeskunde kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Arts Assistent Interne Geneeskunde

Met wie werkt een Arts Assistent Interne Geneeskunde samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Interne Geneeskunde contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Interne Geneeskunde moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Interne Geneeskunde heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Interne Geneeskunde. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Interne Geneeskunde dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Interne Geneeskunde is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Interne Geneeskunde heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Interne Geneeskunde. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Interne Geneeskunde beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Interne Geneeskunde ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Interne Geneeskunde veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Interne Geneeskunde de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  


 • Patiënten
 • Specialist Interne Geneeskunde
 • Verpleging Interne Geneeskunde
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Interne Geneeskunde

Interview met een Arts Assistent Interne Geneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Arts Assistent Interne Geneeskunde:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Arts Assistent Interne Geneeskunde verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Arts Assistent Interne Geneeskunde?

De beroepen die verwant zijn aan Arts Assistent Interne Geneeskunde zijn:
Arts Assistent Neurologie
Salaris: €2000 tot €2200
Opleiding: WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Arts Assistent Kindergeneeskunde
Salaris: €2000 tot €2200
Opleiding: WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Arts Assistent Interne Geneeskunde in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Interne Geneeskunde
 • Verpleging Interne Geneeskunde
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar