Arts Assistent Plastische Chirurgie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Plastische Chirurgie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie is arts in opleiding op de afdeling Plastische chirurgie. De Arts Assistent Plastische chirurgie hout zich bezig met patiënten die om esthetische redenen of functionele redenen iets aan hun lichaam willen laten veranderen. De Arts Assistent Plastische chirurgie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Plastische chirurgie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Plastische chirurgie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Plastische chirurgie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Plastische chirurgie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Plastische chirurgie is er op de afdeling Plastische chirurgie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Plastische chirurgie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Plastische chirurgie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Plastische chirurgie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Plastische chirurgie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Wil je werken als Arts Assistent Plastische Chirurgie?

Werk je al als Arts Assistent Plastische Chirurgie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Plastische Chirurgie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Plastische Chirurgie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Plastische chirurgie
 • Verpleging Plastische chirurgie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Plastische Chirurgie

Wat verdient een Arts Assistent Plastische Chirurgie?

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Plastische chirurgie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Plastische chirurgie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Plastische Chirurgie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arts Assistent Plastische Chirurgie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Plastische Chirurgie

Hoe goed is de toekomst voor de Arts Assistent Plastische Chirurgie? 

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Plastische chirurgie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Plastische chirurgie al in zich draagt dat de Arts Assistent Plastische chirurgie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Plastische chirurgie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Plastische chirurgie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Plastische chirurgie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Plastische chirurgie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

Baankans Arts Assistent Plastische Chirurgie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arts Assistent Plastische Chirurgie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Plastische Chirurgie

Hoe word je een Arts Assistent Plastische Chirurgie? 

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Plastische chirurgie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Plastische chirurgie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Plastische chirurgie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arts Assistent Plastische Chirurgie

Meer opleidingen Arts Assistent Plastische Chirurgie

Weet je nog niet of je Arts Assistent Plastische Chirurgie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arts Assistent Plastische Chirurgie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arts Assistent Plastische Chirurgie

Met wie werkt een Arts Assistent Plastische Chirurgie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Plastische chirurgie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Plastische chirurgie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Plastische chirurgie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Plastische chirurgie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Plastische chirurgie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Plastische chirurgie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Plastische chirurgie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Plastische chirurgie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Plastische chirurgie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Plastische chirurgie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Plastische chirurgie
 • Verpleging Plastische chirurgie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Plastische Chirurgie


Organisaties waar een Arts Assistent Plastische Chirurgie werkzaam is

Waar werkt een Arts Assistent Plastische Chirurgie meestal? 

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Plastische chirurgie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Plastische Chirurgie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Plastische Chirurgie? Hieronder vindt je de best door de Arts Assistent Plastische Chirurgie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Plastische Chirurgie:

Welke competenties heeft een een Arts Assistent Plastische Chirurgie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Arts Assistent Plastische Chirurgie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Arts Assistent Plastische Chirurgie nodig? 

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Plastische chirurgie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Plastische chirurgie ook zo voelen. De Arts Assistent Plastische chirurgie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Plastische chirurgie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Plastische chirurgie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Plastische chirurgie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Plastische Chirurgie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Plastische Chirurgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Plastische Chirurgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Plastische Chirurgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Plastische Chirurgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Plastische Chirurgie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Plastische Chirurgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Plastische Chirurgie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Plastische Chirurgie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar