Cello Leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cello Leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De cello leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument cello bespelen. De cello leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De cello leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de cello leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.              

Daarnaast is het aan de cello leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De cello leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de cello leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de cello leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een cello leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Wil je werken als Cello Leraar?

Werk je al als Cello Leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cello Leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Cello Leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cello Leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Cello leraar
  • Muziek leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cello Leraar

Wat verdient een Cello Leraar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de cello leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De cello leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.             

Als het bekend is dat een cello leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De cello leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.      

Het is als cello leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de cello leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

Salarisschaal Cello Leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cello Leraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cello Leraar

Hoe goed is de toekomst voor de Cello Leraar? 

 

Het is voor de cello leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van cello spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de cello leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De cello leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans Cello Leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cello Leraar worden: Opleidingen tot Cello Leraar

Hoe word je een Cello Leraar? 

 

Als de cello leraar de cello goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de cello leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de cello leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.      

Het is goed mogelijk dat de cello leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel cello leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de cello leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de cello leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat cello leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De cello leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                    

 

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cello Leraar

Meer opleidingen Cello Leraar

Weet je nog niet of je Cello Leraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cello Leraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cello Leraar

Met wie werkt een Cello Leraar samen? 

 

Elke cello leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de cello leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de cello leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.  

Als de cello leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere cello leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de cello leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de cello leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega cello leraar.  

Op een muziekschool heeft de cello leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever cello wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Cello leraar
  • Muziek leraar
Cello Leraar


Organisaties waar een Cello Leraar werkzaam is

Waar werkt een Cello Leraar meestal? 

 

De cello leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De cello leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de cello leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.              

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Cello Leraar

Waar kun je het beste werken als Cello Leraar? Hieronder vindt je de best door de Cello Leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cello Leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cello Leraar:

Welke competenties heeft een een Cello Leraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Cello Leraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Cello Leraar nodig? 

 

De cello leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de cello leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de cello leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.              

Ook is het belangrijk dat de cello leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de cello leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.            

 

Bekijk de persoonstypen voor Cello Leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cello Leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cello Leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cello Leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cello Leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cello Leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cello Leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cello Leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cello Leraar iets voor je?

Zou je graag Cello Leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cello Leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cello Leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar