Chansonnier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chansonnier? Lees de functieomschrijving.

De chansonnier is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van chansons.

De chansonnier zingt op professioneel gebied chansons (luisterliedjes). Voorbeelden van chansonniers zijn Jacques Brel en Serge Gainsbourg. De chansonnier kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De chansonnier kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de chansonnier onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés of op festivals.

De chansonnier schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de chansonnier zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano, accordeon of gitaar. Omdat het onzeker is of de chansonnier van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de chansonnier daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De chansonnier is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de chansonnier verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Wil je werken als Chansonnier?

Werk je al als Chansonnier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chansonnier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chansonnier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Chansonnier in één oogopslag

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chansonnier

Wat verdient een Chansonnier?

Voor het beroep van chansonnier valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per chansonnier verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Chansonnier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chansonnier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chansonnier

Hoe goed is de toekomst voor de Chansonnier? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de chansonnier hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De chansonnier die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de chansonnier extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Baankans Chansonnier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chansonnier worden: Opleidingen tot Chansonnier

Hoe word je een Chansonnier? 

Voor het beroep van chansonnier is geen opleiding vereist. Wel kan de chansonnier een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige chansonniers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chansonnier

Meer opleidingen Chansonnier

Weet je nog niet of je Chansonnier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chansonnier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chansonnier

Met wie werkt een Chansonnier samen? 

Het netwerk van de chansonnier bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Chansonnier


Organisaties waar een Chansonnier werkzaam is

Waar werkt een Chansonnier meestal? 

De chansonnier werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Chansonnier

Waar kun je het beste werken als Chansonnier? Hieronder vindt je de best door de Chansonnier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chansonnier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chansonnier:

Welke competenties heeft een een Chansonnier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chansonnier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chansonnier nodig? 

De chansonnier is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de chansonnier ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Chansonnier


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Chansonnier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chansonnier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chansonnier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chansonnier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chansonnier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chansonnier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chansonnier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chansonnier iets voor je?

Zou je graag Chansonnier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chansonnier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chansonnier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar