Crisismanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Crisismanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep crisismanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je crisismanager wordt.

 

Wat is een Crisismanager?

De Crisismanager wordt door bedrijf ingeschakeld wanneer de problemen zo hoog opgestapeld zijn dat het bedrijf er niet meer zelf uit kan komen. Crisismanagers worden vaak ingeroepen bij financiële problemen of een dreigend faillisement, wanneer het al bijna te laat is. Het probleem ligt vaak in de organisatie van het bedrijf, waardoor een Crisismanager goed moet kunnen spitten om de structuur van het bedrijf boven te halen, mits het bedrijf al een structuur heeft.

 

Past het beroep Crisismanager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Crisismanager?

Nadat er een goed plaatje van het bedrijf is gemaakt, wordt het management onder de loep genomen en zonodig vervangen. Daarna wordt er pas een financieel reddingsplan in werking gesteld. Een Crisismanager kan ofwel op zichzelf het benodigde onderzoek doen en actie ondernemen, of in een team werken dat in ploegen de problemen en verborgen financiën achterhaalt en verbetert.

Vaak zijn een goede structuur en management de belangrijkste factoren in het scheppen van een gezondere bedrijfscultuur. Het is zaak om de mensen die voor verandering openstaan te stimuleren, en diegene die verandering blokkeren buiten spel te zetten. Hiervoor heeft een Crisismanager een sterk psychologisch inzicht nodig. Uiteindelijk gaat het toch om mensen, niet cijfers. Leidinggevende kwaliteiten zijn nodig om mensen goed aan het werk te krijgen.

Wanneer het bedrijf gered kan worden en blijft bestaan is het ook de taak van de Crisismanager om geschikte opvolging aan te stellen, om de verdere  stimulatie van een gezonde bedrijfscultuur te garanderen.

Andere namen het beroep Crisismanager

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Crisiscommunicatie, crisisbeheersing, Bedrijvendokter, Turn-around Manager, Crisis manager

Wil je werken als Crisismanager?

Werk je al als Crisismanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Crisismanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Crisismanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Crisismanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Personeel
 • Bestuur
 • Financiële Dienstverlener
 • Accountant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2850 tot €4964

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Crisismanager

Wat verdient een Crisismanager?

De arbeidsvoorwaarden vor de Crisismanager zijn afhankelijk van het soort bedrijf en dienstverband. Naar schatting ligt het salaris tussen de €2850 en €4964 bruto per maand. In de praktijk zullen er uitschieters naar boven en beneden zijn. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen wel aantrekkelijk, vooral ook omdat het om een bestuursfunctie gaat en daar altijd zekere voordelen aan zijn verbonden.

Salarisschaal Crisismanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Crisismanager

Er zijn geen vacatures Crisismanager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Crisismanager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Crisismanager in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Crisismanager

Wat zijn de baankansen voor een Crisismanager?

In deze crisistijd is er veel vraag naar Crisismanagers. Er is dan ook veel werk beschikbaar. Met ervaring in de crisismanagement kan men doorgroeien naar hogere management- of directiefuncties.

De actuele kans op werk voor een Crisismanager

Het beroep Crisismanager is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Crisismanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Crisismanager worden: Opleidingen tot Crisismanager

Wil je Crisismanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Crisismanager.

Hoe word je een Crisismanager? 

Er is geen specifieke opleiding in Crisismanagement. Een vooropleiding in Sociale Psychologie of Bestuurskunde (HBO of WO) biedt een goede basis. Verdere specialisatie kan worden ontwikkeld door cursussen te volgen in (crisis)Management.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Crisismanager

Certified Crisis Manager - CCM
Certified Crisismanager is een praktijkgerichte opleiding tot crisismanager. U verkrijgt volledig inzicht in de achtergrond van crisismanagement: nut en noodzaak, de specifieke eigenschappen van een crisis, fasen in crisismanagement en …
Certified Crisis Manager - CCM
Crisis Management
Als crisismanager is een chaotische omgeving jouw speelveld. Jij loodst een bedrijf door de onrust heen! Blijf jij koelbloedig wanneer anderen onder de druk bezwijken? Als crisismanager is een chaotische …
Crisis Management
Het anti-klaagboek
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Laat je dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega's, familie of vrienden. …
Het anti-klaagboek
Het anti-sleurboek
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Waarom gaat de één met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander …
Het anti-sleurboek
Het anti-klaagboek
Volg nu Het anti-klaagboek en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Laat je dag niet meer …
Het anti-klaagboek

Omscholen tot Crisismanager

Als je je wilt omscholen tot Crisismanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Crisismanager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Crisismanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Crisismanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Crisismanager

Als je Crisismanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Crisismanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Crisismanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Crisismanager?

Competenties en Vaardigheden Crisismanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Crisismanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Crisismanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Crisismanager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Crisismanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Crisismanager. Als Crisismanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Crisismanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Crisismanager

Vakkennis voor een Crisismanager

Het is voor een Crisismanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Crisismanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Crisismanager

Het anti-klaagboek
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Laat je dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega's, familie of vrienden. …
Het anti-klaagboek
Het anti-sleurboek
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Waarom gaat de één met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander …
Het anti-sleurboek
Het anti-klaagboek
Volg nu Het anti-klaagboek en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Laat je dag niet meer …
Het anti-klaagboek
Het anti-sleurboek
Volg nu Het anti-sleurboek en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Waarom gaat de één met …
Het anti-sleurboek

Werkervaring Crisismanager

Het is voor een startend Crisismanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Crisismanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Strategie Consultant, Interim manager .

Iets anders leren?

Is Crisismanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Crisismanager

Je kunt als Crisismanager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Crisismanager is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Crisismanager


Hoofd beroepsgroep Crisismanager

Het beroep Crisismanager valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Crisismanager

Met wie werkt een Crisismanager samen? 

Het belangrijkste onderdeel van het werk van de Crisismanager is het gesprek aangaan met personeel en bestuur, om zo het bedrijf te leren kennen. Daarnaast werkt hij samen met financiële dienstverleners zoals accountants.


 • Personeel
 • Bestuur
 • Financiële Dienstverlener
 • Accountant
Crisismanager


Organisaties waar een Crisismanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Crisismanager meestal werkt.

Waar werkt een Crisismanager?

Alle soorten bedrijven in crisis kunnen een Crisismanager gebruiken. Het zijn echter vaak de grote bedrijven die er ook daadwerkelijk een kunnen inzetten. Daarnaast kan men freelance crisismanagen of voor een adviesbureau gaan werken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Crisismanager

Waar kun je het beste werken als Crisismanager? Hieronder vind je de best door de Crisismanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Crisismanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Crisismanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Crisismanager.

Welke competenties heeft een Crisismanager nodig?

Een Crisismanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Crisismanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Crisismanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Crisismanager nodig? 

Als Crisismanager moet men leidinggeven over een bedrijf dat dicht bij de afgrond staat. Je moet dus om kunnen gaan met mensen die onzeker zijn en snel antwoorden willen. Een goed inzicht in de kwaliteiten van mensen en de kracht om die mensen aan te sturen is dus heel belangrijk (Baas). Daarnaast is het belangrijk om zo snel en efficiënt mogelijk resultaat te boeken, zodat een faillisement in ieder geval afgewend kan worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Crisismanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Crisismanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Crisismanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Crisismanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Crisismanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Crisismanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Crisismanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Crisismanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Crisismanager iets voor je?

Zou je graag Crisismanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Crisismanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Crisismanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar