Opleidingen Decaan/Adviseur Loopbaanoriëntatie en –begeleiding

Zou je graag Decaan/Adviseur Loopbaanoriëntatie en –begeleiding willen worden? Of ben je al Decaan/Adviseur Loopbaanoriëntatie en –begeleiding en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Decaan/Adviseur Loopbaanoriëntatie en –begeleiding, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Decaan te worden. Dit kan bijvoorbeeld vanuit de functie leraar in het voortgezet onderwijs. Hiervoor is minimaal een tweedegraads lerarenopleiding (op HBO niveau) vereist. Een andere mogelijkheid om in het voortgezet onderwijs les te geven is het volgen van een postacademische lerarenopleiding. Dus na bijvoorbeeld een studie geschiedenis (WO) een eerstegraads onderwijsbevoegdheid halen. Er is niet altijd een opleiding vereist speciaal voor Decanen. Zij zijn meestal autodidacten.

Ook mensen met een opleiding die aansluit bij loopbaanoriëntatie -en begeleiding (HBO) kunnen Decaan worden. Hier valt te denken aan Personeel & Arbeid of Toegepaste Psychologie.

Tot slot worden er cursussen of post-HBO opleidingen aangeboden.