Opleidingen Dierentrimmer

Zou je graag Dierentrimmer willen worden? Of ben je al Dierentrimmer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Dierentrimmer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dierentrimmer

Er zijn geen opleidingen Dierentrimmer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dierentrimmer in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dierentrimmer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Dierentrimmer

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap

Hoe word je een Dierentrimmer? 

De opleiding Dierentrimmer is een MBO opleiding die drie jaar duurt. Tijdens deze drie jaar komen zowel theorie als praktijk aan bod.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere de werkomgeving en huisvesting, behandelings- en trimtechnieken, toiletteren, kennis van verschillende rassen en de invloed daarvan op het werk van een Dierentrimmer, het hanteren van dieren, rekening houden met veiligheid en gezondheid en omgaan met de klant. Bij dit laatste onderwerp valt te denken aan het geven van advies, overleggen en werven van nieuwe klanten.

Tot slot worden binnen de opleiding tot Dierentrimmer ook algemene onderwerpen besproken die nodig zijn bij het starten van een eigen trimsalon, zoals administratie, het opstellen van een bedrijfsplan en organiseren en beheren van een kwaliteitszorgsysteem.


Filter