Dierentrimmer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierentrimmer? Lees de functieomschrijving.

Als Dierentrimmer ben je specialist in je vakgebied en werk je met mens en dier. Je voert je werk zelfstandig uit en zorgt ervoor dat de dieren de trimsalon goed verzorgd verlaten.

In de meeste gevallen zul je als Dierentrimmer te maken krijgen met honden. Je houdt de trends en modellen in scheer- en knipwerk goed in de gaten en past die in de praktijk toe zodat je werk altijd van deze tijd is.

Eigenaren brengen op afspraak hun huisdier bij de Dierentrimmer. Deze bespreekt met hen wat de wensen zijn, waarbij hij altijd rekening houdt met het welzijn van het dier. De Dierentrimmer kiest in overleg met de eigenaar wat er moet gebeuren en gaat dan aan de slag. Hij beoordeelt op basis van de vacht of er bijvoorbeeld geplukt, geschoren of geknipt moet worden. Meestal is het wassen van de hond ook  onderdeel van de behandeling evenals het knippen van de nagels.

Het trimmen van dieren heeft zowel een praktisch als een esthetisch doel. Voor het dier is het prettig dat zijn vacht in goede conditie is en geen belemmering vormt in zijn functioneren, dus bijvoorbeeld niet voor zijn ogen hangt. Voor de eigenaar is de uiterlijke verschijning van de hond ook een reden om hem te laten trimmen. Zij willen soms niet alleen dat de hond er verzorgd, maar ook modieus uit komt te zien, als iets waarmee ze gezien kunnen worden. Sommigen gaan hierin zo ver dat de hond meer een accessoire wordt of doen met hun dier mee met shows.

Wil je werken als Dierentrimmer?

Werk je al als Dierentrimmer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierentrimmer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Dierentrimmer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Dierentrimmer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierentrimmer

Wat verdient een Dierentrimmer?

Het is moeilijk te zeggen wat je als Dierentrimmer gaat verdienen. Meestal zet je een eigen salon op en werk je als zelfstandige. Je inkomen is dan afhankelijk van hoe jouw salon loopt en hoeveel klanten er komen. Ook heeft de ene salon een grotere capaciteit dan de andere en vaak werken Dierentrimmers parttime.

Aangezien je als Dierentrimmer zelfstandig werkt is er geen sprake van extra's of bonussen. Een kilometervergoeding is niet nodig omdat je vanuit de eigen zaak werkt en klanten naar jou toe komen.

Salarisschaal Dierentrimmer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dierentrimmer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierentrimmer

Hoe goed is de toekomst voor de Dierentrimmer? 

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen die periodiek bezoeken aan de Dierentrimmer behoeven.

Het voordeel voor een Dierentrimmer is dat het in de meeste gevallen de praktische redenen zijn waarom mensen hun dier laten knippen. Trimmen is hard nodig bij sommige rassen. Ook in economisch mindere tijden zullen de meeste mensen dus gebruik blijven maken van de diensten van de Dierentrimmer.

Omdat de meeste Dierentrimmers zelfstandig werkzaam zijn kunnen ze zelf kiezen waar ze gaan werken en zo eventueel rekening houden met de vraag naar Dierentrimmers in een regio en de aanwezige concurrentie.

Doorgroeimogelijkheden binnen het beroep van Dierentrimmer zijn er nauwelijks. Je zou een grotere trimsalon op kunnen zetten en trimmers in dienst kunnen nemen, maar het is niet gebruikelijk. Een optie is om de diensten uit te breiden of eventueel op een specifiek marktsegment in te zoomen en daarin te specialiseren.

Baankans Dierentrimmer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierentrimmer worden: Opleidingen tot Dierentrimmer

Hoe word je een Dierentrimmer? 

De opleiding Dierentrimmer is een MBO opleiding die drie jaar duurt. Tijdens deze drie jaar komen zowel theorie als praktijk aan bod.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere de werkomgeving en huisvesting, behandelings- en trimtechnieken, toiletteren, kennis van verschillende rassen en de invloed daarvan op het werk van een Dierentrimmer, het hanteren van dieren, rekening houden met veiligheid en gezondheid en omgaan met de klant. Bij dit laatste onderwerp valt te denken aan het geven van advies, overleggen en werven van nieuwe klanten.

Tot slot worden binnen de opleiding tot Dierentrimmer ook algemene onderwerpen besproken die nodig zijn bij het starten van een eigen trimsalon, zoals administratie, het opstellen van een bedrijfsplan en organiseren en beheren van een kwaliteitszorgsysteem.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierentrimmer

Meer opleidingen Dierentrimmer

Weet je nog niet of je Dierentrimmer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierentrimmer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dierentrimmer

Met wie werkt een Dierentrimmer samen? 

In eerste instantie heb je als Dierentrimmer altijd te maken met de klanten. Mensen die hun dier bij jou brengen voor een behandeling. Dat zullen meestal honden, maar soms ook katten of andere dieren.

Daarnaast heeft een Dierentrimmer spullen nodig van een leverancier. Denk aan shampooproducten of bijvoorbeeld apparatuur die vervangen dient te worden.


  • Klant
  • Leverancier
Dierentrimmer


Organisaties waar een Dierentrimmer werkzaam is

Waar werkt een Dierentrimmer meestal? 

Hoewel een Dierentrimmer niet makkelijk rijk zal worden is de salon wel opgezet om in levensonderhoud te voorzien. De wil om voor dieren te zorgen is vaak zijn drijfveer.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Dierentrimmer

Waar kun je het beste werken als Dierentrimmer? Hieronder vindt je de best door de Dierentrimmer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierentrimmer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierentrimmer:

Welke competenties heeft een een Dierentrimmer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Dierentrimmer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Dierentrimmer nodig? 

Een Dierentrimmer heeft een beroep waarin zorgen centraal staat. Belangrijk is je te kunnen inleven in wat de eigenaar verwacht en wil en wat voor het dier prettig is en haalbaar. Een goede Dierentrimmer is betrokken en doet alles met het welzijn van het dier in het achterhoofd (Gever).

Daarnaast moet er ook werk afgeleverd worden waarmee klanten tevreden zijn. Voor een Dierentrimmer is het belangrijk hij zijn werk kritisch te bekijkt, ordelijk en hygiënisch werkt en betrouwbaar is. De eigenaar laat zijn dier immers achter met het idee dat hij een bekwame Dierentrimmer is, die goed met het dier om zal gaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Dierentrimmer


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Dierentrimmer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierentrimmer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierentrimmer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierentrimmer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierentrimmer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierentrimmer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierentrimmer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierentrimmer iets voor je?

Zou je graag Dierentrimmer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierentrimmer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierentrimmer

Sylvanan

Ik vind het eeen super leuk beroep en zal het later ook wel willen worden ik hou heeel veel van dieren en het lijkt me leuk om kapper van dieren te worden

philippe

ik volg momenteel avondschool hondentrimmen ,ik werk graag met dieren en voor mezelf geeft dit een grote voldoening als een hond of kat proper en trendy de deur uit gaat en zo heb je ook een tevreden klant  

Flockey

Ik zoek werk als hondentrimmer in loondienst maar dat is heel moeilijk te vinden meestal is het dan nog op zelfstandige basis . Dat is jammer maar begrijpelijk ik heb zelf 7 jaar zelfstandige geweest en moeten stoppen helaas door wegenwerken het was mijn droomberoep maar inderdaad rijk zal je er niet van worden

jolanda westenbrink jongebloed

zou graag een baan als hondetrimmer willen hebben heb thuis geen ruimte omhet thuis uit te oefenen dus ik hoop dat je mij de kans wil geven met dieren te werken en te leren    

Sylvanan

Ik vind het eeen super leuk beroep en zal het later ook wel willen worden ik hou heeel veel van dieren en het lijkt me leuk om kapper van dieren te worden

philippe

ik volg momenteel avondschool hondentrimmen ,ik werk graag met dieren en voor mezelf geeft dit een grote voldoening als een hond of kat proper en trendy de deur uit gaat en zo heb je ook een tevreden klant  

Flockey

Ik zoek werk als hondentrimmer in loondienst maar dat is heel moeilijk te vinden meestal is het dan nog op zelfstandige basis . Dat is jammer maar begrijpelijk ik heb zelf 7 jaar zelfstandige geweest en moeten stoppen helaas door wegenwerken het was mijn droomberoep maar inderdaad rijk zal je er niet van worden

jolanda westenbrink jongebloed

zou graag een baan als hondetrimmer willen hebben heb thuis geen ruimte omhet thuis uit te oefenen dus ik hoop dat je mij de kans wil geven met dieren te werken en te leren    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar