Dierentrimmer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierentrimmer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dierentrimmer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dierentrimmer wordt.

 

Wat is een Dierentrimmer?

Als Dierentrimmer ben je specialist in je vakgebied en werk je met mens en dier. Je voert je werk zelfstandig uit en zorgt ervoor dat de dieren de trimsalon goed verzorgd verlaten.

In de meeste gevallen zul je als Dierentrimmer te maken krijgen met honden. Je houdt de trends en modellen in scheer- en knipwerk goed in de gaten en past die in de praktijk toe zodat je werk altijd van deze tijd is.

Eigenaren brengen op afspraak hun huisdier bij de Dierentrimmer. Deze bespreekt met hen wat de wensen zijn, waarbij hij altijd rekening houdt met het welzijn van het dier. De Dierentrimmer kiest in overleg met de eigenaar wat er moet gebeuren en gaat dan aan de slag. Hij beoordeelt op basis van de vacht of er bijvoorbeeld geplukt, geschoren of geknipt moet worden. Meestal is het wassen van de hond ook  onderdeel van de behandeling evenals het knippen van de nagels.

Het trimmen van dieren heeft zowel een praktisch als een esthetisch doel. Voor het dier is het prettig dat zijn vacht in goede conditie is en geen belemmering vormt in zijn functioneren, dus bijvoorbeeld niet voor zijn ogen hangt. Voor de eigenaar is de uiterlijke verschijning van de hond ook een reden om hem te laten trimmen. Zij willen soms niet alleen dat de hond er verzorgd, maar ook modieus uit komt te zien, als iets waarmee ze gezien kunnen worden. Sommigen gaan hierin zo ver dat de hond meer een accessoire wordt of doen met hun dier mee met shows.Wil je werken als Dierentrimmer?

Werk je al als Dierentrimmer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierentrimmer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dierentrimmer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierentrimmer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierentrimmer

Wat verdient een Dierentrimmer?

Het is moeilijk te zeggen wat je als Dierentrimmer gaat verdienen. Meestal zet je een eigen salon op en werk je als zelfstandige. Je inkomen is dan afhankelijk van hoe jouw salon loopt en hoeveel klanten er komen. Ook heeft de ene salon een grotere capaciteit dan de andere en vaak werken Dierentrimmers parttime.

Aangezien je als Dierentrimmer zelfstandig werkt is er geen sprake van extra's of bonussen. Een kilometervergoeding is niet nodig omdat je vanuit de eigen zaak werkt en klanten naar jou toe komen.

Salarisschaal Dierentrimmer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dierentrimmer

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierentrimmer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierentrimmer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dierentrimmer vacatures

Vacature Trimmer / Trimster
Ranzijn Tuin & Dier Alkmaar
Ranzijn Tuin & Dier - Alkmaar zoekt een Trimmer / Trimster te MBO geplaatst op 12-09-2020 Voor onze trimsalon in Alkmaar zijn wij op zoek naar een: Trimmer/Trimster (uren en …
Vacature Trimmer / Trimster
Ranzijn Tuin & Dier Rotterdam
Ranzijn Tuin & Dier - Rotterdam zoekt een Trimmer / Trimster te MBO geplaatst op 12-09-2020 Voor onze trimsalon in Rotterdam zijn wij op zoek naar een: Trimmer/Trimster (uren en …
Vacature Trimmer / Trimster
Ranzijn Tuin & Dier Zaandam
Ranzijn Tuin & Dier - Zaandam zoekt een Trimmer / Trimster te Zaandam MBO geplaatst op 12-09-2020 Voor onze trimsalon in Zaandam zijn wij op zoek naar een: Trimmer/Trimster (12-24 …
Vacature Trimmer / Trimster
Ranzijn Tuin & Dier Velserbroek
Ranzijn Tuin & Dier - Velserbroek zoekt een Trimmer / Trimster te Velserbroek VMBO / MAVO geplaatst op 12-09-2020 Voor onze trimsalon in Velserbroek zijn wij op zoek naar een: …
Vacature Trimmer / Trimster
Ranzijn Tuin & Dier Aalsmeer
Ranzijn Tuin & Dier - Aalsmeer zoekt een Trimmer / Trimster te HBO geplaatst op 12-09-2020 Voor onze trimsalon in Aalsmeer zijn wij op zoek naar een: Trimmer/Trimster (uren en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierentrimmer

Wat is de toekomst van Dierentrimmer?

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen die periodiek bezoeken aan de Dierentrimmer behoeven.

Het voordeel voor een Dierentrimmer is dat het in de meeste gevallen de praktische redenen zijn waarom mensen hun dier laten knippen. Trimmen is hard nodig bij sommige rassen. Ook in economisch mindere tijden zullen de meeste mensen dus gebruik blijven maken van de diensten van de Dierentrimmer.

Omdat de meeste Dierentrimmers zelfstandig werkzaam zijn kunnen ze zelf kiezen waar ze gaan werken en zo eventueel rekening houden met de vraag naar Dierentrimmers in een regio en de aanwezige concurrentie.

Doorgroeimogelijkheden binnen het beroep van Dierentrimmer zijn er nauwelijks. Je zou een grotere trimsalon op kunnen zetten en trimmers in dienst kunnen nemen, maar het is niet gebruikelijk. Een optie is om de diensten uit te breiden of eventueel op een specifiek marktsegment in te zoomen en daarin te specialiseren.

Baankans Dierentrimmer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dierentrimmer worden: Opleidingen tot Dierentrimmer

Wil je Dierentrimmer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dierentrimmer.

Hoe word je een Dierentrimmer? 

De opleiding Dierentrimmer is een MBO opleiding die drie jaar duurt. Tijdens deze drie jaar komen zowel theorie als praktijk aan bod.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere de werkomgeving en huisvesting, behandelings- en trimtechnieken, toiletteren, kennis van verschillende rassen en de invloed daarvan op het werk van een Dierentrimmer, het hanteren van dieren, rekening houden met veiligheid en gezondheid en omgaan met de klant. Bij dit laatste onderwerp valt te denken aan het geven van advies, overleggen en werven van nieuwe klanten.

Tot slot worden binnen de opleiding tot Dierentrimmer ook algemene onderwerpen besproken die nodig zijn bij het starten van een eigen trimsalon, zoals administratie, het opstellen van een bedrijfsplan en organiseren en beheren van een kwaliteitszorgsysteem.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dierentrimmer

Er zijn geen opleidingen Dierentrimmer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dierentrimmer in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Dierentrimmer

Als je Dierentrimmer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dierentrimmer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dierentrimmer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dierentrimmer?

Competenties en Vaardigheden Dierentrimmer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dierentrimmer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dierentrimmer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dierentrimmer

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap

Persoonlijkheid van een Dierentrimmer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dierentrimmer. Als Dierentrimmer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dierentrimmer:


zie volledige beschrijving persoonstype Dierentrimmer

Vakkennis voor een Dierentrimmer

Het is voor een Dierentrimmer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dierentrimmer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dierentrimmer


Werkervaring Dierentrimmer

Het is voor een startend Dierentrimmer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dierentrimmer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Kapper .

Iets anders leren?

Is Dierentrimmer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dierentrimmer

Met wie werkt een Dierentrimmer samen? 

In eerste instantie heb je als Dierentrimmer altijd te maken met de klanten. Mensen die hun dier bij jou brengen voor een behandeling. Dat zullen meestal honden, maar soms ook katten of andere dieren.

Daarnaast heeft een Dierentrimmer spullen nodig van een leverancier. Denk aan shampooproducten of bijvoorbeeld apparatuur die vervangen dient te worden.


  • Klant
  • Leverancier
Dierentrimmer


Organisaties waar een Dierentrimmer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dierentrimmer meestal werkt.

Waar werkt een Dierentrimmer?

Hoewel een Dierentrimmer niet makkelijk rijk zal worden is de salon wel opgezet om in levensonderhoud te voorzien. De wil om voor dieren te zorgen is vaak zijn drijfveer.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Dierentrimmer

Waar kun je het beste werken als Dierentrimmer? Hieronder vind je de best door de Dierentrimmer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierentrimmer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierentrimmer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dierentrimmer.

Welke competenties heeft een Dierentrimmer nodig?

Een Dierentrimmer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dierentrimmer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dierentrimmer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dierentrimmer nodig? 

Een Dierentrimmer heeft een beroep waarin zorgen centraal staat. Belangrijk is je te kunnen inleven in wat de eigenaar verwacht en wil en wat voor het dier prettig is en haalbaar. Een goede Dierentrimmer is betrokken en doet alles met het welzijn van het dier in het achterhoofd (Gever).

Daarnaast moet er ook werk afgeleverd worden waarmee klanten tevreden zijn. Voor een Dierentrimmer is het belangrijk hij zijn werk kritisch te bekijkt, ordelijk en hygiënisch werkt en betrouwbaar is. De eigenaar laat zijn dier immers achter met het idee dat hij een bekwame Dierentrimmer is, die goed met het dier om zal gaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Dierentrimmer


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Dierentrimmer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierentrimmer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierentrimmer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierentrimmer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierentrimmer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierentrimmer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierentrimmer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierentrimmer iets voor je?

Zou je graag Dierentrimmer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierentrimmer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierentrimmer

Sylvanan

Ik vind het eeen super leuk beroep en zal het later ook wel willen worden ik hou heeel veel van dieren en het lijkt me leuk om kapper van dieren te worden

philippe

ik volg momenteel avondschool hondentrimmen ,ik werk graag met dieren en voor mezelf geeft dit een grote voldoening als een hond of kat proper en trendy de deur uit gaat en zo heb je ook een tevreden klant  

Flockey

Ik zoek werk als hondentrimmer in loondienst maar dat is heel moeilijk te vinden meestal is het dan nog op zelfstandige basis . Dat is jammer maar begrijpelijk ik heb zelf 7 jaar zelfstandige geweest en moeten stoppen helaas door wegenwerken het was mijn droomberoep maar inderdaad rijk zal je er niet van worden

jolanda westenbrink jongebloed

zou graag een baan als hondetrimmer willen hebben heb thuis geen ruimte omhet thuis uit te oefenen dus ik hoop dat je mij de kans wil geven met dieren te werken en te leren    

Sylvanan

Ik vind het eeen super leuk beroep en zal het later ook wel willen worden ik hou heeel veel van dieren en het lijkt me leuk om kapper van dieren te worden

philippe

ik volg momenteel avondschool hondentrimmen ,ik werk graag met dieren en voor mezelf geeft dit een grote voldoening als een hond of kat proper en trendy de deur uit gaat en zo heb je ook een tevreden klant  

Flockey

Ik zoek werk als hondentrimmer in loondienst maar dat is heel moeilijk te vinden meestal is het dan nog op zelfstandige basis . Dat is jammer maar begrijpelijk ik heb zelf 7 jaar zelfstandige geweest en moeten stoppen helaas door wegenwerken het was mijn droomberoep maar inderdaad rijk zal je er niet van worden

jolanda westenbrink jongebloed

zou graag een baan als hondetrimmer willen hebben heb thuis geen ruimte omhet thuis uit te oefenen dus ik hoop dat je mij de kans wil geven met dieren te werken en te leren    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar