Dierentrimmer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Dierentrimmer worden: Opleidingen tot Dierentrimmer

Wil je Dierentrimmer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Dierentrimmer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Dierentrimmer.

Hoe word je een Dierentrimmer? 

De opleiding Dierentrimmer is een MBO opleiding die drie jaar duurt. Tijdens deze drie jaar komen zowel theorie als praktijk aan bod.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere de werkomgeving en huisvesting, behandelings- en trimtechnieken, toiletteren, kennis van verschillende rassen en de invloed daarvan op het werk van een Dierentrimmer, het hanteren van dieren, rekening houden met veiligheid en gezondheid en omgaan met de klant. Bij dit laatste onderwerp valt te denken aan het geven van advies, overleggen en werven van nieuwe klanten.

Tot slot worden binnen de opleiding tot Dierentrimmer ook algemene onderwerpen besproken die nodig zijn bij het starten van een eigen trimsalon, zoals administratie, het opstellen van een bedrijfsplan en organiseren en beheren van een kwaliteitszorgsysteem.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dierentrimmer

Er zijn geen opleidingen Dierentrimmer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dierentrimmer in werkt

Bekijk meer opleidingen Dieren & Verzorging

Is het verstandig om Dierentrimmer te worden?

Voordat je aan een opleiding Dierentrimmer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Dierentrimmer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Dierentrimmer?

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen die periodiek bezoeken aan de Dierentrimmer behoeven.

Het voordeel voor een Dierentrimmer is dat het in de meeste gevallen de praktische redenen zijn waarom mensen hun dier laten knippen. Trimmen is hard nodig bij sommige rassen. Ook in economisch mindere tijden zullen de meeste mensen dus gebruik blijven maken van de diensten van de Dierentrimmer.

Omdat de meeste Dierentrimmers zelfstandig werkzaam zijn kunnen ze zelf kiezen waar ze gaan werken en zo eventueel rekening houden met de vraag naar Dierentrimmers in een regio en de aanwezige concurrentie.

Doorgroeimogelijkheden binnen het beroep van Dierentrimmer zijn er nauwelijks. Je zou een grotere trimsalon op kunnen zetten en trimmers in dienst kunnen nemen, maar het is niet gebruikelijk. Een optie is om de diensten uit te breiden of eventueel op een specifiek marktsegment in te zoomen en daarin te specialiseren.

De actuele kans op werk voor een Dierentrimmer

Het beroep Dierentrimmer is onderdeel van de beroepsfamilie Dierenverzorgers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Dierenverzorgers is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Dierentrimmer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Dierentrimmer

Als je je wilt omscholen tot Dierentrimmer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Dierentrimmer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Dierentrimmer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Dierentrimmer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Dierentrimmer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Dierentrimmer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Dierentrimmer

Als je Dierentrimmer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dierentrimmer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dierentrimmer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dierentrimmer?

Competenties en Vaardigheden Dierentrimmer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Dierentrimmer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Dierentrimmer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dierentrimmer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Dierentrimmer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dierentrimmer. Als Dierentrimmer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dierentrimmer:


zie volledige beschrijving persoonstype Dierentrimmer

Vakkennis voor een Dierentrimmer

Het is voor een Dierentrimmer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Dierentrimmer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Dierentrimmer


Werkervaring Dierentrimmer

Het is voor een startend Dierentrimmer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dierentrimmer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Dierentrimmer, maar iets anders?

Is een opleiding Dierentrimmer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Dierentrimmer

Als je Dierentrimmer wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Dierentrimmer


Weten hoe het is om als Dierentrimmer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Dierentrimmer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Dierentrimmer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Dierentrimmer te worden?

Zou je graag Dierentrimmer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Dierentrimmer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar