Docent muziekgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent muziekgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent muziekgeschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent muziekgeschiedenis wordt.

 

Wat is een Docent muziekgeschiedenis?

De docent muziekgeschiedenis geeft les in het vak muziekgeschiedenis.

De docent muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak muziekgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent muziekgeschiedenis geeft onder andere les over twintigste eeuw en hedendaagse muziek, de oorsprong van de verschillende soorten muziek, de ontwikkeling van de muziek en de geschiedenis van de muzieknotatie.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent muziekgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent muziekgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent muziekgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent muziekgeschiedenis heeft verstand van het vak muziekgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent muziekgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent muziekgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).Wil je werken als Docent muziekgeschiedenis?

Werk je al als Docent muziekgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent muziekgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent muziekgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent muziekgeschiedenis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent muziekgeschiedenis

Wat verdient een Docent muziekgeschiedenis?

Het salaris van de docent muziekgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent muziekgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent muziekgeschiedenis

Er zijn geen vacatures Docent muziekgeschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent muziekgeschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent muziekgeschiedenis in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent muziekgeschiedenis

Wat is de toekomst van Docent muziekgeschiedenis?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent muziekgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muziekgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent muziekgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent muziekgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent muziekgeschiedenis

Wil je Docent muziekgeschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent muziekgeschiedenis.

Hoe word je een Docent muziekgeschiedenis? 

De docent muziekgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent muziekgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Docent muziekgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent muziekgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent muziekgeschiedenis

Als je Docent muziekgeschiedenis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent muziekgeschiedenis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent muziekgeschiedenis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent muziekgeschiedenis?

Competenties en Vaardigheden Docent muziekgeschiedenis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent muziekgeschiedenis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent muziekgeschiedenis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent muziekgeschiedenis

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent muziekgeschiedenis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent muziekgeschiedenis. Als Docent muziekgeschiedenis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent muziekgeschiedenis:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent muziekgeschiedenis

Vakkennis voor een Docent muziekgeschiedenis

Het is voor een Docent muziekgeschiedenis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent muziekgeschiedenis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent muziekgeschiedenis


Werkervaring Docent muziekgeschiedenis

Het is voor een startend Docent muziekgeschiedenis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent muziekgeschiedenis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Docent dansgeschiedenis, Docent filmgeschiedenis .

Iets anders leren?

Is Docent muziekgeschiedenis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent muziekgeschiedenis

Met wie werkt een Docent muziekgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent muziekgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent muziekgeschiedenis


Organisaties waar een Docent muziekgeschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent muziekgeschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Docent muziekgeschiedenis?

De docent muziekgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent muziekgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent muziekgeschiedenis? Hieronder vind je de best door de Docent muziekgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent muziekgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent muziekgeschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent muziekgeschiedenis.

Welke competenties heeft een Docent muziekgeschiedenis nodig?

Een Docent muziekgeschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent muziekgeschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent muziekgeschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent muziekgeschiedenis nodig? 

De docent muziekgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent muziekgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent muziekgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent muziekgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent muziekgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent muziekgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent muziekgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent muziekgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent muziekgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent muziekgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent muziekgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent muziekgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent muziekgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent muziekgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar