GZ-psycholoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een GZ-psycholoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gz-psycholoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gz-psycholoog wordt.

 

Wat is een GZ-psycholoog?

Een GZ-psycholoog is een psycholoog op academisch niveau die mensen met psychische of emotionele problemen begeleidt, adviseert en behandelt. Het verschil tussen een GZ-psycholoog en een basispsycholoog is dat hier de nadruk meer ligt op het doen van onderzoek. Bovendien heeft een GZ-psycholoog meer bevoegdheden. Een Psycholoog komt in aanraking met cliënten met diverse klachten, als concentratieproblemen, depressie, angsten, opvoedingsproblemen, gedragsproblemen, relationele problemen of stoornissen als anorexia of schizofrenie.

Aan de hand van gesprekken en tests stelt de GZ-psycholoog diagnoses, op basis waarvan een behandelplan wordt opgesteld. Hierin wordt rekening gehouden met wensen en behoeften van cliënten. Het is daarom belangrijk dat de GZ-psycholoog goed luistert en zich in kan leven in de cliënt. Tegelijk is het ook belangrijk om voldoende afstand te bewaren. Het is de taak van de Psycholoog om cliënten te helpen bij het verwerken van ervaringen zonder te persoonlijk betrokken te raken.

Een GZ-psycholoog werkt vaak samen in een team van hulpverleners, bijvoorbeeld op de afdeling psychiatrie van een ziekenhuis. Zo komt hij in aanraking met (huis)artsen, verzorgers, psychologen, psychiaters, pedagogen, enz. Onderling moet voortdurend overlegd en geëvalueerd worden over de vooruitgang van de cliënt. Het is belangrijk dat er van elke cliënt een dossier wordt bijgehouden met verslagen van gesprekken en de behandeling van de cliënten.

Naast behandelen kan een GZ-psycholoog wetenschappelijk onderzoek doen naar allerlei zaken, bijvoorbeeld menselijk gedrag, een bepaalde stoornis of een bepaalde doelgroep. Er wordt veel diagnostisch onderzoek gedaan; GZ-psychologen proberen een beter overzicht van en inzicht in menselijk gedrag te krijgen.

Wil je werken als GZ-psycholoog?

Werk je al als GZ-psycholoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je GZ-psycholoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor GZ-psycholoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep GZ-psycholoog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2530 tot €6790

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

51


Salaris en Arbeidsvoorwaarden GZ-psycholoog

Wat verdient een GZ-psycholoog?

Het salaris van een GZ-psycholoog ligt tussen de € 2530 en €6790 per maand.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen. Zelfstandig GZ-psychologen bepalen zelf hun tarief.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag

Salarisschaal GZ-psycholoog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures GZ-psycholoog

Op zoek naar een nieuwe baan als GZ-psycholoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor GZ-psycholoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 GZ-psycholoog vacatures

GZ-psycholoog Kind en Jeugd - Amersfoort
Trend People
Wil jij deel uitmaken van ons Kind & Jeugd team? PsyMens zoekt een GZ-psycholoog voor haar vestiging in Amersfoort PsyMens is een kleinschalige GGZ-instelling met een medische specialistische erkenni ng …
GZ-Psycholoog Kind en Jeugd - Nieuwegein
Trend People
Wil jij deel uitmaken van ons Kind & Jeugd team? PsyMens zoekt een GZ-psycholoog voor haar vestiging in Nieuweg ein PsyMens is een kleinschalige GGZ-instelling met een medische specialistische erkenni …
GZ-Psycholoog Stemming- en Angststoornissen | 16- 32 uur
GGz Centraal
Wat ga je doen Inbreng in behandeling en diagnostiek van patiënten met een stemming- en angststoornis. Jij zorgt ervoor Als gz-psycholoog werk je in een multidisciplinair specialistisch ggz team en …
Klinisch Psycholoog en GZ-psycholoog
Corparis
Voor meerdere opdrachtgevers, gerenommeerde zorginstellingen in Noord-Nederland, zoeken wij Klinisch en GZ Psychologen. We hebben mogelijkheden binnen meerdere disciplines, onder andere binnen de ouderengeneeskunde, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Contractvorm …
GZ-Psycholoog gebiedsteam Almere (- uur)
GGZ
Wat ga je doen Werk jij het liefst dichtbij de patiënt en vanuit intensieve samenwerking met het netwerk rondom de patiënt? Lees dan snel verder! Als gz-psycholoog bied je evidence based behandelingen aan, zoals cognitieve …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden GZ-psycholoog

Wat is de toekomst van GZ-psycholoog?

De vooruizichten op de arbeidsmarkt zijn redelijk goed. Er zijn veel verschillende plaatsen en sectoren waar een GZ-psycholoog kan gaan werken.

Er zijn verschillende bijscholingscursussen en je kunt binnen de instelling waar je werkt een hogere positie gaan bekleden, bijvoorbeeld met managementtaken.

Baankans GZ-psycholoog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

51


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

GZ-psycholoog worden: Opleidingen tot GZ-psycholoog

Wil je gz-psycholoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een GZ-psycholoog? 

Een GZ-psycholoog heeft de WO opleiding Psychologie of Orthopedagogiek (een drie jaar durende Bachelor en een een tot twee jaar durende master) gedaan.

Na de reguliere opleiding Psychologie volgt minimaal twee jaar onder toezicht werken (postdoctoraal onderwijs).

Je hebt een verplichte registratie als GZ-psycholoog nodig, bijvoorbeeld de NIP registratie (BIG registratie).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot GZ-psycholoog

Psychologie
Psychologie ‘we zien de dingen niet zoals ze zijn … we zien ze zoals wij zijn’ Als manager geef je leiding aan medewerkers om processen vorm te geven en doelen …
MODULE SPIRITUELE PSYCHOLOGIE
NEM ACADEMY Is een kwalitatieve en door de SNRO erkende opleiding  tot Transformatie Coach, Transformatie Therapeut of Mover op hbo niveau. De Movers opleiding Transformatie Coaching & Therapie aan NEM …
MODULE KOSMOLOGIE (Spirituele Psychologie)
NEM ACADEMY Is een kwalitatieve en door de SNRO erkende opleiding  tot Transformatie Coach, Transformatie Therapeut of Mover op hbo niveau. De Movers opleiding Transformatie Coaching & Therapie aan NEM …
Persoonlijk Leiderschap|Psychologie voor Managers
5-daagse Leiderschapstraining Psychologie voor managers Versterk je persoonlijke leiderschap Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect …
Toegepaste Psychologie in 9 maanden
Ben je geïnteresseerd in hoe je inzichten uit de psychologie kunt gebruiken om je eigen gedrag te doorgronden en dat van anderen te beïnvloeden? Ben je geïnteresseerd in hoe je …
Meer opleidingen GZ-psycholoog

Weet je nog niet of je GZ-psycholoog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding GZ-psycholoog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk GZ-psycholoog

Met wie werkt een GZ-psycholoog samen? 

Een GZ-psycholoog komt veel in contact met verschillende hulpverleners die ook met de cliënten samenwerken. Zo wordt er veel overleg gepleegd met artsen, verzorgers, therapeuten en pedagogen.

Hij werkt met allerlei cliënten, van verschillende leeftijden en met een verschillende hulpvraag.


GZ-psycholoog


Organisaties waar een GZ-psycholoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een GZ-psycholoog meestal werkt.

Waar werkt een GZ-psycholoog?

 • Gevangenis/justitie
 • Jeugdzorg
 • Verpleeg/verzorgingshuizen
 • (Psychiatrisch) Ziekenhuis
 • Gehandicaptenzorg
 • Eigen praktijk
 • (Speciaal) onderwijs
 • Bedrijven
 • Adviesbureau
 • Onderzoekscentrum
 • Verlavingszorg

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers GZ-psycholoog

Waar kun je het beste werken als GZ-psycholoog? Hieronder vind je de best door de GZ-psycholoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep GZ-psycholoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden GZ-psycholoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een GZ-psycholoog.

Welke competenties heeft een GZ-psycholoog nodig?

Een GZ-psycholoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen GZ-psycholoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij GZ-psycholoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een GZ-psycholoog nodig? 

Een GZ-psycholoog is betrokken en verzorgend naar zijn cliënten en houdt rekening  met de behoeftes van anderen (Gever).

Ook is hij verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal omdat hij vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van zijn cliënten (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor GZ-psycholoog


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een GZ-psycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep GZ-psycholoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep GZ-psycholoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie GZ-psycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als GZ-psycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor GZ-psycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als GZ-psycholoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep GZ-psycholoog iets voor je?

Zou je graag GZ-psycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als GZ-psycholoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op GZ-psycholoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar