Marketing Director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Director? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing director. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing director wordt.

 

Wat is een Marketing Director?

De Marketing Director is eindverantwoordelijke voor de algehele marketingstrategie en het marketing jaarplan van een bedrijf of organisatie.

Een Marketing Director moet marktinformatie kunnen vertalen naar concrete marketingstrategieën en houdt in de gaten of deze stategieën succesvol worden uitgevoerd en het gewenste resultaat hebben. Hierbij wordt er een budget vastgesteld en bewaakt. Hij adviseert het managementteam en stuurt de marketingmedewerkers en marketing managers aan. Verder is de Marketing Director verantwoordelijk voor de Salesmarketing, CRM strategie, Marketingcommunicatie en Marketing Intelligence.

Kerntaak van de Marketing Director is om in overleg met het managementteam een toekomstvisie te bepalen en een product development strategie. Hierbij staat het ontwikkelen van een sterke marktpositie en het managen van de marketing -en productmanagers centraal.  Wil je werken als Marketing Director?

Werk je al als Marketing Director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Director in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Management
 • Marketing Medewerker
 • COO
 • Marketing Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €8000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Director

Wat verdient een Marketing Director?

Het salaris van een Marketing Director kan nogal variëren. Het hangt van het aantal jaren ervaring, de organisatie waar je als Marketing Director terecht komt, opleidingsniveau, etc. Over het algemeen verdient een Marketing Director tussen de €8000 en €10.000 bruto per maand. Dit salaris kan daarnaast worden verhoogd door middel van bonussen en provisieregelingen bij goede prestaties.

Naast een aantrekkelijk salaris zijn er tevens gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals winstdelings -en bonusregeling, laptop, auto, telefoon, premievrij pensioen, collectieve ongevallen verzekering, mogelijkheid tot aankoop en afkoop van vrije dagen en een bijdrage in de levensloopregeling.
 

Salarisschaal Marketing Director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marketing Director

Er zijn geen vacatures Marketing Director aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Marketing Director in werkt.

Meer weten over de sector waar een Marketing Director in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Director

Wat is de toekomst van Marketing Director?

Een Marketing Director is in alle sectoren nodig en kan bij veel verschillende organisaties aan de slag. Hoewel de gevolgende van de economische crisis voelbaar zijn, trekt de markt toch weer aan.

Binnen bedrijven wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan middels interne projecten, opleiding -en trainingsmogelijkheden.

Een Marketing Director is reeds een baan op hoog niveau, maar er zijn doorgroeimogelijkheden richting een baan als Commercieel Directeur. Om die stap te maken is het raadzaam om een MBA te volgen

Baankans Marketing Director

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Marketing Director worden: Opleidingen tot Marketing Director

Wil je marketing director worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Marketing Director? 

Het gewenste opleidingsniveau voor een Marketing Director is HBO of WO. Op HBO niveau kan er gekozen worden voor een opleiding Marketing Management. Op WO niveau biedt een opleiding als Business Studies een goede basis. Echter is louter een opleiding niet voldoende, ook werkervaring is een vereiste voor dit werk.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Marketing Director

Marketing
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Meer opleidingen Marketing Director

Weet je nog niet of je Marketing Director wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Marketing Director of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Marketing Director

Met wie werkt een Marketing Director samen? 

De Marketing Director komt dagelijks met veel mensen in contact en heeft dan ook een groot netwerk. De Marketing Director heeft voornamelijk contact met het managementteam. Daarnaast rapporteert de Marketing Director aan de Chief Operating Officer. Verder heeft de Marketing Director tevens contact met andere afdelingen zoals Sales, marktonderzoek en Communicatie.


 • Management
 • Marketing Medewerker
 • COO
 • Marketing Manager
Marketing Director


Organisaties waar een Marketing Director werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Director meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Director?

Hoewel alle organisaties zich bezig houden met marketing is Marketing Director een typische baan voor een door sales gedreven organisatie. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan mediabedrijven en kledingmerken.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Marketing Director

Waar kun je het beste werken als Marketing Director? Hieronder vind je de best door de Marketing Director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Director:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Director.

Welke competenties heeft een Marketing Director nodig?

Een Marketing Director heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Director

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Director passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Director nodig? 

Een Marketing Director neigt zeer sterk naar zelfstandigheid. Hij staat bekend om zijn krachtige uitstraling en zelfvertrouwen. Ook is hij energiek en loyaal en weet hij mensen zo aan zich te binden (Baas). De Marketing Director is gedreven en ijverig, wat zich uit in een grote productiviteit. Hij streeft voortdurend goede resultaten na en wil zijn imago hoog houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Director


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Director iets voor je?

Zou je graag Marketing Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar