Marketing Director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Director? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing director. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing director wordt.

 

Wat is een Marketing Director?

De Marketing Director is eindverantwoordelijke voor de algehele marketingstrategie en het marketing jaarplan van een bedrijf of organisatie.

Een Marketing Director moet marktinformatie kunnen vertalen naar concrete marketingstrategieën en houdt in de gaten of deze stategieën succesvol worden uitgevoerd en het gewenste resultaat hebben. Hierbij wordt er een budget vastgesteld en bewaakt. Hij adviseert het managementteam en stuurt de marketingmedewerkers en marketing managers aan. Verder is de Marketing Director verantwoordelijk voor de Salesmarketing, CRM strategie, Marketingcommunicatie en Marketing Intelligence.

Kerntaak van de Marketing Director is om in overleg met het managementteam een toekomstvisie te bepalen en een product development strategie. Hierbij staat het ontwikkelen van een sterke marktpositie en het managen van de marketing -en productmanagers centraal.  

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Marketing Director?

Werk je al als Marketing Director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Director in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Management
 • Marketing Medewerker
 • COO
 • Marketing Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €8000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Director

Wat verdient een Marketing Director?

Het salaris van een Marketing Director kan nogal variëren. Het hangt van het aantal jaren ervaring, de organisatie waar je als Marketing Director terecht komt, opleidingsniveau, etc. Over het algemeen verdient een Marketing Director tussen de €8000 en €10.000 bruto per maand. Dit salaris kan daarnaast worden verhoogd door middel van bonussen en provisieregelingen bij goede prestaties.

Naast een aantrekkelijk salaris zijn er tevens gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals winstdelings -en bonusregeling, laptop, auto, telefoon, premievrij pensioen, collectieve ongevallen verzekering, mogelijkheid tot aankoop en afkoop van vrije dagen en een bijdrage in de levensloopregeling.
 

Salarisschaal Marketing Director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Marketing Director

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Marketing Director vacatures

Vacature Marketing Director
Snowflake Computing
There is only one Data Cloud. Snowflake’s founders started from scratch and designed a data platform built for the cloud that is effective, affordable, and accessible to all data users. …
Vacature sales & marketing director
LEDR Executives Solutions
Voor een vermaard aftermarket bedrijf werden we ingeschakeld om de nieuwe leider van het sales & marketing departement .Deze functie zal het uiterste van uw commerciële skills vergen. Bent u …
Vacature marketing director
HUDSON
Serax is a fast-growing family business, active in the industry of interior, design and decoration. Serax started as a small-scale business 35 years ago and has grown into a multinational …
Vacature sales & marketing director
LEDR Executives Solutions
Voor een vermaard aftermarket bedrijf werden we ingeschakeld om de nieuwe leider van het sales & marketing departement .Deze functie zal het uiterste van uw commerciële skills vergen. Bent u …
Vacature sales & marketing director
Michael Page
Onze klant is een internationaal dienstverlenend bedrijf van Scandinavische oorsprong en marktleider in België. De focus van onze klant ligt op het creëren van veilige en gezonde bedrijfsomgevingen in diverse …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Director

Wat zijn de baankansen voor een Marketing Director?

Een Marketing Director is in alle sectoren nodig en kan bij veel verschillende organisaties aan de slag. Hoewel de gevolgende van de economische crisis voelbaar zijn, trekt de markt toch weer aan.

Binnen bedrijven wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan middels interne projecten, opleiding -en trainingsmogelijkheden.

Een Marketing Director is reeds een baan op hoog niveau, maar er zijn doorgroeimogelijkheden richting een baan als Commercieel Directeur. Om die stap te maken is het raadzaam om een MBA te volgen

De actuele kans op werk voor een Marketing Director

Het beroep Marketing Director is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

11

Baankans Marketing Director

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Marketing Director worden: Opleidingen tot Marketing Director

Wil je Marketing Director worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Marketing Director.

Hoe word je een Marketing Director? 

Het gewenste opleidingsniveau voor een Marketing Director is HBO of WO. Op HBO niveau kan er gekozen worden voor een opleiding Marketing Management. Op WO niveau biedt een opleiding als Business Studies een goede basis. Echter is louter een opleiding niet voldoende, ook werkervaring is een vereiste voor dit werk.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Marketing Director

Marketing
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Marketing
BHV Instructeurscursus
Altijd al BHV instructeur willen worden? Dat kan nu De opleiding tot BHV instructeur bevat verschillende modules en certificeringen.  De combinatie van certificaten maken je BHV instructeur. Na deze training …
BHV Instructeurscursus

Omscholen tot Marketing Director

Als je je wilt omscholen tot Marketing Director is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Marketing Director zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Marketing Director dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Marketing Director

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Marketing Director

Als je Marketing Director wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Director zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Director

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Director?

Competenties en Vaardigheden Marketing Director

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Marketing Director nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Marketing Director nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Director

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Marketing Director

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Director. Als Marketing Director wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Director:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Director

Vakkennis voor een Marketing Director

Het is voor een Marketing Director ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Marketing Director zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Marketing Director

Marketing
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Marketing

Werkervaring Marketing Director

Het is voor een startend Marketing Director die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Director is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Marketing Manager, Brand Manager .

Iets anders leren?

Is Marketing Director het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Marketing Director

Met wie werkt een Marketing Director samen? 

De Marketing Director komt dagelijks met veel mensen in contact en heeft dan ook een groot netwerk. De Marketing Director heeft voornamelijk contact met het managementteam. Daarnaast rapporteert de Marketing Director aan de Chief Operating Officer. Verder heeft de Marketing Director tevens contact met andere afdelingen zoals Sales, marktonderzoek en Communicatie.


 • Management
 • Marketing Medewerker
 • COO
 • Marketing Manager
Marketing Director


Organisaties waar een Marketing Director werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Director meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Director?

Hoewel alle organisaties zich bezig houden met marketing is Marketing Director een typische baan voor een door sales gedreven organisatie. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan mediabedrijven en kledingmerken.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Marketing Director

Waar kun je het beste werken als Marketing Director? Hieronder vind je de best door de Marketing Director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Director:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Director.

Welke competenties heeft een Marketing Director nodig?

Een Marketing Director heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Director

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Director passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Director nodig? 

Een Marketing Director neigt zeer sterk naar zelfstandigheid. Hij staat bekend om zijn krachtige uitstraling en zelfvertrouwen. Ook is hij energiek en loyaal en weet hij mensen zo aan zich te binden (Baas). De Marketing Director is gedreven en ijverig, wat zich uit in een grote productiviteit. Hij streeft voortdurend goede resultaten na en wil zijn imago hoog houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Director


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Director iets voor je?

Zou je graag Marketing Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar