Materiaaldeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Materiaaldeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Materiaaldeskundige onderzoekt de eigenschappen en samenstelling van allerlei materialen. Denk hierbij aan metaal en kunststof. De Materiaaldeskundige test deze materialen in een laboratorium op bijvoorbeeld corrosie en brandwerendheid. Aan de hand van de resultaten van deze testen komt de Materiaaldeskundige tot nieuwe materialen of verbeteringen van de bestaande materialen.

Het testen van de materialen gebeurt aan de hand van vaststaande richtlijnen. Hierbij moet de Materiaaldeskundige de veiligheidsvoorschriften goed in acht houden. Voor het doen van de testen, gebruikt de Materiaaldeskundige verschillende apparatuur en hulpmiddelen. De Materiaaldeskundige werkt bijvoorbeeld met ultrasone apparatuur, microscopen, trek- en buigproeven, magnetisme en röntgenstraling. De Materiaaldeskundige legt de bevindingen vast in een testrapport. Omdat de Materiaaldeskundige een goede kennis heeft van diverse materialen, adviseert de Materiaaldeskundige ook over de productie, verwerking en het gebruik van de materialen.

De Materiaaldeskundige werkt in een laboratorium, bij een bedrijf of in een fabriek. De taken van de Materiaaldeskundige bij een onderzoeksinstituut of laboratorium liggen voornamelijk bij het doen van onderzoek. De Materiaaldeskundige die bij een bedrijf werkt, richt zich vaak meer op het uitvoeren van kwaliteitscontroles en de Materiaaldeskundige die in een fabriek werkt richt zich op metingen tijdens het productieproces.

Wil je werken als Materiaaldeskundige?

Werk je al als Materiaaldeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Materiaaldeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Materiaaldeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Materiaaldeskundige in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2150 tot €4900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Materiaaldeskundige

Wat verdient een Materiaaldeskundige?

Het startsalaris van de Materiaaldeskundige is €2150,-. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit salaris oplopen tot €4900,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen vakantiedagen en een vakantietoeslag.

Salarisschaal Materiaaldeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Materiaaldeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Materiaaldeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Materiaaldeskundige? 

Er is een relatief gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Materiaaldeskundige. Er is voldoende vraag naar Materiaaldeskundigen. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Materiaaldeskundige vaak naar een meer leidinggevende functie.

Baankans Materiaaldeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Materiaaldeskundige worden: Opleidingen tot Materiaaldeskundige

Hoe word je een Materiaaldeskundige? 

Om de benodigde kennis op te doen kan de Materiaaldeskundige verschillende opleidingen volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MBO opleiding Middenkaderfunctionaris afbouw & onderhoud, de HBO opleiding Milieugerichte materiaaltechnologie en de WO opleidingen Technische materiaalwetenschappen en Technische Natuurkunde.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Materiaaldeskundige

Meer opleidingen Materiaaldeskundige

Weet je nog niet of je Materiaaldeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Materiaaldeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Materiaaldeskundige

Met wie werkt een Materiaaldeskundige samen? 

De Materiaaldeskundige werkt vaak met andere onderzoekers en in teamverband. Ook moet de Materiaaldeskundige de bevindingen rapporteren en advies kunnen uitbrengen aan bijvoorbeeld andere medewerkers binnen de organisatie.


Materiaaldeskundige


Organisaties waar een Materiaaldeskundige werkzaam is

Waar werkt een Materiaaldeskundige meestal? 

De Materiaaldeskundige werkt in een laboratorium of onderzoeksinstituut, bij een bedrijf of in en fabriek. De Materiaaldeskundige onderzoekt de eigenschappen en samenstelling van materialen. De Materiaaldeskundige kan zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Materiaaldeskundige

Waar kun je het beste werken als Materiaaldeskundige? Hieronder vindt je de best door de Materiaaldeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Materiaaldeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Materiaaldeskundige:

Welke competenties heeft een een Materiaaldeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Materiaaldeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Materiaaldeskundige nodig? 

De Materiaaldeskundige doet onderzoek naar diverse materialen. De Materiaaldeskundige moet daarom over een goed analytisch en technisch inzicht beschikken (Waarnemer). Ook moet de Materiaaldeskundige over een gedegen kennis van de diverse materialen en testmethoden beschikken. De Materiaaldeskundige moet doelgericht werken (Succesvolle werker) en anderen over de bevindingen kunnen adviseren. Om deze reden moet de Materiaaldeskundige ook over goed mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheden beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Materiaaldeskundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Materiaaldeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Materiaaldeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Materiaaldeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Materiaaldeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Materiaaldeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Materiaaldeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Materiaaldeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Materiaaldeskundige iets voor je?

Zou je graag Materiaaldeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Materiaaldeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Materiaaldeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar