MBO/HBO docent kunstgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent kunstgeschiedenis geeft les in het vak kunstgeschiedenis.

De docent kunstgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school in de richting kunst, kunst en cultuur, theatervormgeving of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstgeschiedenis is zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat ze dit kunnen gebruiken en kunnen meenemen in hun toekomstige beroep binnen de kunst/theaterwereld. De docent kunstgeschiedenis geeft onder andere lessen over de oorsprong van de verschillende vormen binnen de beeldende kunst, de ontwikkeling van de verschillende vormen en kunststromingen binnen de beeldende kunst en over de verschillende bekende beeldende kunstenaars en wat hun invloed is geweest op de hedendaagse kunst en de kunstgeschiedenis. De docent kunstgeschiedenis geeft theorieles en geeft zijn leerlingen/studenten na aanleiding van deze klassikale lessen opdrachten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent kunstgeschiedenis naar de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, houdt deze nauwgezet bij en gaat waar nodig met de leerlingen/studenten om de tafel om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent kunstgeschiedenis heeft verstand van het vak kunstgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent kunstgeschiedenis geeft klassikaal les en kan hierbij gebruik maken van een powerpoint. Ook kan de docent kunstgeschiedenis zijn leerlingen/studenten meenemen naar een museum om ze daar les te geven en ze de verschillende soorten beeldende kunst en de ontwikkeling hierin te laten zien en hierover te vertellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent kunstgeschiedenis ook aanwezig tijdens ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (waar hij de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast de leerlingen/studenten bespreekt).

Wil je werken als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis?

Werk je al als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je MBO/HBO docent kunstgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Wat verdient een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis?

De docent kunstgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent kunstgeschiedenis is vrij laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak kunstgeschiedenis over het algemeen alleen op vrij specifieke en exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent kunstgeschiedenis zich ook in andere (kunst)vakken specialiseren en hierin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te bevorderen.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent kunstgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

MBO/HBO docent kunstgeschiedenis worden: Opleidingen tot MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Hoe word je een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? 

De docent kunstgeschiedenis heeft een opleiding op de kunstacademie gevolgd (of een andere soortgelijke kunstopleiding gevolgd) (HBO, vierjarig) en daarna eventueel een onderwijsbevoegdheid behaald of heeft de opleiding ''Kunstgeschiedenis'' gevolgd (WO, vierjarig) en is daarna les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Meer opleidingen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Weet je nog niet of je MBO/HBO docent kunstgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding MBO/HBO docent kunstgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Met wie werkt een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent kunstgeschiedenis bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
MBO/HBO docent kunstgeschiedenis


Organisaties waar een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis meestal? 

De docent kunstgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de MBO/HBO docent kunstgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis nodig? 

De docent kunstgeschiedenis is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en kijkt naar hun inzet tijdens de klassikale lessen. Na aanleiding hiervan kan hij de leerlingen/studenten waar nodig extra tips, adviezen en individuele begeleiding bieden. Dit maakt de docent kunstgeschiedenis ook tot een gever. Hij biedt begeleiding en hulp aan en geeft daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag MBO/HBO docent kunstgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar