Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling wordt.

Wat is een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling?

Een Medewerker Advies en Meldpunt Kindermishandeling (Medewerker AMK) behandelt meldingen waarbij er mogelijk sprake is van kindermishandeling. De medewerker AMK voert een onderzoek uit waarin het vermoedenvan kindermishandeling al dan niet wordt bevestigd. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij diverse betrokkenen en instanties en de Medewerker AMK interpreteert de onderzoeksresultaten en -gegevens en beoordeelt of er sprake is van kindermishandeling. 

Is er werkelijk sprake van kindermishandeling, dan zal de Medewerker AMK samen met deskundigen een behandelplan opstellen. De hulp aan het kind wordt door een Medewerker AMK gecoördineerd en de Medewerker AMK heeft zicht op instanties die hulp verlenen bij kindermishandeling. Een Medewerker voert gesprekken met ouders en kinderen om de bevestiging van kindermishandeling te bespreken. In deze gesprekken zal ook ingegaan worden op de interventie die geboden wordt. Aan melders van vermoeden van kindermishandeling wordt naderhand feedback gegeven door een Medewerker AMK.  In een crisissituaties kan een Medewerker AMK zelfstandig optreden.

Van alle onderzoeken en besluiten die genomen worden, maakt een Medewerker AMK een verslag zodat iedere hulpverlener die betrokken is of raakt bij het kind op de hoogte is van de situatie. Hij geeft ook informatie en advies over de te volgen protocollen. Hij geeft voorlichting over alle zaken die bij mishandeling aan de orde komen. Een Medewerker AMK is de eerste persoon met wie contact opgenomen wordt bij een vermoeden van kindermishandeling.

Wil je werken als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling?

Werk je al als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Deskundige
 • Ouders
 • Kind
 • Melders van Kindermishandeling
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2438 tot €3664

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Wat verdient een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling?

Iemand die begint als Medewerker AMK verdient €2438 bruto per maand, wat kan oplopen tot €3664 per maand. Hierbij wordt nog 8 % vakantietoeslag uitgekeerd en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Wat is de toekomst van Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling?

Door middel van bij- of nascholing zijn er doorgroeimogelijkheden mogelijk voor een Medewerker AMK. Binnen Bureau Jeugdzorg is er vraag naar Medewerkers AMK.

Baankans Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling worden: Opleidingen tot Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Wil je medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling? 

Het beroep Medewerker AMK kan uitgeoefend worden na afronding van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO). Een relevante post-HBO opleiding (bijv. Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) kan eveneens gewenst zijn. Naast deze opleiding is er minimaal vijf jaar werkervaring nodig binnen de kinder- en/of jeugdzorg.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Meer opleidingen Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Weet je nog niet of je Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Met wie werkt een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling samen? 

Met deskundigen wordt bepaald wat de beste mogelijk oplossing (behandeling) is voor het kind dat mishandeld is. Met ouders en kinderen wordt deze behandeling en de situatie besproken.

Een Medewerker AMK ontvang van melders een vermoeden van kindermishandeling.

Een Medewerker AMK werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid.


 • Deskundige
 • Ouders
 • Kind
 • Melders van Kindermishandeling
 • Leidinggevende
Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling


Organisaties waar een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling?

Een Medewerker AMK is actief binnen Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Waar kun je het beste werken als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling? Hieronder vind je de best door de Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Welke competenties heeft een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling nodig?

Een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling nodig? 

Een Medewerker AMK zal per melding moeten nagaan of er sprake is van kindermishandeling. Hierbij zal hij het gedrag van het kind goed observeren, waarbij het hier draait om een analytisch denkvermogen, objectieve waarneming en betrouwbaarheid (Waarnemer).

De Medewerker AMK is verder warm, zorgzaam en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Wanneer een Medewerker AMK spreekt met een kind dat mogelijk mishandeld wordt, zijn deze eigenschappen van waarde om het kind een veilig gevoel te geven (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling iets voor je?

Zou je graag Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

anoniem

is het moeilijk?

anoniem

is het moeilijk?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar