Piano leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Piano leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De piano leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument piano bespelen. De piano leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De piano leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de piano leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.

Daarnaast is het aan de piano leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De piano leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling,  gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de piano leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de piano leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een piano leraar gaat die op een hoger niveau zit. 

Wil je werken als Piano leraar?

Werk je al als Piano leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Piano leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Piano leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Piano leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerling
  • Muziek leraren
  • Piano leraren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Piano leraar

Wat verdient een Piano leraar?

 

 Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de piano leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De piano leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.

Als het bekend is dat een piano leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De piano leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.

Het is als piano leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de pianoleraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.

Salarisschaal Piano leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Piano leraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Piano leraar

Hoe goed is de toekomst voor de Piano leraar? 

Het is voor de piano leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van piano spelen. Als de piano leraar  door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de piano leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven. 

De piano leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans Piano leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Piano leraar worden: Opleidingen tot Piano leraar

Hoe word je een Piano leraar? 

 

Als de piano leraar de piano goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de piano leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de piano leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar. 

Het is goed mogelijk dat de piano leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel piano leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de piano leraar vanuit huis full time doceert.

Als de piano leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat de piano leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De piano leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Piano leraar

Meer opleidingen Piano leraar

Weet je nog niet of je Piano leraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Piano leraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Piano leraar

Met wie werkt een Piano leraar samen? 

Elke piano leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de piano leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de piano leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.

Als de piano leraar  aan een muziekschool doceert dan zal deze contact hebben met andere piano leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de piano leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de piano leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega piano leraar.

Op een muziekschool heeft de piano leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever piano wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen. 


  • Leerling
  • Muziek leraren
  • Piano leraren
Piano leraar


Organisaties waar een Piano leraar werkzaam is

Waar werkt een Piano leraar meestal? 

De piano leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De piano leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alls organisaties waar de piano leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciele doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Piano leraar

Waar kun je het beste werken als Piano leraar? Hieronder vindt je de best door de Piano leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Piano leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Piano leraar:

Welke competenties heeft een een Piano leraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Piano leraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Piano leraar nodig? 

 

De piano leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de piano leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de piano leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.

Ook is het belangrijk dat de piano leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de piano leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter. 

Bekijk de persoonstypen voor Piano leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Piano leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Piano leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Piano leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Piano leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Piano leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Piano leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Piano leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Piano leraar iets voor je?

Zou je graag Piano leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Piano leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Piano leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar