schildersmodel Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een schildersmodel?

Het beroep schildersmodel is een variant van het beroep fotomodel en is onderdeel van de beroepsfamilie mannequins en modellen

Beschrijving van het moederberoep model

Een Fotomodel is iemand die model staat voor de camera. In de meeste gevallen gaat het erom dat je als Model (nieuwe) mode-items showt en verkoopt. Door de kleding die je op de foto draagt, de make-up die de visagist heeft aangebracht of een product waarmee je in verband wordt gebracht moeten mensen de stap nemen om het ook aan te willen schaffen.

Het begint met het matchen van Model en product. Leeftijd, uiterlijk en waar het Model voor staat zijn hierin van belang. Ook attributen en het gebruik van archetypen moeten bijdragen aan de beeldvorming rond product en Model. Een baby staat bijvoorbeeld vaak voor babyvoeding of luiers, een oude vrouw voor ouderwets, witte tanden en een brede lach voor tandpasta, mooi haar voor een shampoo en ga zo maar door.

Wanneer Model, omgeving en accesoires zijn gekozen kan de shoot bijna beginnen. Als Model word je gekleed en opgemaakt door professionals. Vervolgens schiet de fotograaf grote aantallen foto's met veschillende poses, gezichtsuitdrukkingen en met andere accessoires. Uiteindelijk zullen slechts een of enkele van de foto's te zien zijn in een magazine of folder.

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie mannequins en modellen


Past het beroep schildersmodel bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures schildersmodel

Wil je een beter salaris verdienen als schildersmodel? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

schildersmodel worden: Opleidingen tot schildersmodel

Wil je schildersmodel worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de schildersmodel.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot schildersmodel

Er zijn geen opleidingen schildersmodel aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden schildersmodel

Je kunt als schildersmodel een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep schildersmodel is onderdeel van de beroepsfamilie Mannequins en modellen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een schildersmodel

Verwante beroepen schildersmodel

Mogelijke specialisaties voor een schildersmodel


Hoofd beroepsgroep schildersmodel

Het beroep schildersmodel valt binnen de hoofdberoepsgroep Dienstverlenend personeel en verkopers

Dienstverlenend personeel en verkopers bieden verschillende diensten met betrekking tot reizen, huishouden, persoonlijke verzorging, of beveiliging. Of het demonstreren en verkopen van goederen in groothandels- of detailhandelszaken, of op beurzen en markten. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van dienstverlenend personeel en verkopers ligt gemiddeld genomen op VMBO tot MHBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

De werkzaamheden van dienstverlenend personeel en verkopers

Taken die worden uitgevoerd door dienstverlenend personeel en verkopers omvatten meestal: 

 • het organiseren en verlenen van services tijdens het reizen
 • het verlenen van huishoudelijke diensten
 • het bereiden en serveren van eten en drinken 
 • de zorg voor kinderen 
 • het verlenen van persoonlijke en basisgezondheidszorg aan huis of in instellingen. Hierbij horen ook kappers- en schoonheidsbehandelingen
 • Het verlenen van beveiligingsdiensten en het beschermen van personen en eigendommen tegen brand, diefstal en vandalisme 
 • De handhaving van de wet en orde 
 • het verkopen van goederen in groot- of kleinhandelszaken, beurzen en markten
 • het demonstreren van goederen aan potentiële klanten 

 

Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subgroepen binnen dienstverlenend personeel en verkopers

Beroepen in de hoofdgroep dienstverlenend personeel en verkopers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • Medewerkers persoonlijke dienstverlening
 • Verkoopmedewerkers
 • Verzorgend personeel
 • Beveiligingswerkers


Solliciteren op de functie schildersmodel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schildersmodel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schildersmodel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schildersmodel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep schildersmodel iets voor je?

Zou je graag schildersmodel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schildersmodel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar