Opleidingen Thuiszorgmedewerker

Zou je graag Thuiszorgmedewerker willen worden? Of ben je al Thuiszorgmedewerker en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Thuiszorgmedewerker, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er is geen specifieke opleiding tot thuiszorgmedewerker. Afhankelijk van dienstverband, opleiding en werkervaring kunnen de bevoegdheden echter wel verschillen. Veel studenten of scholieren hebben deze functie bijvoorbeeld als bijbaan. Zij kunnen bijvoorbeeld als oproep- of vakantiekracht werkzaam zijn en dienen geen speciale vooropleiding te hebben. Affiniteit met de zorg is uiteraard wel een vereiste. Deze hulpen verlenen namelijk uitsluitend huishoudelijke hulp, waar geen specifieke opleiding voor nodig is. Het salaris voor dit type thuiszorg ligt dus ook lager. De medewerkers in vast dienstverband, die meer bevoegdheden hebben en zich ook met de verpleging en persoonlijke verzorging bezig houden, dienen bijvoorbeeld een Diploma Helpende Zorg en Welzijn (MBO Niveau 2) of vergelijkbaar te hebben. Soms wordt specifiek om de medicijnmodule gevraagd. In dit laatste geval is ook ervaring op het gebied van verzorging wenselijk. Een extra cursus op dit gebied kan ook wenselijk zijn en er volgt altijd een specifiek inwerktraject, waarbij deelname aan bijbehorend inwerkprogramma verplicht is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Thuiszorgmedewerker

Er zijn geen opleidingen Thuiszorgmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Thuiszorgmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen