Thuiszorgmedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Thuiszorgmedewerker worden: Opleidingen tot Thuiszorgmedewerker

Wil je Thuiszorgmedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Thuiszorgmedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Thuiszorgmedewerker.

Hoe word je een Thuiszorgmedewerker? 

Er is geen specifieke opleiding tot thuiszorgmedewerker. Afhankelijk van dienstverband, opleiding en werkervaring kunnen de bevoegdheden echter wel verschillen. Veel studenten of scholieren hebben deze functie bijvoorbeeld als bijbaan. Zij kunnen bijvoorbeeld als oproep- of vakantiekracht werkzaam zijn en dienen geen speciale vooropleiding te hebben. Affiniteit met de zorg is uiteraard wel een vereiste. Deze hulpen verlenen namelijk uitsluitend huishoudelijke hulp, waar geen specifieke opleiding voor nodig is. Het salaris voor dit type thuiszorg ligt dus ook lager. De medewerkers in vast dienstverband, die meer bevoegdheden hebben en zich ook met de verpleging en persoonlijke verzorging bezig houden, dienen bijvoorbeeld een Diploma Helpende Zorg en Welzijn (MBO Niveau 2) of vergelijkbaar te hebben. Soms wordt specifiek om de medicijnmodule gevraagd. In dit laatste geval is ook ervaring op het gebied van verzorging wenselijk. Een extra cursus op dit gebied kan ook wenselijk zijn en er volgt altijd een specifiek inwerktraject, waarbij deelname aan bijbehorend inwerkprogramma verplicht is.

De 5 best beoordeelde opleidingen Thuiszorgmedewerker

bijgewerkt op 24-09-2021

Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2
Als Helpende Zorg & Welzijn ondersteun je bij het opruimen, schoonmaken en de zorg voor een fijne leefomgeving. Soms neem je die taken geheel over van de cliënt/zorgvrager. Je ondersteunt …
Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2
Keuzedeel Helpende Plus
Een veel gevraagde training is de Helpende Plus. De competenties zijn afkomstig uit de opleiding Verzorgende-IG, Crebocode 23187 - kwalificatie Verzorgende-IG Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), Crebocode 25491. Inhoud: …
Keuzedeel Helpende Plus
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
Een Helpende Zorg en Welzijn biedt praktische hulp aan verschillende cliënten/zorgvragers. De cliënten zijn mensen van alle leeftijden met een (chronische) ziekte, psychiatrische probleem, verslaving of een handicap. Je ondersteunt of begeleidt …
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
Helpende Zorg en Welzijn MBO 2 BBL
Werk je graag met mensen, ben je een doener met een servicegerichte houding en weet je van aanpakken? Zoek je een beroep met veel afwisselende werkzaamheden waarin mensen op je kunnen …
Helpende Zorg en Welzijn MBO 2 BBL
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn Thuisstudie
Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn: de basis voor werken in de zorgMensen helpen en verzorgen is een tweede natuur. Je helpt graag mensen in een ziekenhuis of werkt met kinderen …
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn Thuisstudie

Is het verstandig om Thuiszorgmedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Thuiszorgmedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Thuiszorgmedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Thuiszorgmedewerker?

De doorgroeimogelijkheden binnen de thuiszorg zijn gemiddeld. Naar gelang aantal jaren werkzaam in de (thuis)zorg en opleiding, bestaan er diverse doorgroeimogelijkheden binnen de Thuiszorg zelf. Daarnaast kan een thuiszorgmedewerker doorgroeien in bijvoorbeeld de sector ouderenzorg of verpleegkundige. Ook dient deze functie als relevante bijbaan tijdens een zorggerelateerde studie, omdat dit als werkervaring in de zorg geldt.

De actuele kans op werk voor een Thuiszorgmedewerker

Het beroep Thuiszorgmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Helpenden (thuiszorg). De kans op werk voor de beroepsfamilie Helpenden (thuiszorg) is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

55

Baankans Thuiszorgmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Thuiszorgmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Thuiszorgmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Thuiszorgmedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Thuiszorgmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Thuiszorgmedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Thuiszorgmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Thuiszorgmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Thuiszorgmedewerker

Als je Thuiszorgmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Thuiszorgmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Thuiszorgmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Thuiszorgmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Thuiszorgmedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Thuiszorgmedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Thuiszorgmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Thuiszorgmedewerker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Thuiszorgmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Thuiszorgmedewerker. Als Thuiszorgmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Thuiszorgmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Thuiszorgmedewerker

Vakkennis voor een Thuiszorgmedewerker

Het is voor een Thuiszorgmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Thuiszorgmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Thuiszorgmedewerker

MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
Een Helpende Zorg en Welzijn biedt praktische hulp aan verschillende cliënten/zorgvragers. De cliënten zijn mensen van alle leeftijden met een (chronische) ziekte, psychiatrische probleem, verslaving of een handicap. Je ondersteunt of begeleidt …
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
Een Helpende Zorg en Welzijn biedt praktische hulp aan verschillende cliënten/zorgvragers. De cliënten zijn mensen van alle leeftijden met een (chronische) ziekte, psychiatrische probleem, verslaving of een handicap. Je ondersteunt of begeleidt …
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

Werkervaring Thuiszorgmedewerker

Het is voor een startend Thuiszorgmedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Thuiszorgmedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Thuiszorgmedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Thuiszorgmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Thuiszorgmedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Thuiszorgmedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Thuiszorgmedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Thuiszorgmedewerker te worden?

Zou je graag Thuiszorgmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Thuiszorgmedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Thuiszorgmedewerker

MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

Een Helpende Zorg en Welzijn biedt praktische hulp aan verschillende cliënten/zorgvragers. De cliënten zijn mensen van alle leeftijden met een (chronische) ziekte, psychiatrische probleem, verslaving of een handicap. Je ondersteunt of begeleidt de cliënt/zorgvrager thuis of in een andere woonomgeving zoals een zorginstelling …

  • Onderwerp opleiding Thuiszorgmedewerker
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 7.995,00
  • Duur 18 maanden
MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

MBO Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

Een Helpende Zorg en Welzijn biedt praktische hulp aan verschillende cliënten/zorgvragers. De cliënten zijn mensen van alle leeftijden met een (chronische) ziekte, psychiatrische probleem, verslaving of een handicap. Je ondersteunt of begeleidt de cliënt/zorgvrager thuis of in een andere woonomgeving zoals een zorginstelling …

  • Onderwerp opleiding Thuiszorgmedewerker
  • Lesmethode E-Learning
  • Prijs € 2.999,00
  • Duur 18 maanden

Ga direct naar