Transportplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Transportplanner? Lees de functieomschrijving.

De Transportplanner regelt het transport van goederen voor een onderneming of binnen een transportbedrijf. Deze goederen worden verplaatst over weg of water, wat betekent dat de Transportplanner zeer goede kennis van de (inter)nationale infrastructuur moet hebben. De Transportplanner zet een (economisch) zo gunstig mogelijke route uit voor de chauffeurs en verschepers en past deze indien nodig aan tijdens het transport. Dit kan een stressvolle bezigheid zijn aangezien van te voren niet duidelijk is hoe het transport zal verlopen en hoe de plaatselijke omstandigheden zullen zijn. Hoewel de Transportplanner soms aanwezig is bij het inladen van goederen, werkt hij voornamelijk vanuit kantoor om met behulp van een computer zijn taken uit te voeren.

Bij het inladen van goederen is de Transportplanner verantwoordelijk voor de indeling van de goederen in het vervoersmiddel. Hij zorgt dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt. De ruimte moet optimaal benut worden en de goederen dienen in de juiste volgorde worden ingeladen. De Transportplanner zorgt dat het loodspersoneel op de hoogte is van de gewenste indeling en de bestemming van de goederen, zodat deze op tijd op de juiste bestemming aankomen. De Transportplanner is een echte teamplayer en kan goed communiceren met personen in verschillende functies en situaties.

De Transportplanner is op de hoogte van alle regels en richtlijnen die verbonden zijn aan verschillende soorten goederen. Koeltransport van goederen of transport van gevaarlijke stoffen en bijzondere voorwerpen worden door de Transportplanner op de juiste manier georganiseerd. Hiervoor is hij in contact met juridische instanties om de juiste papieren te verkrijgen of zelfs met de politie om begeleiding van transport te regelen. Tijdens en na het transport houdt de Transportplanner contact met het hogere verantwoordelijken van de planning en met de opdrachtgevers. Ook houdt hij de documentatie van het transport bij. Op deze manier is hij de logistieke tussenpersoon tussen transport en eindbestemming.

Taken Transportplanner:

-Afspraken maken met opdrachtgever

-Plannen van ritten

-Interne communicatie over ritplanning

-Begeleiding tijdens de rit

-Afhandeling documentatie na rit.

Wil je werken als Transportplanner?

Werk je al als Transportplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Transportplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Transportplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Transportplanner in één oogopslag

Netwerk:

 • Directie Transportbedrijf
 • Administratief Medewerker
 • Vervoerder
 • Chauffeur
 • Opdrachtgever
 • Verlader

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

143


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Transportplanner

Wat verdient een Transportplanner?

Het salaris van de Transportplanner begint bij ongeveer €1800 bruto per maand, maar kan wel oplopen tot een bedrag van €3500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van de vooropleiding, ervaring en het eigen enthousiasme en aanpassingsvermogen. Transportplanners met veel ervaring en kennis van de sector, die bovendien op internationaal niveau werken, zullen het maximum van de salarisschaal kunnen bereiken.

De secundaire arbeidsvoorwaarden behelzen toeslagen voor overuren of onregelmatige werktijden of vakantiedagen. Ook worden doorgroeimogelijkheden zoals aanvullende cursussen vaak aangeboden door de werkgever, wat de Transportplanner de mogelijkheid biedt door te groeien in zijn functie.

Salarisschaal Transportplanner

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Transportplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Transportplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transportplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Transportplanner vacatures

Planner Exceptioneel Transport
Logistics Today
Voor onze opdrachtgever, een familiebedrijf in de omgeving Drechtsteden, zoeken we een ervaren Planner Exceptioneel Transport. In de rol van Planner Exceptioneel Transport bestaat je werkweek uit de volgende werkzaamheden: …
Logistiek medewerker TRM
Olympia Uitzendbureau
Als medewerker TRM maak je deel uit van een hecht team, waarbij je nauw samenwerkt met je teamleider. Daarbij werk je samen met je collega’s op kantoor, in de loods, …
Junior transportplanner
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls aanstormend junior transportplanner is het jouw taak om de orders die binnenkomen volgens de specificaties netjes te plannen. Ook moet je wel communicatief sterk zijn, want je …
Transportplanner M/ V (fulltime)
Paridaans en Liebregts BV
PALI Group is één van de grootste veehandelsorganisaties en vleesproducenten van Europa. Een betrokken partner die adviseert en begeleidt. We streven ernaar om in de gehele kalver-, varkens- en geitenketen …
Transportplanner
Continu
Onderstaand zijn de taken en verantwoordelijkheden die een transportplanner uitvoert, beschreven;Tijdig indelen van trucks & chauffeurs met de focus op kwaliteit en kostenbesparingHet maken, vastleggen en controleren van vervoerafspraken/transportopdrachtenInstrueren van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Transportplanner

Hoe goed is de toekomst voor de Transportplanner? 

Met de continue groeiende internationale handel en globalisering, is er steeds meer vraag naar internationale Transportplanners. Binnen het beroep zijn de doorgroeimogelijkheden groot; dit door de vele cursussen en mogelijkheden tot bijscholing. Ervaring is in dit beroep erg belangrijk en opent deuren naar nieuwe kansen. Nu ook de internationale markt zich steeds meer opent, is er een gouden kans voor Transportplanners zich internationaal te ontwikkelen en zo een afwisselende baan uit te oefenen en zelfs een hoger salaris te ontvangen. Ook het verschil tussen Transportplanners op MBO en HBO niveau laat zien dat er veel verschillende gradaties zijn binnen het beroep en er dus veel mogelijkheden zijn om door te groeien. Bovendien kan een Tansportplanner met grote verantwoordelijkheid uiteindelijk terecht komen in een zwaardere leidinggevende functie.

Baankans Transportplanner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

143


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Transportplanner worden: Opleidingen tot Transportplanner

Hoe word je een Transportplanner? 

Om de functie van Transportplanner uit te oefenen, is het vereist een MBO opleiding in de richting transport/logistiek te volgen. Een voorbeeld hiervan is de driejarige opleiding tot Planner Wegtransport. Ook kan als aanvulling op een VMBO opleiding of een andere MBO opleiding een intensieve cursus tot Transportplanner gevolgd worden. Deze intensive cursussen bieden in enkele dagen of weken een opleiding tot Transportplanner op MBO niveau aan. Voor bepaalde functies als Transportplanner wordt een HBO achtergrond logistiek gevraagd. Deze functies hebben een zwaarder eisenpakket en een grotere verantwoordelijkheid dan de beroepen op MBO niveau.

Voor de functie Transportplanner dient men voldoende kennis van computers te hebben, in ieder geval van programma's als Word en Excel. Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is vereist, aangezien het in stand houden van internationale contacten erg belangrijk is in deze functie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Transportplanner

Meer opleidingen Transportplanner

Weet je nog niet of je Transportplanner wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Transportplanner of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Transportplanner

Met wie werkt een Transportplanner samen? 

De Transportplanner is een echte teamplayer en is continue aan het samenwerken met verschillende soorten personen en beroepsgroepen. In eerste instantie heeft hij veel contact met de opdrachtgever. Hij houdt deze op de hoogte van de voortgang van het transport en oefent zo de rol van betrouwbare factor in het vervoesproces uit. In het contact met chauffeurs, verschepers en loodspersoneel heeft de Transportplanner daarentegen een leidinggevende en controlerende rol. Hij dient duidelijk aan hen over te brengen wat zijn plannen zijn. De Transportplanner staat ook met administratie en directie in contact. Nu speelt hij de rol van tussenpersoon tussen het praktische vervoer en de wensen van de opdrachtgever. Hij weet dit terug te koppelen naar administratie en directie, zodat deze de opdrachten van het bedrijf bij kunnen houden.


 • Directie Transportbedrijf
 • Administratief Medewerker
 • Vervoerder
 • Chauffeur
 • Opdrachtgever
 • Verlader
Transportplanner


Organisaties waar een Transportplanner werkzaam is

Waar werkt een Transportplanner meestal? 

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Transportplanner

Waar kun je het beste werken als Transportplanner? Hieronder vindt je de best door de Transportplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Transportplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Transportplanner:

Welke competenties heeft een een Transportplanner nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Transportplanner

Wat voor persoonlijkheid heb je als Transportplanner nodig? 

De Transportplanner is flexibel van aard en heeft geen moeite zich aan te passen aan onvoorziene gebeurtenissen. Hij speelt hier makkelijk op in en ziet er een uitdaging in een veranderde situatie tot een succes te brengen (Succesvolle werker). Hij blijft positief en oplossingsgericht in crisissituaties en communiceert zijn bevindingen naar de belanghebbenden en verantwoordelijken. Ook houdt hij goed contact met het uitvoerend personeel om zo zijn opdrachten op een duidelijke en positieve manier af te ronden. Communicatie en efficiëntie zijn zeer belangrijke eigenschappen van de Transportplanner. Hij zorgt ervoor dat de goederen op de meest gunstige manier ingeladen en vervoerd worden. Om dit te bereiken dient de Transportplanner ordelijk te zijn en gedisciplineerd te werken (Perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Transportplanner


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Transportplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Transportplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Transportplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Transportplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Transportplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Transportplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Transportplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Transportplanner iets voor je?

Zou je graag Transportplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Transportplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Transportplanner

fabian

mbo niveau 3 Transportplanner

Jan

Wat voor opleiding moet je hiervoer doen?

Jan

Wat voor opleiding moet je hiervoer doen?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar