U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glazenwasser

Werken als Glazenwasser

Beroepsprofiel glazenwasser

De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.  Daarnaast heeft de Glazenwasser goede commucitatieve vaardigheden, hij kan nauwkeurig werken in een relatief hoog tempo. De Glazenwasser kan werken in loondienst of werkzaam zijn als zelfstandige. Een vakopleiding is vereist in combinatie met een gemotiveerde werkhouding. Daarnaast is het van belang dat de Glazenwasser geen lichamelijke beperking of klachten heeft in verband met veelal zware werkzaamheden.Een glazenwasser houdt de ramen schoon. . Het schoonmaken van ramen noemt men ook wel glasbewassing. Over het algemeen gebruikt de Glazenwasser hiervoor een spons, zeem en een wisser. Op den duur worden ramen  dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten. In een drukke stad met veel verkeer zullen de ramen  danook over het algemeen sneller smeriger worden dan in een dorp. Veel mensen hebben een vaste Glazenwasser die om de zoveel tijd komt om de ramen schoon te maken. Vaak zijn dit ramen waar men niet zomaar bij kan. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijnen schoon te maken. Dit bevordert de levensduur van de kozijnen.Het beroep Glazenwasser is niet geheel ongevaarlijk. Omdat de glazenwasser vaak op grote hoogtes werkt komen er nogal eens ongelukken voor. De branche heeft de laatste jaren dan ook steeds strengere arbeidsomstandigheden gekregen. Het werken op grote hoogte met ladders is inmiddels dan ook verboden voor de glazenwasser. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met een hoogwerker of de telescoopstok. Met deze stok kan de glazenwasser tot wel 15 meter vanaf de grond werken.

Mensen vonden ons op: Job Glazenwasser, Baan Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Functie-eisen Glazenwasser, Verantwoordelijkheden Glazenwasser, Functieprofiel Glazenwasser, Wat doet een Glazenwasser, Werken als Glazenwasser.

Glazenwasser worden: Opleiding tot glazenwasser

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Opleidingsniveau Glazenwasser, Scholing Glazenwasser, Studie Glazenwasser, Bijscholing Glazenwasser, Omscholing Glazenwasser.

Organisaties waar een glazenwasser doorgaans werkzaam is

Een Glazenwasser is werkzaam in de schoonmaakbranche. Dit kan een schoonmaakbedrijf zijn maar een Glazenwasser kan ook zelfstandig werken als zzp'er.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Opleidingsniveau Glazenwasser, Scholing Glazenwasser, Studie Glazenwasser, Bijscholing Glazenwasser, Omscholing Glazenwasser.

Arbeidsvoorwaarden glazenwasser

Als Glazenwasser verdient men zo'n € 1750 tot € 2500 bruto per maand. Daarnaast zijn er aparte regelingen vwb gevarengeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Glazenwasser, Loon Glazenwasser, Wat verdien je als Glazenwasser, Salarisschaal Glazenwasser, Salarisindicatie Glazenwasser, Bonus Glazenwasser, CAO Glazenwasser, Brutoloon Glazenwasser, Nettoloon Glazenwasser, Vakantiedagen Glazenwasser, Pensioen Glazenwasser.

Competenties, skills & vaardigheden glazenwasser

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Glazenwasser, Vaardigheden Glazenwasser, Attitude Glazenwasser, Kwalificaties Glazenwasser, Competentieprofiel Glazenwasser.

Persoonstypen glazenwasser

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glazenwasser, Karakter Glazenwasser.

Netwerk glazenwasser

Een Glazenwasser komt in zijn werk zijn klanten iedere dag tegen. Dit kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren, veelal vaste klanten waar de Glazenwasser om de zoveel weken de ramen schoonhoudt.  Zijn collega's waar hij mee samenwerkt ziet hij ook regelmatig op de ladder staan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glazenwasser, Medewerkers Glazenwasser.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glazenwasser

Een echte doorgroeimogelijkheid is er niet maar een Glazenwasser kan zich wel specialiseren in andere vormen van reiniging, bijv. gevelreiniging of houtwerkreiniging.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glazenwasser, Promotie mogelijkheden Glazenwasser, Carriere Glazenwasser.

Interviews met glazenwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glazenwasser

 • Gevelreiniger, Schoonmaker

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Glazenwasser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glazenwasser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glazenwasser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Glazenwasser

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Glazenwasser?