Glazenwasser worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Glazenwasser worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Glazenwasser worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Glazenwasser? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Glazenwasser goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Glazenwasser?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Glazenwasser wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Glazenwasser.

Alles over hoe je Glazenwasser kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Glazenwasser?

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

Welke vaardigheden heb je nodig om Glazenwasser te worden?

Om Glazenwasser te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Glazenwasser zijn Doorzettingsvermogen, Motivatie en Doelmatig werken. Ook zijn Doelgericht werken, Ambitie en Incasseringsvermogen belangrijke vaardigheden als je Glazenwasser wilt worden. Verder zijn Rust bewaren, Oog voor detail en Zorgvuldigheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Glazenwasser te worden?

Als je Glazenwasser wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Glazenwasser

  • Accuratesse
  • Ambitie
  • Durf
  • Klantgerichtheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Stressbestendigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Glazenwasser te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Glazenwasser te worden zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Glazenwasser worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Glazenwasser. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Glazenwasser zijn de Succesvolle werker en de .

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,

Opleiding Glazenwasser

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Glazenwasser kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Glazenwasser. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Glazenwasser. Maar ook cursussen en trainingen voor de Glazenwasser.

Top 5 opleidingen Glazenwasser

Cursus Huurrecht & Aankoop en Verkoop van Vastgoed
De hoeveelheid aan vragen die een vastgoedbeheerder te verduren krijgt is overweldigend. Logisch, want je bent (in de ogen van de meeste huurders) aanspreekpunt voor bijna alles. Vragen over de …
Cursus Huurrecht & Aankoop en Verkoop van Vastgoed

Omscholen tot Glazenwasser

Hoe kan je omscholen tot Glazenwasser? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Glazenwasser zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Glazenwasser

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Glazenwasser?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Glazenwasser. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Glazenwasser?

Als je wilt omscholen tot Glazenwasser is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Glazenwasser

Wat verdient een Glazenwasser? Het salaris van een Glazenwasser begint bij €1750,- bruto per maand. Een ervaren Glazenwasser verdient tot maximaal €2500,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.