U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Afwasser

Afwasser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een afwasser? Lees de functieomschrijving.

Een Afwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van het servies dat in een restaurant of instelling wordt gebruikt. Dit afwassen kan met de hand gebeuren, maar wordt meestal door een afwasmachine gedaan. Dan is het de taak van de Afwasser om het vieze serviesgoed voor te spoelen, in de afwasmachine te zetten, en daarna het afwasmiddel in het apparaat te doen en deze aan te zetten. Vaak moet de Afwasser daarna ook het schone serviesgoed opruimen.

In sommige keukens werkt men met een industriële afwasmachine, waardoor de Afwasser het vuile goed alleen maar op de lopende band hoeft te zetten, en het er aan de andere kant weer uithalen. De machine staat hier de hele werkdag aan, en maakt zoveel geluid dat men oordopjes in moet doen om ermee te werken. Daarnaast staat men ook de hele tijd, waardoor het werk van een Afwasser fysiek best zwaar is. Aan het einde van de werkdag moet deze industriële afwasmachine zelf ook afgewassen worden, iets dat met een normale afwasmachine bijna nooit hoeft.

Mensen vonden ons op: Job Afwasser, Baan Afwasser, Afwasser Worden, Functie-eisen Afwasser, Verantwoordelijkheden Afwasser, Functieprofiel Afwasser, Wat doet een Afwasser, Werken als Afwasser.

Afwasser worden: Opleiding tot afwasser

Er bestaat geen speciale training of studieom Afwasser te worden. Men leert al doende hoe het vak in elkaar zit.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Afwasser, Afwasser Worden, Opleidingsniveau Afwasser, Scholing Afwasser, Studie Afwasser, Bijscholing Afwasser, Omscholing Afwasser.

Organisaties waar een afwasser doorgaans werkzaam is

Een Afwasser werkt bij een eetgelegenheid. Dit zal vaak een restaurant zijn, maar het kan ook gaan om eetcafes of hotels. Dit zijn allemaal organisaties en bedrijven in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Afwasser, Afwasser Worden, Opleidingsniveau Afwasser, Scholing Afwasser, Studie Afwasser, Bijscholing Afwasser, Omscholing Afwasser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden afwasser

Een Afwasser verdient standaard het minimumloon, wat neerkomt op €422,30 bruto per maand voor iemand van 15, en €1407,60 voor wie 23 jaar of ouder is. Arbeidsvoorwaarden staan beschreven in de CAO voor de Horeca, al kan een contract hier ook van afwijken.

Mensen vonden ons op: Salaris Afwasser, Loon Afwasser, Wat verdien je als Afwasser, Salarisschaal Afwasser, Salarisindicatie Afwasser, Bonus Afwasser, CAO Afwasser, Brutoloon Afwasser, Nettoloon Afwasser, Vakantiedagen Afwasser, Pensioen Afwasser.

Competenties, skills & vaardigheden afwasser

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Accuratesse
 • Anticiperen
 • Goede fysieke gezondheid
 • Hoog werktempo
Mensen vonden ons op: Kennis Afwasser, Vaardigheden Afwasser, Attitude Afwasser, Kwalificaties Afwasser, Competentieprofiel Afwasser.

Boeken voor het beroep afwasser

Wil je meer weten over het beroep afwasser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je afwasser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken afwasser te komen.

Bouwhuis Groep 1 - Het komt vast goed | Jonald E.M. Bouwhuis

van afwasser tot belegger - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789090309156 | 111 pagina's

Visie zonder handelen is dromen. Handelen zonder visie is slechts tijdverdrijf. Visie en handelen kunnen samen de wereld veranderen. Eindelijk is het er van gekomen. Lang over gesproken en nagedacht en nu heb ik het gedaan. Mijn eigen verhaal over de afge...

Bouwhuis Groep - Het komt vast goed | Jonald E.M. Bouwhuis

van afwasser tot belegger - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789082848427 | 72 pagina's

Visie zonder handelen is dromen. Handelen zonder visie is slechts tijdverdrijf. Visie en handelen kunnen samen de wereld veranderen. Eindelijk is het er van gekomen. Lang over gesproken en nagedacht en nu heb ik het gedaan. Mijn eigen verhaal over de afge...

Het komt vast-goed | J.E.M. Bouwhuis

van afwasser tot belegger - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080944459 | 103 pagina's

In 'Het Komt Vast Goed' vertelt ondernemer Jonald Bouwhuis zijn eigen verhaal over de afgelopen circa 20 jaar ondernemen. Begonnen als afwasser en nu belegger in hoofdzakelijk vastgoed. Een periode van hard werken met een geheel eigen visie en werkwijze, ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Afwasser, Afwasser ebooks, boek Afwasser.

Persoonstypen afwasser

Om een goede Afwasser te zijn moet je er steeds alert op zijn dat alles zo snel mogelijk weer schoon wordt, en dan ook echt weer schoon is. Schone borden zijn heel belangrijk in een restaurant (Succesvolle werker). Om het werk goed te kunnen doen moet je verder goed opletten dat er niks fout gaat, en dat alles snel in de vaatwasser terecht komt en schoon opgeborgen wordt (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Afwasser, Karakter Afwasser.

Netwerk afwasser

De Afwasser werkt samen met andere Afwassers en andere keukenhulpen of medewerkers in het restaurant. Dit alles onder de toezicht van de operationeel leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Afwasser, Medewerkers Afwasser.

Is het beroep afwasser iets voor jou?

Zou je graag afwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als afwasser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Afwasser, beroepskeuzetest Afwasser, beroep Afwasser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden afwasser

Er zijn voldoende mogelijkheden om als Afwasser aan het werk te gaan, omdat er heel veel horecagelegenheden zijn die allemaal een Afwasser nodig hebben. Een afwasser kan  zich opwerken tot keukenhulp en kan zich van daaruit mogelijk nog verder ontwikkelen.

Arbeidsmarktperspectief score afwasser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep afwasser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Afwasser, Promotie mogelijkheden Afwasser, Carriere Afwasser.

Solliciteren op de functie afwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als afwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor afwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als afwasser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Afwasser, CV Afwasser, sollicitatie Afwasser.

Interviews met afwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen afwasser

Vacatures afwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Afwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Afwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van het servies dat in een restaurant of instelling wordt gebruikt. Dit afwassen kan met de hand gebeuren, maar wordt meestal door een afwasmachine gedaan. Dan is het de taak van de Afwasser om het vieze serviesgoed voor te spoelen, in de afwasmachine te zetten, en daarna het afwasmiddel in het apparaat te doen en deze aan te zetten.

Beoordeling Afwasser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Afwasser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Afwasser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

welke opleiding moet je hebben , voor  afwasser

Door: Kasia

Zie dat er zelf een uitzendbureau is .. Maar  denk dat je sociale hygiene voor nodig hebt .. Vraag ne af hoeveel bruto per is ?

Door: Van der veen

Lagere school en een ,,net,, voorkomen.Gr.

Door: afwasser

Reageer op dit beroep