Hulpkok Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hulpkok? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hulpkok. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hulpkok wordt.

 

Wat is een Hulpkok?

Een Hulpkok voert alle voorbereidende werkzaamheden van een Kok uit, van wie hij zijn opdrachten krijgt. Deze voorbereidende werkzaamheden worden de mise-en-place genoemd en bestaan uit: ingrediënten klaarzetten, groente en fruit schoonmaken en snijden en basisgerechten bereiden zoals soep. Na de voorbereidende werkzaamheden helpt de Hulpkok bij het bereiden van sauzen, vlees en vis, het portioneren van het gerecht en het opmaken van de borden. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. De Hulpkok controleert de gerechten op smaak, kwaliteit en presentatie. Tussendoor houdt de Hulpkok zich bezig met het organiseren en onderhouden van de werkplek. Hij voert opdrachten van de Kok of Chef uit en indien er een Keukenmedewerker of Keukenhulp is geeft hij die instructies.

Buiten het koken houdt de Hulpkok zich ook bezig met het voorraadbeheer en het bestellen van producten. Hij verpakt en bewaart de producten op de juiste manier, met etiketten. Het is van groot belang dat de Hulpkok de voorschriften rondom hygiëne en veiligheid bij het omgaan met voedingsmiddelen toepast. Hij moet persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en de werkplek schoonhouden. Alle keukengerei en apparatuur moet volgens voorschrift worden gereinigd en afval en restproducten moeten volgens voorschriften worden gesorteerd.  

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Kok of Chef-kok.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Hulpkok?

Werk je al als Hulpkok en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hulpkok worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hulpkok, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hulpkok in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Chef-kok
  • Sous-Chef
  • Keukenhulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

55


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hulpkok

Wat verdient een Hulpkok?

De arbeidsvoorwaarden van een Hulpkok zijn conform de CAO Horeca. Een Hulpkok wordt ingeschaald in groep 1, 2 of 3, afhankelijk van de precieze taken en verantwoordelijkheden. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1200 tot €1800 bruto per maand.

Een Hulpkok draait onregelmatige uren en soms lange werkdagen. Er wordt ook gewerkt in het weekend en in feestdagen. Soms heeft een Hulpkok een seizoenscontract.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: 24 vrije dagen, een vakantietoeslag en afhankelijk van het bedrijf andere toeslagen of vergoedingen. Een Hulpkok heeft vaak voordelen in natura zoals gratis maaltijden.

Salarisschaal Hulpkok

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Hulpkok

Op zoek naar een nieuwe baan als Hulpkok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hulpkok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hulpkok vacatures

Vacature Hulpkok Port Zélande
Tempo-Team
Functieomschrijving Een uitdagende baan als kok op de ultieme vakantiebestemming in Nederland. Klinkt goed toch? Je gaat aan het werk in de diverse keukens van CenterParcs Port Zélande (Zeeland). Geen …
Vacature Hulpkok
Tempo-Team
Functieomschrijving Stel je voor: meerdere restaurants op één plek, vrolijke gasten en een toffe werksfeer. Wow! Dat klinkt toch leuk? Het kan via JMW bij CenterParcs! Lees snel verder!Wat
Vacature Hulpkok CenterParcs
Tempo-Team
Functieomschrijving Vrolijke gasten, gezellige collega's meerdere restaurants op één plek! Leuk! Jij gaat je hier niet vervelen. Dat klinkt toch fantastisch? Ga via JMW als hulpkok aan de slag bij …
Vacature Hulpkok Den Haag
Tempo-Team
Functieomschrijving Aan de slag als hulpkok. Niet op een vaste locatie, maar op meerdere locaties in Den Haag! Wow! Bij JMW kan het! Koken met passie en lekker flexibel aan …
Vacature Hulpkok Centerparcs
Tempo-Team
Functieomschrijving Werken onder de palmen samen met gezellig collega's. Iedere week je salaris en lekker veel afwisseling in je werk. Klinkt goed toch? Ga aan de slag als hulpkok op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hulpkok

Wat zijn de baankansen voor een Hulpkok?

De arbeidsmarkt in de horecasector is over het algemeen goed. Een parttime baan als Hulpkok kan makkelijk gevonden worden, er zijn minder fulltime banen.

Een Hulpkok heeft veel doorgroeimogelijkheden. Hij kan in een grotere of luxere zaak gaan werken, doorgroeien naar Sous-Chef of Chef-kok, of een Zelfstandigwerkend Kok worden. Hiervoor is veel ervaring en vaak een aanvullende opleiding nodig.

De actuele kans op werk voor een Hulpkok

De kans op werk voor het beroep Hulpkok is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

55

Baankans Hulpkok

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Hulpkok worden: Opleidingen tot Hulpkok

Wil je Hulpkok worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hulpkok.

Hoe word je een Hulpkok? 

Een Hulpkok leert het werk vooral door ervaring. Vaak is er geen opleiding nodig om als Hulpkok aan de slag te gaan. Diploma's in (Sociale) Hygiëne zijn vaak wel vereist. Beroepsopleidingen in de richting Horeca zijn nuttig voor werken als Hulpkok.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hulpkok

Er zijn geen opleidingen Hulpkok aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hulpkok in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen tot Hulpkok

Als je je wilt omscholen tot Hulpkok is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Hulpkok zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hulpkok dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hulpkok

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hulpkok

Als je Hulpkok wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hulpkok zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hulpkok

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hulpkok?

Competenties en Vaardigheden Hulpkok

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hulpkok nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hulpkok nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hulpkok

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Hulpkok

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hulpkok. Als Hulpkok wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hulpkok:


zie volledige beschrijving persoonstype Hulpkok

Vakkennis voor een Hulpkok

Het is voor een Hulpkok ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hulpkok zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hulpkok


Werkervaring Hulpkok

Het is voor een startend Hulpkok die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hulpkok is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Keukenhulp, Chef-kok, Sous-chef .

Iets anders leren?

Is Hulpkok het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hulpkok

Met wie werkt een Hulpkok samen? 

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Chef-kok. De Chef-kok geeft opdrachten die de Hulpkok moet uitvoeren of moet delegeren aan de Keukenhulp. Een Hulpkok zorgt er voor dat de gerechten worden overgedragen aan de bediening.


  • Chef-kok
  • Sous-Chef
  • Keukenhulp
Hulpkok


Organisaties waar een Hulpkok werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hulpkok meestal werkt.

Waar werkt een Hulpkok?

Een Hulpkok werkt in een gaarkeuken, een industriële keuken, een gastronomisch restaurant, een cafetaria, een taverne, bistro of brasserie, of bij een traiteur. Alleen de grotere professionele keukens hebben meerdere koks en dus een Hulpkok in dienst.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Hulpkok

Waar kun je het beste werken als Hulpkok? Hieronder vind je de best door de Hulpkok beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hulpkok.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hulpkok:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hulpkok.

Welke competenties heeft een Hulpkok nodig?

Een Hulpkok heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hulpkok

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hulpkok passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hulpkok nodig? 

Een Hulpkok is zeer gedreven, zelfverzekerd en doelgericht (Succesvolle werker). Uithoudings- en doorzettingsvermogen zijn belangrijke karakteristieken van een Hulpkok, aangezien het werk fysiek zwaar en stressvol kan zijn. In een professionele keuken is een stricte hiërarchie, waardoor een Hulpkok sterk in zijn schoenen moet staan, goed moet luisteren en opgelegde opdrachten moet uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk dat een Hulpkok graag anderen helpt en ondersteunend is (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Hulpkok


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hulpkok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hulpkok

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hulpkok

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hulpkok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hulpkok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hulpkok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hulpkok. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hulpkok iets voor je?

Zou je graag Hulpkok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hulpkok bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hulpkok

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar