Hulpkok Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hulpkok? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hulpkok. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hulpkok wordt.

 

Wat is een Hulpkok?

Een Hulpkok voert alle voorbereidende werkzaamheden van een Kok uit, van wie hij zijn opdrachten krijgt. Deze voorbereidende werkzaamheden worden de mise-en-place genoemd en bestaan uit: ingrediënten klaarzetten, groente en fruit schoonmaken en snijden en basisgerechten bereiden zoals soep. Na de voorbereidende werkzaamheden helpt de Hulpkok bij het bereiden van sauzen, vlees en vis, het portioneren van het gerecht en het opmaken van de borden. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. De Hulpkok controleert de gerechten op smaak, kwaliteit en presentatie. Tussendoor houdt de Hulpkok zich bezig met het organiseren en onderhouden van de werkplek. Hij voert opdrachten van de Kok of Chef uit en indien er een Keukenmedewerker of Keukenhulp is geeft hij die instructies.

Buiten het koken houdt de Hulpkok zich ook bezig met het voorraadbeheer en het bestellen van producten. Hij verpakt en bewaart de producten op de juiste manier, met etiketten. Het is van groot belang dat de Hulpkok de voorschriften rondom hygiëne en veiligheid bij het omgaan met voedingsmiddelen toepast. Hij moet persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en de werkplek schoonhouden. Alle keukengerei en apparatuur moet volgens voorschrift worden gereinigd en afval en restproducten moeten volgens voorschriften worden gesorteerd.  

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Kok of Chef-kok.Wil je werken als Hulpkok?

Werk je al als Hulpkok en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hulpkok worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hulpkok, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hulpkok in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Chef-kok
  • Sous-Chef
  • Keukenhulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hulpkok

Wat verdient een Hulpkok?

De arbeidsvoorwaarden van een Hulpkok zijn conform de CAO Horeca. Een Hulpkok wordt ingeschaald in groep 1, 2 of 3, afhankelijk van de precieze taken en verantwoordelijkheden. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1200 tot €1800 bruto per maand.

Een Hulpkok draait onregelmatige uren en soms lange werkdagen. Er wordt ook gewerkt in het weekend en in feestdagen. Soms heeft een Hulpkok een seizoenscontract.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: 24 vrije dagen, een vakantietoeslag en afhankelijk van het bedrijf andere toeslagen of vergoedingen. Een Hulpkok heeft vaak voordelen in natura zoals gratis maaltijden.

Salarisschaal Hulpkok

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hulpkok

Op zoek naar een nieuwe baan als Hulpkok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hulpkok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hulpkok vacatures

Hulpkok
Jobbird
Jouw functie in het kort Jij bereidt samen met jouw collega kok Stefan de lekkerste gerechten. Een afwisselende baan in de horeca waarbij je het ene moment helpt pizza’s te …
Hulpkok
Restaurant Mei Mei Sushi & Grill
Restaurant Mei Mei Sushi & Grill zoekt een Hulpkok te VMBO / MAVO geplaatst op 09-06-2020 Wij zijn voor 32 uur per week op zoek naar uitbreiding in de keuken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hulpkok

Wat is de toekomst van Hulpkok?

De arbeidsmarkt in de horecasector is over het algemeen goed. Een parttime baan als Hulpkok kan makkelijk gevonden worden, er zijn minder fulltime banen.

Een Hulpkok heeft veel doorgroeimogelijkheden. Hij kan in een grotere of luxere zaak gaan werken, doorgroeien naar Sous-Chef of Chef-kok, of een Zelfstandigwerkend Kok worden. Hiervoor is veel ervaring en vaak een aanvullende opleiding nodig.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hulpkok worden: Opleidingen tot Hulpkok

Wil je hulpkok worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hulpkok? 

Een Hulpkok leert het werk vooral door ervaring. Vaak is er geen opleiding nodig om als Hulpkok aan de slag te gaan. Diploma's in (Sociale) Hygiëne zijn vaak wel vereist. Beroepsopleidingen in de richting Horeca zijn nuttig voor werken als Hulpkok.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hulpkok

Er zijn geen opleidingen Hulpkok aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hulpkok in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Hulpkok

Met wie werkt een Hulpkok samen? 

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Chef-kok. De Chef-kok geeft opdrachten die de Hulpkok moet uitvoeren of moet delegeren aan de Keukenhulp. Een Hulpkok zorgt er voor dat de gerechten worden overgedragen aan de bediening.


  • Chef-kok
  • Sous-Chef
  • Keukenhulp
Hulpkok


Organisaties waar een Hulpkok werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hulpkok meestal werkt.

Waar werkt een Hulpkok?

Een Hulpkok werkt in een gaarkeuken, een industriële keuken, een gastronomisch restaurant, een cafetaria, een taverne, bistro of brasserie, of bij een traiteur. Alleen de grotere professionele keukens hebben meerdere koks en dus een Hulpkok in dienst.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Hulpkok

Waar kun je het beste werken als Hulpkok? Hieronder vind je de best door de Hulpkok beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hulpkok.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hulpkok:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hulpkok.

Welke competenties heeft een Hulpkok nodig?

Een Hulpkok heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hulpkok

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hulpkok passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hulpkok nodig? 

Een Hulpkok is zeer gedreven, zelfverzekerd en doelgericht (Succesvolle werker). Uithoudings- en doorzettingsvermogen zijn belangrijke karakteristieken van een Hulpkok, aangezien het werk fysiek zwaar en stressvol kan zijn. In een professionele keuken is een stricte hiërarchie, waardoor een Hulpkok sterk in zijn schoenen moet staan, goed moet luisteren en opgelegde opdrachten moet uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk dat een Hulpkok graag anderen helpt en ondersteunend is (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Hulpkok


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hulpkok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hulpkok

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hulpkok

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hulpkok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hulpkok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hulpkok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hulpkok. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hulpkok iets voor je?

Zou je graag Hulpkok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hulpkok bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hulpkok

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar