Afwasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afwasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep afwasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je afwasser wordt.

 

Wat is een Afwasser?

Een Afwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van het servies dat in een restaurant of instelling wordt gebruikt. Dit afwassen kan met de hand gebeuren, maar wordt meestal door een afwasmachine gedaan. Dan is het de taak van de Afwasser om het vieze serviesgoed voor te spoelen, in de afwasmachine te zetten, en daarna het afwasmiddel in het apparaat te doen en deze aan te zetten. Vaak moet de Afwasser daarna ook het schone serviesgoed opruimen.

In sommige keukens werkt men met een industriële afwasmachine, waardoor de Afwasser het vuile goed alleen maar op de lopende band hoeft te zetten, en het er aan de andere kant weer uithalen. De machine staat hier de hele werkdag aan, en maakt zoveel geluid dat men oordopjes in moet doen om ermee te werken. Daarnaast staat men ook de hele tijd, waardoor het werk van een Afwasser fysiek best zwaar is. Aan het einde van de werkdag moet deze industriële afwasmachine zelf ook afgewassen worden, iets dat met een normale afwasmachine bijna nooit hoeft.Wil je werken als Afwasser?

Werk je al als Afwasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afwasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Afwasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afwasser in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Keukenhulp
  • Operationeel Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €422 tot €1407

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afwasser

Wat verdient een Afwasser?

Een Afwasser verdient standaard het minimumloon, wat neerkomt op €422,30 bruto per maand voor iemand van 15, en €1407,60 voor wie 23 jaar of ouder is. Arbeidsvoorwaarden staan beschreven in de CAO voor de Horeca, al kan een contract hier ook van afwijken.

Salarisschaal Afwasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Afwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Afwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Afwasser vacatures

Catering medewerker / afwasser M/ V
Piccalilly Catering
Catering medewerker / afwasser M/VPiccalilly cateringPiccalilly catering is een (bedrijfs) cateraar, gespecialiseerd in het verzorgen van ontbijt, lunches, borrels en diners voor de zakelijke markt in en rond Papendorp/Utrecht.Wij …
Afwasser in een tweesterrenzaak 3 of 4 avonden per week
De Treeswijkhoeve
Wil jij onderdeel worden van een hecht team? Werken in een professionele keuken? Zien hoe er iedere avond de sterren van de hemel wordt gekookt en hier jouw bijdrage aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afwasser

Wat is de toekomst van Afwasser?

Er zijn voldoende mogelijkheden om als Afwasser aan het werk te gaan, omdat er heel veel horecagelegenheden zijn die allemaal een Afwasser nodig hebben. Een afwasser kan  zich opwerken tot keukenhulp en kan zich van daaruit mogelijk nog verder ontwikkelen.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Afwasser worden: Opleidingen tot Afwasser

Wil je afwasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Afwasser? 

Er bestaat geen speciale training of studieom Afwasser te worden. Men leert al doende hoe het vak in elkaar zit.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Afwasser

Er zijn geen opleidingen Afwasser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Afwasser in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Afwasser

Met wie werkt een Afwasser samen? 

De Afwasser werkt samen met andere Afwassers en andere keukenhulpen of medewerkers in het restaurant. Dit alles onder de toezicht van de operationeel leidinggevende.


  • Keukenhulp
  • Operationeel Manager
Afwasser


Organisaties waar een Afwasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Afwasser meestal werkt.

Waar werkt een Afwasser?

Een Afwasser werkt bij een eetgelegenheid. Dit zal vaak een restaurant zijn, maar het kan ook gaan om eetcafes of hotels. Dit zijn allemaal organisaties en bedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Afwasser

Waar kun je het beste werken als Afwasser? Hieronder vind je de best door de Afwasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afwasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afwasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Afwasser.

Welke competenties heeft een Afwasser nodig?

Een Afwasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Afwasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Afwasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Afwasser nodig? 

Om een goede Afwasser te zijn moet je er steeds alert op zijn dat alles zo snel mogelijk weer schoon wordt, en dan ook echt weer schoon is. Schone borden zijn heel belangrijk in een restaurant (Succesvolle werker). Om het werk goed te kunnen doen moet je verder goed opletten dat er niks fout gaat, en dat alles snel in de vaatwasser terecht komt en schoon opgeborgen wordt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Afwasser


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Afwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afwasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afwasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afwasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afwasser iets voor je?

Zou je graag Afwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afwasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Afwasser

Van der veen

Zie dat er zelf een uitzendbureau is .. Maar  denk dat je sociale hygiene voor nodig hebt .. Vraag ne af hoeveel bruto per is ?

afwasser

Lagere school en een ,,net,, voorkomen.Gr.

Kasia

welke opleiding moet je hebben , voor  afwasser

Kasia

welke opleiding moet je hebben , voor  afwasser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar