Afwasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afwasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep afwasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je afwasser wordt.

 

Wat is een Afwasser?

Een Afwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van het servies dat in een restaurant of instelling wordt gebruikt. Dit afwassen kan met de hand gebeuren, maar wordt meestal door een afwasmachine gedaan. Dan is het de taak van de Afwasser om het vieze serviesgoed voor te spoelen, in de afwasmachine te zetten, en daarna het afwasmiddel in het apparaat te doen en deze aan te zetten. Vaak moet de Afwasser daarna ook het schone serviesgoed opruimen.

In sommige keukens werkt men met een industriële afwasmachine, waardoor de Afwasser het vuile goed alleen maar op de lopende band hoeft te zetten, en het er aan de andere kant weer uithalen. De machine staat hier de hele werkdag aan, en maakt zoveel geluid dat men oordopjes in moet doen om ermee te werken. Daarnaast staat men ook de hele tijd, waardoor het werk van een Afwasser fysiek best zwaar is. Aan het einde van de werkdag moet deze industriële afwasmachine zelf ook afgewassen worden, iets dat met een normale afwasmachine bijna nooit hoeft.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Afwasser?

Werk je al als Afwasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afwasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Afwasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afwasser in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Keukenhulp
  • Operationeel Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €422 tot €1407

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

97


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afwasser

Wat verdient een Afwasser?

Een Afwasser verdient standaard het minimumloon, wat neerkomt op €422,30 bruto per maand voor iemand van 15, en €1407,60 voor wie 23 jaar of ouder is. Arbeidsvoorwaarden staan beschreven in de CAO voor de Horeca, al kan een contract hier ook van afwijken.

Salarisschaal Afwasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Afwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Afwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Afwasser vacatures

Vacature Afwasser
Randstad
Functieomschrijving Als afwasser ga je aan de slag in een prachtig hotel op een van de Waddeneilanden.wat bieden wij jou werken op een prachtig waddeneiland.een leuk team met gezellige …
Vacature Afwasser Fulltime/ Parttime
Randstad
Functieomschrijving Heb jij het ook zo gemist om lekker in de spoel te staan? Zorgen dat het restaurant schone borden en schoon bestek heeft. Jij bent een persoon die dat …
Vacature Afwasser Parttime/ Fulltime
Randstad
Functieomschrijving Heb jij het werken in de horeca ook zo gemist? Voor omgeving Leiden zijn wij op zoek naar afwassers met parttime of fulltime beschikbaarheid. Interesse? Lees snel verder!wat
Vacature Afwasser (vakantiewerk)
Randstad
Functieomschrijving In je vakantie even lekker bijverdienen als afwasser in Center Parcs? Je uren zijn flexibel in te delen, zodat je natuurlijk ook nog voldoende vrije tijd overhoudt voor andere …
Vacature afwasser
Randstad
Functieomschrijving Met een stralende glimlach zorg jij als medewerk(st)er afwas ervoor dat al het servies weer stralend schoon wordt! Voor verschillende locaties in Amsterdam zijn wij opzoek naar medewerk(st)ers afwas …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afwasser

Wat zijn de baankansen voor een Afwasser?

Er zijn voldoende mogelijkheden om als Afwasser aan het werk te gaan, omdat er heel veel horecagelegenheden zijn die allemaal een Afwasser nodig hebben. Een afwasser kan  zich opwerken tot keukenhulp en kan zich van daaruit mogelijk nog verder ontwikkelen.

De actuele kans op werk voor een Afwasser

De kans op werk voor het beroep Afwasser is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

97

Baankans Afwasser

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Afwasser worden: Opleidingen tot Afwasser

Wil je Afwasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Afwasser.

Hoe word je een Afwasser? 

Er bestaat geen speciale training of studieom Afwasser te worden. Men leert al doende hoe het vak in elkaar zit.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Afwasser

Er zijn geen opleidingen Afwasser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Afwasser in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen tot Afwasser

Als je je wilt omscholen tot Afwasser is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Afwasser zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Afwasser dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Afwasser

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Afwasser

Als je Afwasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Afwasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Afwasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Afwasser?

Competenties en Vaardigheden Afwasser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Afwasser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Afwasser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Afwasser

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Afwasser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Afwasser. Als Afwasser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Afwasser:


zie volledige beschrijving persoonstype Afwasser

Vakkennis voor een Afwasser

Het is voor een Afwasser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Afwasser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Afwasser


Werkervaring Afwasser

Het is voor een startend Afwasser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Afwasser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Keukenhulp .

Iets anders leren?

Is Afwasser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Afwasser

Met wie werkt een Afwasser samen? 

De Afwasser werkt samen met andere Afwassers en andere keukenhulpen of medewerkers in het restaurant. Dit alles onder de toezicht van de operationeel leidinggevende.


  • Keukenhulp
  • Operationeel Manager
Afwasser


Organisaties waar een Afwasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Afwasser meestal werkt.

Waar werkt een Afwasser?

Een Afwasser werkt bij een eetgelegenheid. Dit zal vaak een restaurant zijn, maar het kan ook gaan om eetcafes of hotels. Dit zijn allemaal organisaties en bedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Afwasser

Waar kun je het beste werken als Afwasser? Hieronder vind je de best door de Afwasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afwasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afwasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Afwasser.

Welke competenties heeft een Afwasser nodig?

Een Afwasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Afwasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Afwasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Afwasser nodig? 

Om een goede Afwasser te zijn moet je er steeds alert op zijn dat alles zo snel mogelijk weer schoon wordt, en dan ook echt weer schoon is. Schone borden zijn heel belangrijk in een restaurant (Succesvolle werker). Om het werk goed te kunnen doen moet je verder goed opletten dat er niks fout gaat, en dat alles snel in de vaatwasser terecht komt en schoon opgeborgen wordt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Afwasser


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Afwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afwasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afwasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afwasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afwasser iets voor je?

Zou je graag Afwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afwasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Afwasser?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Afwasser

Vacature Afwasser
Jigler.nl
Wat ga je doen Voor dit bedrijf zoeken wij medewerkers in de spoelkeuken.
Vacature Afwasser / Medewerker Spoelkeuken
Olympia
Voor een heerlijk restaurant aan de rand van Hilversum in de bossen zoeken we met een spoed een Afwasser! Van 17.00 tot (nu nog) 22.00 uur zorg je in de …
Vacature Afwasser
Randstad
Veere is een van de mooiste stadjes van Zeeland en ligt pal aan het Veerse Meer. De rijk beladen schepen met wol uit Schotland hebben plaats gemaakt voor plezierjachten in …
Vacature Afwasser
Randstad
Voor een horeca bedrijf in Giethoorn zijn we opzoek naar een nieuwe collega in de afwas. Deze baan is ook beschikbaar voor vakantiekracht! Dus ben jij opzoek naar een baan …
Vacature Medewerker spoelkeuken bij Anne&Max in Leidschendam (8)
Albron Bv
*Het recept voor een medewerker spoelkeuken* Voor onze vestiging in *The Mall of The Netherlands te Leidschendam* zijn we op zoek naar een parttime medewerker spoelkeuken voor in het weekend. …

Actuele blogposts


reacties op Afwasser

Van der veen

Zie dat er zelf een uitzendbureau is .. Maar  denk dat je sociale hygiene voor nodig hebt .. Vraag ne af hoeveel bruto per is ?

afwasser

Lagere school en een ,,net,, voorkomen.Gr.

Kasia

welke opleiding moet je hebben , voor  afwasser

Kasia

welke opleiding moet je hebben , voor  afwasser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar