Keukenhulp Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Keukenhulp? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep keukenhulp. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je keukenhulp wordt.

 

Wat is een Keukenhulp?

Een Keukenhulp voert ondersteunende werkzaamheden uit in een keuken. De Keukenhulp assisteert zo de koks en het andere keukenpersoneel van restaurants, hotels, cateringbedrijven of kantines en draagt hiermee bij aan het bewaken van het culinaire kwaliteitsniveau. Een Keukenhulp helpt bijvoorbeeld bij het bereiden van de gerechten door voorbereidingen te treffen als het wassen van groenten, het snijden van brood of het klaarzetten van de benodigde ingedriënten.

Ook maakt een Keukenhulp soms zelf enkele eenvoudige gerechten zoals sandwiches of sauzen en dressings. In cateringbedrijven of kantines houdt hij zich tevens bezig met bijvoorbeeld het persen van fruit en het zetten van koffie.

De Keukenhulp bewaakt de voorraden in de keuken en vult deze zo nodig aan, zodat de benodigde producten te allen tijde voor de koks binnen handbereik zijn. Wanneer een voorraad op dreigt te raken en er producten besteld moeten worden, informeert de Keukenhulp de leidinggevende hierover. Wanneer bestelde etenswaren geleverd worden is het de taak van de Keukenhulp om deze uit te pakken en op de bergen op de juiste plaats. Een belangrijke taak van de Keukenhulp, tot slot, is het schoonhouden van de werkomgeving. Zo wast hij bijvoorbeeld het kookgerei af, maakt de keukenapparatuur schoon, dweilt de vloeren en brengt het afval weg.Wil je werken als Keukenhulp?

Werk je al als Keukenhulp en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Keukenhulp worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Keukenhulp, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Keukenhulp in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Chef-kok
  • Sous-chef
  • Zelfstandigwerkend kok

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

53


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Keukenhulp

Wat verdient een Keukenhulp?

Het salaris van een Keukenhulp is afhankelijk van zijn precieze taken en verantwoordelijkheden.  Als een Keukenhulp verantwoordelijkheden heeft als het bereiden van kleine gerechten zal deze een hoger salaris hebben dan wanneer hij slechts eenvoudige hulptaken uitvoert.

Tevens is in de horeca CAO vastgelegd: 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en fulltime medewerkers hebben recht op 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Keukenhulp

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Keukenhulp

Op zoek naar een nieuwe baan als Keukenhulp? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Keukenhulp. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Keukenhulp vacatures

Keukenhulp
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Wil je eraan bijdragen dat mensen lekker kunnen eten? Voor onze opdrachtgever, een hotelketen die zich richt op het ontvangen van gasten, zoeken wij fulltime en parttime keukenhelpers. Wat …
Keukenmedewerker
Spare Rib Express Zwolle
Spare Rib Express Zwolle zoekt een Keukenmedewerker te VMBO / MAVO geplaatst op 09-03-2020 Spare Rib Express te Zwolle zoekt Keukenmedewerkers Ben jij een echte aanpakker en bereid om hard …
Keukenmedewerker
Spare Rib Express Kampen
Spare Rib Express Kampen zoekt een Keukenmedewerker te VMBO / MAVO geplaatst op 09-03-2020 Spare Rib Express te Kampen zoekt Keukenmedewerkers Ben jij een echte aanpakker en bereid om hard …
Keukenhulp
Moeke Nijmegen
Moeke Nijmegen zoekt een Keukenhulp te Nijmegen MBO geplaatst op 29-02-2020 Moeke heeft voor jou: Een leuk en gezellig team Een positie waarin je bijdraagt aan het succes van de …
Keukenhulp
Moeke Rhenen
Moeke Rhenen zoekt een Keukenhulp te Rhenen MBO geplaatst op 25-02-2020 Moeke heeft voor jou: Een leuk en gezellig team Een positie waarin je bijdraagt aan het succes van de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Keukenhulp

Wat is de toekomst van Keukenhulp?

Als Keukenhulp is er veel ruimte om door te groeien binnen de keuken van een bedrijf. Zo kan een Keukenhulp doorgroeien naar volwaardig kok. Vaak moet hiervoor wel een opleiding of cursus gevolgd worden. Na veel ervaring opgedaan te hebben als kok kan een kKeukenhulp uiteindelijk zelfs doorgroeien tot chef-kok. Hiervoor is echter wel de nodige bijscholing en werkervaring nodig.

De arbeidsmarkt binnen de horeca is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca neemt echter, ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af. Ondersteunende functies als die van Keukenhulp zijn dan vaak functies die als eerste wegvallen.

Baankans Keukenhulp

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

53


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Keukenhulp worden: Opleidingen tot Keukenhulp

Wil je keukenhulp worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Keukenhulp? 

Vaak is er, om als Keukenhulp aan de slag te gaan, geen specifieke opleiding nodig. Veel werkzaamheden kunnen in de praktijk worden geleerd. Wel is affiniteit met horeca en koken een vereiste.

Ook bestaat er een kort programma Koksopleiding Keukenhulp. Deze opleiding kan gevolgd worden via het JMW Horeca Uitzendbureau. Tijdens deze opleiding wordt onder andere aandacht besteed aan algemene voorbereidingen, vaktechnische competenties, bereiding en uitgifte, sociale competenties en presentatie en prestatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Keukenhulp

Er zijn geen opleidingen Keukenhulp aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Keukenhulp in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Keukenhulp

Met wie werkt een Keukenhulp samen? 

Een Keukenhulp staat onder directe leiding van de leidinggevende in de keuken. Dit is in de meeste gevallen de chef-kok. Deze leidinggevende geeft hem taken en aanwzijgingen met betrekking tot de uitvoering hiervan. Naast de chefkok werkt de Keukenhulp samen met al het overige keukenpersoneel. Zo snijdt de Keukenhulp bijvoorbeeld groenten voor een kok en wast af, zodat de kok de gerechten op schoon servies kan serveren. Hij helpt waar nodig is in de keuken en ondersteunt zo verschillende keukenmedewerkers.


  • Chef-kok
  • Sous-chef
  • Zelfstandigwerkend kok
Keukenhulp


Organisaties waar een Keukenhulp werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Keukenhulp meestal werkt.

Waar werkt een Keukenhulp?

Een Keukenhulp kan werkzaam zijn in allerlei bedrijven. Zo zijn er Keukenhulpen werkzaam in restaurants, cateringbedrijven of bedrijfskantines. Per bedrijf zullen de werkzaamheden verschillen. Zo zal een Keukenhulp in een restaurant andere werkzaamheden verrichten dan in een kantine. Bedrijven waar hij werkzaam is zijn bij uitstek profit bedrijven. Ook zijn dit vooral de grotere bedrijven. In een klein restaurant of bistro zullen ondersteunende werkzaamheden als het wassen en snijden van groenten door de koks zelf gedaan worden en zal er waarschijnlijk geen Keukenhulp werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Keukenhulp

Waar kun je het beste werken als Keukenhulp? Hieronder vind je de best door de Keukenhulp beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Keukenhulp.

Competenties, Skills en Vaardigheden Keukenhulp:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Keukenhulp.

Welke competenties heeft een Keukenhulp nodig?

Een Keukenhulp heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Keukenhulp

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Keukenhulp passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Keukenhulp nodig? 

Een Keukenhulp assisteert het overige keukenpersoneel. Hij is behulpzaam, maar ook enthousiast en betrokken en doet zijn best om gewaardeerd te worden. Omdat een Keukenhulp bijdraagt aan een soepel verloop van de werkzaamheden in de keuken en op het juiste moment de helpende hand moet bieden is het belangrijk dat een keukenhulp een behulpzame huiding aanneemt (Gever).

Verder heeft de Keukenhulp een sterke behoefte om successen te behalen en gaat hij doelgericht en zelfverzekerd te werk. Hij moet gedreven zijn om zijn werk goed te verrichten. Als de Keukenhulp zijn werk niet goed doet heeft dit weer in vloed op het werk van het overige keukenpersoneel en de koks. Het is dus belangrijk dat hij zijn werk accuraat uitvoert om de gang van zaken binnen de keuken in goede banen te leiden (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Keukenhulp


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Keukenhulp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Keukenhulp

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Keukenhulp

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Keukenhulp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Keukenhulp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Keukenhulp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Keukenhulp. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Keukenhulp iets voor je?

Zou je graag Keukenhulp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Keukenhulp bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Keukenhulp

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar