U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bankier

Bankier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bankier? Lees de functieomschrijving.

De Bankier is iemand die leiding geeft aan een bank of financiële instelling. De Bankier houdt zich bezig met de financiële dienstverlening. De Bankier is meestal werkzaam bij een bank. Een bank verzorgt het betalingsverkeer van hun klanten, beheren het vermogen van derden, handelene in effecten, obligaties en aandelen, verzorgen de handel in vreemde valuta en handelen financiële transacties op de beurs af. Naast het uitvoeren van deze taken, geven de banken ook advies op al deze gebieden.

De werkzaamheden van de Bankier zijn daarmee dan ook zeer uiteenlopend. De Bankier kan dan ook verschillende rollen vervullen en hiermee bepaalde taken op zich nemen. Zo kan de Bankier verantwoordelijk zijn voor een portefeuille van MKB-klanten en voor alle financiële producten van deze klanten. Ook kan de Bankier verantwoordelijk zijn voor grote zakelijke klanten of een voor vermogende particulieren. Maar ook op ICT-gebied, personeelsbeleid en op juridisch gebied kunnen Bankiers taken vervullen bij een bank.

Bij banken kunnen dus verschillende rollen vervuld worden door de Bankier. Hierdoor is er bij banken ook behoefte aan mensen met verschillende competenties. De Bankier moet natuurlijk altijd beschikken over voldoende kennis van economische en financiële zaken. Maar daarnaast kan de Bankier verder gespecialiseerd zijn in uiteenlopende vakgebieden.

Mensen vonden ons op: Job Bankier, Baan Bankier, Bankier Worden, Functie-eisen Bankier, Verantwoordelijkheden Bankier, Functieprofiel Bankier, Wat doet een Bankier, Werken als Bankier.

Bankier worden: Opleiding tot bankier

Om aan de slag te kunnen als Bankier is affiniteit met de financiële dienstverlening een vereiste. Daarnaast wordt vaak om een HBO of WO opleiding gevraagd, maar is er geen specifieke opleidingseis. Een economische of financiële opleiding ligt hierbij wel voor de hand.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bankier, Bankier Worden, Opleidingsniveau Bankier, Scholing Bankier, Studie Bankier, Bijscholing Bankier, Omscholing Bankier.

Organisaties waar een bankier doorgaans werkzaam is

De Bankier is meestal werkzaam bij een bank of andere financiële instelling. De Bankier houdt zich hier bezig met de financiële dienstverlening. De Bankier kan zowel in de profit als in de non profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bankier, Bankier Worden, Opleidingsniveau Bankier, Scholing Bankier, Studie Bankier, Bijscholing Bankier, Omscholing Bankier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bankier

Het salaris van de Bankier is lastig in te schatten omdat de Bankier zoveel verschillende rollen bij een bank of financiële instelling kan vervullen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn dan ook afhankelijk van de exacte invulling van de functie van de Bankier.

Mensen vonden ons op: Salaris Bankier, Loon Bankier, Wat verdien je als Bankier, Salarisschaal Bankier, Salarisindicatie Bankier, Bonus Bankier, CAO Bankier, Brutoloon Bankier, Nettoloon Bankier, Vakantiedagen Bankier, Pensioen Bankier.

Competenties, skills & vaardigheden bankier

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bankier, Vaardigheden Bankier, Attitude Bankier, Kwalificaties Bankier, Competentieprofiel Bankier.

Boeken voor het beroep bankier

Wil je meer weten over het beroep bankier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bankier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bankier te komen.

Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers | Rutger Bregman

Nederlands | Paperback | 9789082256383 | 104 pagina's

Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren...

Dit kan niet waar zijn | Joris Luyendijk

onder bankiers - Nederlands | Druk: 17 | Paperback | 9789045034041 | 224 pagina's

Over de tijdbom in het hart van onze samenleving. De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na i...

Dit kan niet waar zijn | Joris Luyendijk

onder bankiers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045028163 | 208 pagina's

Over de tijdbom in het hart van onze samenleving. De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bankier, Bankier ebooks, boek Bankier.

Persoonstypen bankier

De Bankier moet affiniteit hebben met de financiële wereld en ook beschikken over een goed economische inzicht. Een goed analytisch vermogen en inzicht in cijfers zijn ook belangrijk (Waarnemer). Daarnaast moet de Bankier ook beschikken over goede sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bankier, Karakter Bankier.

Netwerk bankier

De Bankier werkt bij de bank of financiële instelling samen met andere Bankiers. Daarnaast heeft de Bankier veel contact met de klant. De meeste werkzaamheden voert de Bankier in opdracht van de klant uit.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bankier, Medewerkers Bankier.

Is het beroep bankier iets voor jou?

Zou je graag bankier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bankier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bankier, beroepskeuzetest Bankier, beroep Bankier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bankier

Omdat de functie van Bankier een uiteenlopende functie is, is er voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Bankier. Daarnaast zijn er ook goede doorgroeimogelijkheden voor de Bankier. Vaak kan de Bankier doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid of zich op een bepaalde gebied specialiseren.

Arbeidsmarktperspectief score bankier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bankier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bankier, Promotie mogelijkheden Bankier, Carriere Bankier.

Solliciteren op de functie bankier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bankier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bankier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bankier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bankier, CV Bankier, sollicitatie Bankier.

Interviews met bankier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bankier

Vacatures bankier

Op zoek naar een nieuwe baan als Bankier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bankier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bankier is iemand die leiding geeft aan een bank of financiële instelling. De Bankier houdt zich bezig met de financiële dienstverlening. De Bankier is meestal werkzaam bij een bank.

Beoordeling Bankier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bankier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bankier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep