Bankier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bankier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bankier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bankier wordt.

Wat is een Bankier?

De Bankier is iemand die leiding geeft aan een bank of financiële instelling. De Bankier houdt zich bezig met de financiële dienstverlening. De Bankier is meestal werkzaam bij een bank. Een bank verzorgt het betalingsverkeer van hun klanten, beheren het vermogen van derden, handelene in effecten, obligaties en aandelen, verzorgen de handel in vreemde valuta en handelen financiële transacties op de beurs af. Naast het uitvoeren van deze taken, geven de banken ook advies op al deze gebieden.

De werkzaamheden van de Bankier zijn daarmee dan ook zeer uiteenlopend. De Bankier kan dan ook verschillende rollen vervullen en hiermee bepaalde taken op zich nemen. Zo kan de Bankier verantwoordelijk zijn voor een portefeuille van MKB-klanten en voor alle financiële producten van deze klanten. Ook kan de Bankier verantwoordelijk zijn voor grote zakelijke klanten of een voor vermogende particulieren. Maar ook op ICT-gebied, personeelsbeleid en op juridisch gebied kunnen Bankiers taken vervullen bij een bank.

Bij banken kunnen dus verschillende rollen vervuld worden door de Bankier. Hierdoor is er bij banken ook behoefte aan mensen met verschillende competenties. De Bankier moet natuurlijk altijd beschikken over voldoende kennis van economische en financiële zaken. Maar daarnaast kan de Bankier verder gespecialiseerd zijn in uiteenlopende vakgebieden.

Wil je werken als Bankier?

Werk je al als Bankier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bankier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bankier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bankier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bankier

Wat verdient een Bankier?

Het salaris van de Bankier is lastig in te schatten omdat de Bankier zoveel verschillende rollen bij een bank of financiële instelling kan vervullen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn dan ook afhankelijk van de exacte invulling van de functie van de Bankier.

Salarisschaal Bankier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bankier

Op zoek naar een nieuwe baan als Bankier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bankier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bankier vacatures

Young professionals zakelijk bankieren traineeship, Utrecht
Manpower Uitzendbureau
Jouw baan Heb jij altijd al een grote affiniteit gehad met cijfers of heb jij interesse in werken in de financiële dienstverlening of in het verzekeringswezen? Ambieer jij een carrière …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bankier

Wat is de toekomst van Bankier?

Omdat de functie van Bankier een uiteenlopende functie is, is er voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Bankier. Daarnaast zijn er ook goede doorgroeimogelijkheden voor de Bankier. Vaak kan de Bankier doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid of zich op een bepaalde gebied specialiseren.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bankier worden: Opleidingen tot Bankier

Wil je bankier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bankier? 

Om aan de slag te kunnen als Bankier is affiniteit met de financiële dienstverlening een vereiste. Daarnaast wordt vaak om een HBO of WO opleiding gevraagd, maar is er geen specifieke opleidingseis. Een economische of financiële opleiding ligt hierbij wel voor de hand.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bankier

Training Stapelfinanciering (Hybride- of Mezzanine-oplossingen)
Training Stapelfinanciering (Hybride- of Mezzanine-oplossingen) De training stapelfinanciering is bedoeld voor de bankier die zich wil presenteren als de Trusted Advisor en die kan adviseren over de optimale vermogensmix van …
Training Kasstroomanalyse
Training Kasstroomanalyse Tijdens de training Kasstroomanalyse leert u hoe u een kasstroomanalyse van een ondernemening opstelt. U kunt hierna een kasstroomoverzicht interpreteren vanuit de bankier als kredietverstrekker. Zo kunt u …
Training Trusted Advisor
TRUSTED ADVISOR De rol van de hedendaagse bankier in het Nederlandse financieringslandschap verandert drastisch. Meer dan ooit zal hij zich moeten profileren als de ‘trusted advisor’ van de onderneming. Als …
Training Werkkapitaalbeheer
Voor wie Accountmanagers Relationshipmanagers Assistenten Financieringsspecialisten Riskmanagers Bedrijfsmanagers (MKB) ‘In de training sturen op cash gaat het over het optimaliseren van de cash conversioncycle. Concreet moeten ondernemingen beslissingen nemen ten …
IFRS
IFRS IFRS kent veel wijzigingen die een grote impact kunnen hebben op de jaarrekening. Het is van belang dat u op de hoogte bent van deze wijzigingen. De IFRS update …
Meer opleidingen Bankier

Weet je nog niet of je Bankier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bankier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bankier

Met wie werkt een Bankier samen? 

De Bankier werkt bij de bank of financiële instelling samen met andere Bankiers. Daarnaast heeft de Bankier veel contact met de klant. De meeste werkzaamheden voert de Bankier in opdracht van de klant uit.


Bankier


Organisaties waar een Bankier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bankier meestal werkt.

Waar werkt een Bankier?

De Bankier is meestal werkzaam bij een bank of andere financiële instelling. De Bankier houdt zich hier bezig met de financiële dienstverlening. De Bankier kan zowel in de profit als in de non profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Bankier

Waar kun je het beste werken als Bankier? Hieronder vind je de best door de Bankier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bankier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bankier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bankier.

Welke competenties heeft een Bankier nodig?

Een Bankier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bankier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bankier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bankier nodig? 

De Bankier moet affiniteit hebben met de financiële wereld en ook beschikken over een goed economische inzicht. Een goed analytisch vermogen en inzicht in cijfers zijn ook belangrijk (Waarnemer). Daarnaast moet de Bankier ook beschikken over goede sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Bankier


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bankier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bankier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bankier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bankier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bankier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bankier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bankier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bankier iets voor je?

Zou je graag Bankier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bankier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bankier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar