U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Chauffeur Landbouwmachines

Chauffeur Landbouwmachines worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een chauffeur Landbouwmachines? Lees de functieomschrijving.

Als Landbouwmachinechauffeur rijd je op de landbouwmachines van een landbouwbedrijf. Meestal ben je in functie bij een gespecialiseerd bedrijf waar je niet alleen Chauffeur bent, maar ook monteur.

Je bent werkzaam in een bedrijf dat bijvoorbeeld grond bewerkt; zaait, plant, bemest, uitplant, oogst, maait, hakselt enzovoort. Alles wat in de landbouw met machines kan worden uitgevoerd wordt door een loonbedrijf gedaan, waar de Landbouwmachinechauffeur deel van uitmaakt.

In je dagelijkse bezigheden krijg je te maken met tractoren, tractoren in combinatie met speciale machines, of geheel gespecialiseerde machines. Je rijdt hierop en voert de bijbehorende werkzaamheden uit op locatie. Daarnaast werk je in de werkplaats aan het onderhoud en verhelp je problemen die aan de machines ontstaan.

Mensen vonden ons op: Job Chauffeur Landbouwmachines, Baan Chauffeur Landbouwmachines, Chauffeur Landbouwmachines Worden, Functie-eisen Chauffeur Landbouwmachines, Verantwoordelijkheden Chauffeur Landbouwmachines, Functieprofiel Chauffeur Landbouwmachines, Wat doet een Chauffeur Landbouwmachines, Werken als Chauffeur Landbouwmachines.

Chauffeur Landbouwmachines worden: Opleiding tot chauffeur Landbouwmachines

Om als Landbouwmachinechauffeur aan de slag te kunnen heb je tenminste een MBO opleiding nodig in een relevante richting. De meest logische keuze is de MBO opleiding Landbouwmachinechauffeur, die tevens opleidt tot  Landbouwmachinemonteur. Dit is een driejarige opleiding in agrarische hoek en verwant aan werktuigbouwkunde.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Chauffeur Landbouwmachines, Chauffeur Landbouwmachines Worden, Opleidingsniveau Chauffeur Landbouwmachines, Scholing Chauffeur Landbouwmachines, Studie Chauffeur Landbouwmachines, Bijscholing Chauffeur Landbouwmachines, Omscholing Chauffeur Landbouwmachines.

Organisaties waar een chauffeur Landbouwmachines doorgaans werkzaam is

De landbouw en de machines vallen onder de profit sector. Een Landbouwmachinechauffeur zal dus ook in die sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Chauffeur Landbouwmachines, Chauffeur Landbouwmachines Worden, Opleidingsniveau Chauffeur Landbouwmachines, Scholing Chauffeur Landbouwmachines, Studie Chauffeur Landbouwmachines, Bijscholing Chauffeur Landbouwmachines, Omscholing Chauffeur Landbouwmachines.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden chauffeur Landbouwmachines

In de functie van Landbouwmachinechauffeur zul je een salaris verdienen van tussen €1700  tot €1950 bruto per maand. Daar komen niet altijd uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden bij, maar een kilometerregeling kan een optie zijn. Echter in de gevallen dat je machines van het loonbedrijf gebruikt zijn de gemaakte kilometers met bedrijfsvoertuig afgelegd. In dat geval gaat het alleen om de woon-werk kilometers.

Mensen vonden ons op: Salaris Chauffeur Landbouwmachines, Loon Chauffeur Landbouwmachines, Wat verdien je als Chauffeur Landbouwmachines, Salarisschaal Chauffeur Landbouwmachines, Salarisindicatie Chauffeur Landbouwmachines, Bonus Chauffeur Landbouwmachines, CAO Chauffeur Landbouwmachines, Brutoloon Chauffeur Landbouwmachines, Nettoloon Chauffeur Landbouwmachines, Vakantiedagen Chauffeur Landbouwmachines, Pensioen Chauffeur Landbouwmachines.

Competenties, skills & vaardigheden chauffeur landbouwmachines

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Accuratesse
 • Kennis van landbouwmachines
Mensen vonden ons op: Kennis Chauffeur Landbouwmachines, Vaardigheden Chauffeur Landbouwmachines, Attitude Chauffeur Landbouwmachines, Kwalificaties Chauffeur Landbouwmachines, Competentieprofiel Chauffeur Landbouwmachines.

Boeken voor het beroep chauffeur landbouwmachines

Wil je meer weten over het beroep chauffeur landbouwmachines? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je chauffeur landbouwmachines bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken chauffeur landbouwmachines te komen.

Hoep zei de chauffeur | Miryam

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789054449058 | 28 pagina's

Er was eens een chauffeur met een bak die hij liet kiepen, elke keer wanneer hij een vriend tegen kwam. Op een dag nodigt hij de dieren uit om mee te rijden in zijn bak. De dieren genieten met volle teugen, ook wanneer de chauffeur zijn bak laat kiepen....

Het verhaal van Klaas Jan Bolt | Klaas Jan Bolt

dagboek van een vrachtwagen chauffeur vanuit een Franse gevangenis - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789070886875 | 208 pagina's

Het verhaal van Klaas Jan Bolt...

Mensen vonden ons op: boeken voor Chauffeur Landbouwmachines, Chauffeur Landbouwmachines ebooks, boek Chauffeur Landbouwmachines.

Persoonstypen chauffeur Landbouwmachines

Er zijn twee kanten aan de functie van Landbouwmachinechauffeur waar ook twee persoonlijkheden aan kunnen worden verbonden.

Aan de ene kant is de Landbouwmachinechauffeur een Chauffeur voor verschillende klanten en machines. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld de oogst moet binnenhalen, wat met enig tempo moet worden gedaan. Hij moet het belang van de landbouwer in de gaten houden, productief zijn en hard willen werken. De snelheid en betrouwbaarheid van een Landbouwmachinechauffeur zijn van grote invloed op het functioneren van de landbouwer (Perfectionist).

Aan de andere kant is de Landbouwmachinechauffeur ook vaak monteur. Daarin is een scherp oog van belang en het goed kunnen waarnemen van veranderingen en mogelijke probemen die dreigen te ontstaan in de machines (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Chauffeur Landbouwmachines, Karakter Chauffeur Landbouwmachines.

Netwerk chauffeur Landbouwmachines

Afhankelijk van het seizoen kom je als Landbouwmachinechauffeur verschillende werkzaamheden en mensen tegen. In eerste instantie werk je voor een medewerker uit de landbouwsector die gebruik wil maken van de diensten en machines van het loonbedrijf.  Op locatie bestuur je vaak zelfstandig de landbouwmachines terwijl je in de werkplaats misschien meer samenwerkt met monteurs. Verder heeft een Landbouwmachinechauffeur een leidinggevende boven zich en ontvangt hij aanwijzingen van degene die hem heeft ingehuurd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Chauffeur Landbouwmachines, Medewerkers Chauffeur Landbouwmachines.

Is het beroep chauffeur Landbouwmachines iets voor jou?

Zou je graag chauffeur Landbouwmachines willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als chauffeur Landbouwmachines bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Chauffeur Landbouwmachines, beroepskeuzetest Chauffeur Landbouwmachines, beroep Chauffeur Landbouwmachines kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden chauffeur Landbouwmachines

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor de functie van Landbouwmachinechauffeur. Er zijn dan ook niet heel veel functies in deze richting.

Wanneer je eenmaal een passende baan hebt gevonden als chauffeur en monteur heb je nog wel de mogelijkheid iets te groeien. Zo kun je ander soorten projecten aannemen. Een andere optie is zelf meer coördinerend en leidinggevend werkt te gaan verrichten,et de mogelijkheid uiteindelijk zelf aan het hoofd van het bedrijf terecht te komen. Daar is alleen de technische kennis en het rijden in de machines veel minder relevant en moet je meer afweten van bedrijfsvoering.

Arbeidsmarktperspectief score chauffeur Landbouwmachines

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep chauffeur Landbouwmachines. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Chauffeur Landbouwmachines, Promotie mogelijkheden Chauffeur Landbouwmachines, Carriere Chauffeur Landbouwmachines.

Solliciteren op de functie chauffeur Landbouwmachines

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als chauffeur Landbouwmachines dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor chauffeur Landbouwmachines belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als chauffeur Landbouwmachines. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Chauffeur Landbouwmachines, CV Chauffeur Landbouwmachines, sollicitatie Chauffeur Landbouwmachines.

Interviews met chauffeur Landbouwmachines

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen chauffeur Landbouwmachines

Vacatures chauffeur landbouwmachines

Op zoek naar een nieuwe baan als Chauffeur Landbouwmachines? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chauffeur Landbouwmachines. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Landbouwmachinechauffeur rijd je op de landbouwmachines van een landbouwbedrijf. Meestal ben je in functie bij een gespecialiseerd bedrijf waar je niet alleen Chauffeur bent, maar ook monteur. Je bent werkzaam in een bedrijf dat bijvoorbeeld grond bewerkt; zaait, plant, bemest, uitplant, oogst, maait, hakselt enzovoort.

Beoordeling Chauffeur Landbouwmachines

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Chauffeur Landbouwmachines' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Chauffeur Landbouwmachines

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep