Chauffeur Landbouwmachines Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chauffeur Landbouwmachines? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chauffeur landbouwmachines. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chauffeur landbouwmachines wordt.

Wat is een Chauffeur Landbouwmachines?

Als Landbouwmachinechauffeur rijd je op de landbouwmachines van een landbouwbedrijf. Meestal ben je in functie bij een gespecialiseerd bedrijf waar je niet alleen Chauffeur bent, maar ook monteur.

Je bent werkzaam in een bedrijf dat bijvoorbeeld grond bewerkt; zaait, plant, bemest, uitplant, oogst, maait, hakselt enzovoort. Alles wat in de landbouw met machines kan worden uitgevoerd wordt door een loonbedrijf gedaan, waar de Landbouwmachinechauffeur deel van uitmaakt.

In je dagelijkse bezigheden krijg je te maken met tractoren, tractoren in combinatie met speciale machines, of geheel gespecialiseerde machines. Je rijdt hierop en voert de bijbehorende werkzaamheden uit op locatie. Daarnaast werk je in de werkplaats aan het onderhoud en verhelp je problemen die aan de machines ontstaan.

Wil je werken als Chauffeur Landbouwmachines?

Werk je al als Chauffeur Landbouwmachines en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chauffeur Landbouwmachines worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chauffeur Landbouwmachines, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chauffeur Landbouwmachines in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Boer
 • Medewerker Landbouw
 • Constructeur/Installateur Landbouwmachines
 • Monteur Landbouwmachines
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €1950

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chauffeur Landbouwmachines

Wat verdient een Chauffeur Landbouwmachines?

In de functie van Landbouwmachinechauffeur zul je een salaris verdienen van tussen €1700  tot €1950 bruto per maand. Daar komen niet altijd uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden bij, maar een kilometerregeling kan een optie zijn. Echter in de gevallen dat je machines van het loonbedrijf gebruikt zijn de gemaakte kilometers met bedrijfsvoertuig afgelegd. In dat geval gaat het alleen om de woon-werk kilometers.

Salarisschaal Chauffeur Landbouwmachines

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chauffeur Landbouwmachines

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chauffeur Landbouwmachines

Wat is de toekomst van Chauffeur Landbouwmachines?

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor de functie van Landbouwmachinechauffeur. Er zijn dan ook niet heel veel functies in deze richting.

Wanneer je eenmaal een passende baan hebt gevonden als chauffeur en monteur heb je nog wel de mogelijkheid iets te groeien. Zo kun je ander soorten projecten aannemen. Een andere optie is zelf meer coördinerend en leidinggevend werkt te gaan verrichten,et de mogelijkheid uiteindelijk zelf aan het hoofd van het bedrijf terecht te komen. Daar is alleen de technische kennis en het rijden in de machines veel minder relevant en moet je meer afweten van bedrijfsvoering.

Baankans Chauffeur Landbouwmachines

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chauffeur Landbouwmachines worden: Opleidingen tot Chauffeur Landbouwmachines

Wil je chauffeur landbouwmachines worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Chauffeur Landbouwmachines? 

Om als Landbouwmachinechauffeur aan de slag te kunnen heb je tenminste een MBO opleiding nodig in een relevante richting. De meest logische keuze is de MBO opleiding Landbouwmachinechauffeur, die tevens opleidt tot  Landbouwmachinemonteur. Dit is een driejarige opleiding in agrarische hoek en verwant aan werktuigbouwkunde.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chauffeur Landbouwmachines

Meer opleidingen Chauffeur Landbouwmachines

Weet je nog niet of je Chauffeur Landbouwmachines wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chauffeur Landbouwmachines of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chauffeur Landbouwmachines

Met wie werkt een Chauffeur Landbouwmachines samen? 

Afhankelijk van het seizoen kom je als Landbouwmachinechauffeur verschillende werkzaamheden en mensen tegen. In eerste instantie werk je voor een medewerker uit de landbouwsector die gebruik wil maken van de diensten en machines van het loonbedrijf.  Op locatie bestuur je vaak zelfstandig de landbouwmachines terwijl je in de werkplaats misschien meer samenwerkt met monteurs. Verder heeft een Landbouwmachinechauffeur een leidinggevende boven zich en ontvangt hij aanwijzingen van degene die hem heeft ingehuurd.


 • Boer
 • Medewerker Landbouw
 • Constructeur/Installateur Landbouwmachines
 • Monteur Landbouwmachines
 • Leidinggevende
Chauffeur Landbouwmachines


Organisaties waar een Chauffeur Landbouwmachines werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chauffeur Landbouwmachines meestal werkt.

Waar werkt een Chauffeur Landbouwmachines?

De landbouw en de machines vallen onder de profit sector. Een Landbouwmachinechauffeur zal dus ook in die sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Chauffeur Landbouwmachines

Waar kun je het beste werken als Chauffeur Landbouwmachines? Hieronder vind je de best door de Chauffeur Landbouwmachines beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chauffeur Landbouwmachines.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chauffeur Landbouwmachines:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chauffeur Landbouwmachines.

Welke competenties heeft een Chauffeur Landbouwmachines nodig?

Een Chauffeur Landbouwmachines heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chauffeur Landbouwmachines

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chauffeur Landbouwmachines passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chauffeur Landbouwmachines nodig? 

Er zijn twee kanten aan de functie van Landbouwmachinechauffeur waar ook twee persoonlijkheden aan kunnen worden verbonden.

Aan de ene kant is de Landbouwmachinechauffeur een Chauffeur voor verschillende klanten en machines. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld de oogst moet binnenhalen, wat met enig tempo moet worden gedaan. Hij moet het belang van de landbouwer in de gaten houden, productief zijn en hard willen werken. De snelheid en betrouwbaarheid van een Landbouwmachinechauffeur zijn van grote invloed op het functioneren van de landbouwer (Perfectionist).

Aan de andere kant is de Landbouwmachinechauffeur ook vaak monteur. Daarin is een scherp oog van belang en het goed kunnen waarnemen van veranderingen en mogelijke probemen die dreigen te ontstaan in de machines (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Chauffeur Landbouwmachines


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Chauffeur Landbouwmachines

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chauffeur Landbouwmachines

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chauffeur Landbouwmachines

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chauffeur Landbouwmachines

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chauffeur Landbouwmachines dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chauffeur Landbouwmachines belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chauffeur Landbouwmachines. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chauffeur Landbouwmachines iets voor je?

Zou je graag Chauffeur Landbouwmachines willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chauffeur Landbouwmachines bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chauffeur Landbouwmachines

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar