U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent inburgering

Docent inburgering worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent inburgering? Lees de functieomschrijving.

De docent inburgering geeft les in inburgering.

De docent inburgering is over het algemeen freelance werkzaam en geeft les aan groepen mensen die van de regering een inburgeringscursus moeten volgen. De docent inburgering helpt deze mensen via lessen, tips en adviezen naar het inburgeringsexamen toe. De docent inburgering behandelt in zijn lessen de verschillende onderwerpen die tijdens het inburgeringsexamen worden behandeld (van de Nederlandse taal en geschiedenis tot regels en normen en waarden binnen de huidige maatschappij). De docent inburgering ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, cursussen en workshops, geeft de mensen opdrachten en huiswerk en kijkt deze na en bespreekt deze vervolgens klassikaal of individueel met de mensen die de opdrachten gemaakt hebben.

De docent inburgering moet een verantwoordelijke en perfectionistische werker zijn. Het kan zijn dat hij mensen in de groep krijgt die eigenlijk zijn lessen niet kunnen of willen volgen en de docent inburgering moet hier goed en flexibel mee om kunnen gaan. Daarnaast moet de docent inburgering zelf veel verstand hebben van de Nederlandse maatschappij, geschiedenis en taal. Ook moet de docent inburgering over hele goede sociale vaardigheden beschikken en goed Engels (en eventueel Frans of Spaans) kunnen spreken. De docent inburgering moet mensen zowel op individueel gebied als groepsgericht goed kunnen helpen.

Mensen vonden ons op: Job Docent inburgering, Baan Docent inburgering, Docent inburgering Worden, Functie-eisen Docent inburgering, Verantwoordelijkheden Docent inburgering, Functieprofiel Docent inburgering, Wat doet een Docent inburgering, Werken als Docent inburgering.

Docent inburgering worden: Opleiding tot docent inburgering

Voor het beroep van docent inburgering is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent inburgering een docent opleiding hebben gevolgd (bijvoorbeeld Nederlands), het staatsexamen hebben behaald of als inburgeringsconsulent hebben gewerkt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent inburgering, Docent inburgering Worden, Opleidingsniveau Docent inburgering, Scholing Docent inburgering, Studie Docent inburgering, Bijscholing Docent inburgering, Omscholing Docent inburgering.

Organisaties waar een docent inburgering doorgaans werkzaam is

 

De docent inburgering is freelance werkzaam of werkt voor een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent inburgering, Docent inburgering Worden, Opleidingsniveau Docent inburgering, Scholing Docent inburgering, Studie Docent inburgering, Bijscholing Docent inburgering, Omscholing Docent inburgering.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent inburgering

Het salaris van de docent inburgering ligt tussen de €1000,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de werkgever waarvoor de docent inburgering werkt, de provincie/plaats waar hij werkzaam is en zijn werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent inburgering, Loon Docent inburgering, Wat verdien je als Docent inburgering, Salarisschaal Docent inburgering, Salarisindicatie Docent inburgering, Bonus Docent inburgering, CAO Docent inburgering, Brutoloon Docent inburgering, Nettoloon Docent inburgering, Vakantiedagen Docent inburgering, Pensioen Docent inburgering.

Competenties, skills & vaardigheden docent inburgering

 • Energie
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent inburgering, Vaardigheden Docent inburgering, Attitude Docent inburgering, Kwalificaties Docent inburgering, Competentieprofiel Docent inburgering.

Boeken voor het beroep docent inburgering

Wil je meer weten over het beroep docent inburgering? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent inburgering bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent inburgering te komen.

Inburgeren In De Praktijk | Roos Friesland

persoonlijk verslag van een docent - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789081474023 | 162 pagina's

"Inburgeren In De Praktijk 1e druk is een boek van Roos Friesland uitgegeven bij DurfUitgeverij. ISBN 9789081474023 Op een onbevooroordeelde en ontwapenende manier beschrijft Roos Friesland positieve en negatieve voorvallen die ze zich herinnert uit haar ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent inburgering, Docent inburgering ebooks, boek Docent inburgering.

Persoonstypen docent inburgering

De docent inburgering is een waarnemer. Hij let goed op de klas, de ontwikkelingen van de klas en helpt ze waar nodig door ze individuele begeleiding te geven. Daarnaast is de docent inburgering een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van de Nederlandse taal en normen en waarden op zijn leerlingen over en begeleidt ze naar het examen toe.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent inburgering, Karakter Docent inburgering.

Netwerk docent inburgering

Het netwerk van de docent inburgering bestaat uit zijn opdrachtgevers en zijn leerlingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent inburgering, Medewerkers Docent inburgering.

Is het beroep docent inburgering iets voor jou?

Zou je graag docent inburgering willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent inburgering bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent inburgering, beroepskeuzetest Docent inburgering, beroep Docent inburgering kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent inburgering

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent inburgering is momenteel vrij laag. De overheid heeft flink bezuinigd op inburgering en er is vrij weinig werkgelegenheid.

Arbeidsmarktperspectief score docent inburgering

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent inburgering. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent inburgering, Promotie mogelijkheden Docent inburgering, Carriere Docent inburgering.

Solliciteren op de functie docent inburgering

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent inburgering dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent inburgering belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent inburgering. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent inburgering, CV Docent inburgering, sollicitatie Docent inburgering.

Interviews met docent inburgering

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent inburgering

Vacatures docent inburgering

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent inburgering? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent inburgering. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent inburgering geeft les in inburgering. De docent inburgering is over het algemeen freelance werkzaam en geeft les aan groepen mensen die van de regering een inburgeringscursus moeten volgen. De docent inburgering helpt deze mensen via lessen, tips en adviezen naar het inburgeringsexamen toe.

Beoordeling Docent inburgering

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent inburgering' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent inburgering

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep