Taalcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Taalcoach? Lees de functieomschrijving.

De Taalcoach helpt mensen die problemen hebben met het leren van een taal. Vaak gaat het hierbij om mensen die vanuit het buitenland in Nederland willen komen wonen en de Nederlandse taal willen leren. De Taalcoach helpt hen op een ontspannen manier bij het leren en begrijpen van de taal.

 

De Taalcoach wordt vaak voor een bepaalde tijd gekoppeld aan een persoon of aan een kleine groep. De Taalcoach geeft geen les, maar ondersteunt de mensen. Voor enkele uren per week gaat de Taalcoach met de mensen aan de slag om ze wegwijs te maken met de taal en de samenleving. Hierbij staat de zelfredzaamheid van de mensen op de eerste plaats.

 

De Taalcoach heeft verschillende manieren om met de mensen aan de slag te gaan. Dit kan door simpelweg gesprekken te voeren, maar ook door lees-, spreek- en schrijfoefeningen te doen of spelletjes zoals scrabble. Ook kan de Taalcoach de mensen ondersteunen bij de dagelijkse bezigheden. Zo kan de Taalcoach mee boodschappen doen, met ze een stadswandeling maken of samen het nieuws kijken.

 

Het werk van de Taalcoach is vaak dankbaar werk. Omdat het op een ontspannen manier is, ontwikkel je vaak een leuk contact met de mensen. Veel Taalcoaches geven aan dat zij zelf ook veel leren, bijvoorbeeld over andere culturen. Het werk van de Taalcoach is dan ook niet altijd betaald, maar verschillende Taalcoaches werken als vrijwilliger.

Wil je werken als Taalcoach?

Werk je al als Taalcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Taalcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Taalcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Taalcoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taalcoach

Wat verdient een Taalcoach?

Veel Taalcoaches werken als vrijwilliger of werken slechts een aantal uren per week naast hun andere baan.

Salarisschaal Taalcoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Taalcoach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Taalcoach

Hoe goed is de toekomst voor de Taalcoach? 

Er is veel vragen naar Taalcoaches, vooral naar vrijwillige Taalcoaches. De Taalcoach kan doorgroeien naar een hogere functie door ervaring op te doen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Taalcoach worden: Opleidingen tot Taalcoach

Hoe word je een Taalcoach? 

De Taalcoach hoeft niet per se een specifieke opleiding gevolgd te hebben. Als Nederlander beheers je vaak de Nederlandse taal goed genoeg om de mensen te kunnen helpen. Een taalgerichte opleiding kan hierbij natuurlijk wel helpen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Taalcoach

E-learning Zakelijk Engels
Communiceer je schriftelijk in het Engels met collega's, klanten of zakelijke relaties? Vind je een tekst goed formuleren "nog een dingetje" of is grammatica juist lastig? Dan past deze cursus …
E-learning Correct Nederlands
Wil je foutloze (zakelijke) teksten schrijven? Zeker weten dat je spelling klopt en dat je geen stijlfouten meer maakt? Dan is de cursus Correct Nederlands iets voor jou! Met deze …
E-learning Zakelijk Schrijven Nederlands
Communiceer je schriftelijk met collega's, klanten of zakelijke relaties? Zijn je spelling en grammatica in orde, maar vind je een tekst goed formuleren lastig? Dan past deze cursus helemaal bij …
E-learning Zakelijk Engels: Spelling en Grammatica
Communiceer je schriftelijk in het Engels met collega's, klanten of zakelijke relaties, maar heb je moeite met de Engelse spelling & grammatica? Geen nood, wij spijkeren je in no time …
Taalvaardig: een online training correct en zakelijk Nederlands
Taalvaardig: een online training Nederlands voor werkend Nederland Taalvaardig is hét online programma voor zelfstudie en toetsing van de Nederlandse taal. Het programma biedt een handvat voor organisaties om de …
Meer opleidingen Taalcoach

Weet je nog niet of je Taalcoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Taalcoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Taalcoach

Met wie werkt een Taalcoach samen? 

De Taalcoach werkt vaak zelfstandig. De Taalcoach werkt wel voor een organisatie en kan waar nodig hulp vragen bij de organisatie. Daarnaast heeft de Taalcoach voornamelijk contact met de mensen die de Taalcoach helpt.


Taalcoach


Organisaties waar een Taalcoach werkzaam is

Waar werkt een Taalcoach meestal? 

De Taalcoach werkt vaak voor een organisatie die mensen helpt die hier willen komen wonen. Dit is vaak een vrijwilligersorganisatie. De Taalcoach kan daarom in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Taalcoach

Waar kun je het beste werken als Taalcoach? Hieronder vindt je de best door de Taalcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Taalcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Taalcoach:

Welke competenties heeft een een Taalcoach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Taalcoach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Taalcoach nodig? 

De Taalcoach is iemand die het leuk vindt om andere mensen te helpen bij het leren van de taal en het wegwijs maken in de samenleving. De Taalcoach is betrokken en helpt de andere waar de ander hulp bij nodig heeft (Gever). Ook is de Taalcoach ondersteunend en goedaardig (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Taalcoach


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Taalcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Taalcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Taalcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Taalcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Taalcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Taalcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Taalcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Taalcoach iets voor je?

Zou je graag Taalcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Taalcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Taalcoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar