Taalcoach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Taalcoach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Taalcoach. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Taalcoach nodig heeft.Wat doet een Taalcoach? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Taalcoach?

De Taalcoach helpt mensen die problemen hebben met het leren van een taal. Vaak gaat het hierbij om mensen die vanuit het buitenland in Nederland willen komen wonen en de Nederlandse taal willen leren. De Taalcoach helpt hen op een ontspannen manier bij het leren en begrijpen van de taal.

De Taalcoach wordt vaak voor een bepaalde tijd gekoppeld aan een persoon of aan een kleine groep. De Taalcoach geeft geen les, maar ondersteunt de mensen. Voor enkele uren per week gaat de Taalcoach met de mensen aan de slag om ze wegwijs te maken met de taal en de samenleving. Hierbij staat de zelfredzaamheid van de mensen op de eerste plaats. 

De Taalcoach heeft verschillende manieren om met de mensen aan de slag te gaan. Dit kan door simpelweg gesprekken te voeren, maar ook door lees-, spreek- en schrijfoefeningen te doen of spelletjes zoals scrabble. Ook kan de Taalcoach de mensen ondersteunen bij de dagelijkse bezigheden. Zo kan de Taalcoach mee boodschappen doen, met ze een stadswandeling maken of samen het nieuws kijken.

Het werk van de Taalcoach is vaak dankbaar werk. Omdat het op een ontspannen manier is, ontwikkel je vaak een leuk contact met de mensen. Veel Taalcoaches geven aan dat zij zelf ook veel leren, bijvoorbeeld over andere culturen. Het werk van de Taalcoach is dan ook niet altijd betaald, maar verschillende Taalcoaches werken als vrijwilliger.

Past het beroep Taalcoach bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Taalcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Taalcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Taalcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Taalcoach per ervaringsniveau

junior Taalcoach vacatures startend Taalcoach vacatures senior Taalcoach vacatures beginnend Taalcoach vacatures trainee Taalcoach vacatures leidinggevend Taalcoach vacatures medior Taalcoach vacatures aankomend Taalcoach vacatures ervaren Taalcoach vacatures leerling Taalcoach vacatures vacatures omscholen tot Taalcoach vacatures opleiding tot Taalcoach

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taalcoach

Wat verdient een Taalcoach?

Het gemiddeld salaris van voor de klas staande Leraren en Docenten in het voortgezet en volwassendeonderwijs ligt tussen de €2865,- en €4366,- bruto per maand. 

Salarisschaal Taalcoach

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Taalcoach

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Taalcoach


Bekijk het salaris Taalcoach per ervaringsniveau

Salaris junior Taalcoach Wat verdient een startend Taalcoach? Wat is het loon senior Taalcoach? beginnend Taalcoach salaris Maximaal salaris trainee Taalcoach Hoeveel verdient een leidinggevend Taalcoach? Wat is het salaris van een medior Taalcoach? Salaris aankomend Taalcoach Wat verdient een ervaren Taalcoach? Welk salaris krijgt een leerling Taalcoach?


Taalcoach worden: Opleidingen tot Taalcoach

Wil je Taalcoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Taalcoach.

Hoe word je een Taalcoach? 

De Taalcoach hoeft niet per se een specifieke opleiding gevolgd te hebben. Als Nederlander beheers je vaak de Nederlandse taal goed genoeg om de mensen te kunnen helpen. Een taalgerichte opleiding kan hierbij natuurlijk wel helpen.

Opleidingen Taalcoach

Zakelijk Engels Schrijven - individuele begeleiding
In de online cursus Zakelijk Engels Schrijven leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten, fouten te signaleren en deze te verbeteren. Je gaat aan de slag met …
Zakelijk Engels Schrijven - individuele begeleiding
Correct Nederlands - individuele begeleiding
In de online cursus Correct Nederlands ga je aan de slag met oefeningen spelling, grammatica, werkwoordspelling, leestekens, verwijswoorden en nog veel meer. Je doel is om een tekst zonder fouten …
Correct Nederlands - individuele begeleiding
Zakelijk Schrijven - individuele begeleiding
In de online cursus Zakelijk Schrijven leer je e-mails en andere teksten schrijven die passen bij de manier waarop jij wilt (leren) communiceren: helder, klantvriendelijk en to the point. Door …
Zakelijk Schrijven - individuele begeleiding
English Spelling & Grammar - individuele begeleiding
In de online cursus English Spelling & Grammar leer je de regels van de Engelse spelling en grammatica goed toepassen. Je gaat aan de slag met tenses, verbs, word order, …
English Spelling & Grammar - individuele begeleiding
Workshop Zakelijk e-mailverkeer
WAAROM Krijgt u steeds vaker kromme tenen van uw ontvangen e-mails? Ergert u zich aan de Whatsapp-taal die tegenwoordig voorkomt in zakelijk e-mailverkeer? Krijgt u klachten van zakenrelaties over de …
Workshop Zakelijk e-mailverkeerTaalcoach worden: Omscholen tot Taalcoach

Als je je wilt omscholen tot Taalcoach is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Taalcoach zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Taalcoach dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Taalcoach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Taalcoach

Als je Taalcoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Taalcoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Taalcoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Taalcoach?


Competenties en Vaardigheden Taalcoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Taalcoach.

Welke competenties heeft een Taalcoach nodig?

Een Taalcoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Taalcoach

 • Luisteren
 • Stimuleren
 • Positiviteit
 • Effectief communiceren
 • Feedback geven
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Overtuigingskracht
 • Openheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis

Persoonlijkheid en Eigenschappen Taalcoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Taalcoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Taalcoach nodig? 

De Taalcoach is iemand die het leuk vindt om andere mensen te helpen bij het leren van de taal en het wegwijs maken in de samenleving. De Taalcoach is betrokken en helpt de andere waar de ander hulp bij nodig heeft (Gever). Ook is de Taalcoach ondersteunend en goedaardig (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Taalcoach


Eigenschappen Taalcoach

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • VriendelijkArbeidsmarktperspectief Taalcoach

Wat zijn de baankansen voor een Taalcoach?

Er is veel vragen naar Taalcoaches, vooral naar vrijwillige Taalcoaches. De Taalcoach kan doorgroeien naar een hogere functie door ervaring op te doen.

De actuele kans op werk voor een Taalcoach

Het beroep Taalcoach is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten inburgering en docenten NT2. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten inburgering en docenten NT2 is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Taalcoach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Taalcoach

Je kunt als Taalcoach een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Taalcoach is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten inburgering en docenten NT2. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Taalcoach


Organisaties waar een Taalcoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Taalcoach meestal werkt.

Waar werkt een Taalcoach?

De Taalcoach werkt vaak voor een organisatie die mensen helpt die hier willen komen wonen. Dit is vaak een vrijwilligersorganisatie. De Taalcoach kan daarom in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Netwerk Taalcoach

Met wie werkt een Taalcoach samen? 

De Taalcoach werkt vaak zelfstandig. De Taalcoach werkt wel voor een organisatie en kan waar nodig hulp vragen bij de organisatie. Daarnaast heeft de Taalcoach voornamelijk contact met de mensen die de Taalcoach helpt.


Taalcoach

Interview met een Taalcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Taalcoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2865 tot €4366

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar