U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Basgitaar

Leraar Basgitaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar Basgitaar? Lees de functieomschrijving.

 

De basgitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument basgitaar bespelen. De basgitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De basgitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de basgitaar leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de basgitaar leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De basgitaar leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de basgitaar leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de basgitaar leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een basgitaar leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Leraar Basgitaar, Baan Leraar Basgitaar, Leraar Basgitaar Worden, Functie-eisen Leraar Basgitaar, Verantwoordelijkheden Leraar Basgitaar, Functieprofiel Leraar Basgitaar, Wat doet een Leraar Basgitaar, Werken als Leraar Basgitaar.

Leraar Basgitaar worden: Opleiding tot leraar Basgitaar

 

Als de basgitaar leraar de basgitaar goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de basgitaar leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de basgitaar leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel basgitaar leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de basgitaar leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de basgitaar leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat basgitaar leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De basgitaar leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Basgitaar, Leraar Basgitaar Worden, Opleidingsniveau Leraar Basgitaar, Scholing Leraar Basgitaar, Studie Leraar Basgitaar, Bijscholing Leraar Basgitaar, Omscholing Leraar Basgitaar.

Organisaties waar een leraar Basgitaar doorgaans werkzaam is

 

De basgitaar leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De basgitaar leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de basgitaar  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Basgitaar, Leraar Basgitaar Worden, Opleidingsniveau Leraar Basgitaar, Scholing Leraar Basgitaar, Studie Leraar Basgitaar, Bijscholing Leraar Basgitaar, Omscholing Leraar Basgitaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar Basgitaar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de basgitaar leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De basgitaar leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een basgitaar leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De basgitaar leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als basgitaar leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de basgitaar leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar Basgitaar, Loon Leraar Basgitaar, Wat verdien je als Leraar Basgitaar, Salarisschaal Leraar Basgitaar, Salarisindicatie Leraar Basgitaar, Bonus Leraar Basgitaar, CAO Leraar Basgitaar, Brutoloon Leraar Basgitaar, Nettoloon Leraar Basgitaar, Vakantiedagen Leraar Basgitaar, Pensioen Leraar Basgitaar.

Competenties, skills & vaardigheden leraar basgitaar

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar Basgitaar, Vaardigheden Leraar Basgitaar, Attitude Leraar Basgitaar, Kwalificaties Leraar Basgitaar, Competentieprofiel Leraar Basgitaar.

Boeken voor het beroep leraar basgitaar

Wil je meer weten over het beroep leraar basgitaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar basgitaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar basgitaar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar Basgitaar, Leraar Basgitaar ebooks, boek Leraar Basgitaar.

Persoonstypen leraar Basgitaar

 

 

De basgitaar leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de basgitaar leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de basgitaar leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de basgitaar leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de basgitaar leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar Basgitaar, Karakter Leraar Basgitaar.

Netwerk leraar Basgitaar

 

Elke basgitaar leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de basgitaar leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de basgitaar leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere basgitaar leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de basgitaar leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de basgitaar leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega basgitaar leraar.  

Op een muziekschool heeft de basgitaar leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever basgitaar wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar Basgitaar, Medewerkers Leraar Basgitaar.

Is het beroep leraar Basgitaar iets voor jou?

Zou je graag leraar Basgitaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar Basgitaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar Basgitaar, beroepskeuzetest Leraar Basgitaar, beroep Leraar Basgitaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar Basgitaar

 

Het is voor de basgitaar leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van basgitaar  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de basgitaar leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De basgitaar leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score leraar Basgitaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar Basgitaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar Basgitaar, Promotie mogelijkheden Leraar Basgitaar, Carriere Leraar Basgitaar.

Solliciteren op de functie leraar Basgitaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar Basgitaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar Basgitaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar Basgitaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar Basgitaar, CV Leraar Basgitaar, sollicitatie Leraar Basgitaar.

Interviews met leraar Basgitaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar Basgitaar

 • Leraar gitaar
 • Leraar Viool
 • Leraar Piano

Vacatures leraar basgitaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Basgitaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Basgitaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De basgitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument basgitaar bespelen. De basgitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De basgitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Leraar Basgitaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar Basgitaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar Basgitaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoi allen,

Mag ik even wat reclame maken voor mezelf?

Ik ben Andy Van Vlierberghe, basgitaar en gitaarleraar. Heb 7 jaar ervaring met het lesgeven in privéscholen en ik wil mijn kennis met jullie delen.

Ik ben bezig met een youtubekanaal om een deel van mijn lessen te publiceren.

Ik zal mij  vooral bezig houden met jullie vragen en noden.

Op het youtube kanaal kan je al enkele demonstraties zien van mijn kunnen, wellicht in een lage geluidskwaliteit maar daar komt binnenkort veel verandering in.

https://www.youtube.com/channel/UCs9-jXOPkXJ-FwPZuHL9UxQ/videos

Als ik iets van een 40 tal subscribers heb, begin ik er mee….

Dus Liken en subscriben zou ik zeggen,

Tot binnenkort ;-)

Andy Van Vlierberghe Muziek docent / Freelance illustrator http://andyvanvlierbergheart.weebly.com/ http://andyvanvlierberghe.wix.com/guitar-bass-lessons?fb_ref=Default#!contact/c24vq

Door: Andy Van Vlierberghe

Ik heb n je bezig gezien op youtube,je lijkt mij een hele goeie.Veel sucses.Gr.

Door: Ben

Reageer op dit beroep