Leraar Basgitaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar Basgitaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar basgitaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar basgitaar wordt.

 

Wat is een Leraar Basgitaar?

 

De basgitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument basgitaar bespelen. De basgitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De basgitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de basgitaar leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de basgitaar leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De basgitaar leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de basgitaar leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de basgitaar leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een basgitaar leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Leraar Basgitaar?

Werk je al als Leraar Basgitaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar Basgitaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar Basgitaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar Basgitaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Leraar Basgitaar
  • Leraar Muziek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar Basgitaar

Wat verdient een Leraar Basgitaar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de basgitaar leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De basgitaar leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een basgitaar leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De basgitaar leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als basgitaar leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de basgitaar leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Salarisschaal Leraar Basgitaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Leraar Basgitaar

Er zijn geen vacatures Leraar Basgitaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar Basgitaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar Basgitaar in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar Basgitaar

Wat zijn de baankansen voor een Leraar Basgitaar?

 

Het is voor de basgitaar leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van basgitaar  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de basgitaar leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De basgitaar leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

De actuele kans op werk voor een Leraar Basgitaar

De kans op werk voor het beroep Leraar Basgitaar is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Leraar Basgitaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Leraar Basgitaar worden: Opleidingen tot Leraar Basgitaar

Wil je Leraar Basgitaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar Basgitaar.

Hoe word je een Leraar Basgitaar? 

 

Als de basgitaar leraar de basgitaar goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de basgitaar leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de basgitaar leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel basgitaar leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de basgitaar leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de basgitaar leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat basgitaar leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De basgitaar leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Basgitaar

Er zijn geen opleidingen Leraar Basgitaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Basgitaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Leraar Basgitaar

Als je je wilt omscholen tot Leraar Basgitaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Leraar Basgitaar zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leraar Basgitaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leraar Basgitaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leraar Basgitaar

Als je Leraar Basgitaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Basgitaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Basgitaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Basgitaar?

Competenties en Vaardigheden Leraar Basgitaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar Basgitaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar Basgitaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Basgitaar

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Leraar Basgitaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Basgitaar. Als Leraar Basgitaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Basgitaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Basgitaar

Vakkennis voor een Leraar Basgitaar

Het is voor een Leraar Basgitaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar Basgitaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar Basgitaar


Werkervaring Leraar Basgitaar

Het is voor een startend Leraar Basgitaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Basgitaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Leraar Basgitaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar Basgitaar

Met wie werkt een Leraar Basgitaar samen? 

 

Elke basgitaar leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de basgitaar leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de basgitaar leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere basgitaar leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de basgitaar leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de basgitaar leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega basgitaar leraar.  

Op een muziekschool heeft de basgitaar leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever basgitaar wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Leraar Basgitaar
  • Leraar Muziek
Leraar Basgitaar


Organisaties waar een Leraar Basgitaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar Basgitaar meestal werkt.

Waar werkt een Leraar Basgitaar?

 

De basgitaar leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De basgitaar leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de basgitaar  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar Basgitaar

Waar kun je het beste werken als Leraar Basgitaar? Hieronder vind je de best door de Leraar Basgitaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar Basgitaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar Basgitaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar Basgitaar.

Welke competenties heeft een Leraar Basgitaar nodig?

Een Leraar Basgitaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar Basgitaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar Basgitaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar Basgitaar nodig? 

 

 

De basgitaar leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de basgitaar leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de basgitaar leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de basgitaar leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de basgitaar leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Bekijk de persoonstypen voor Leraar Basgitaar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar Basgitaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar Basgitaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar Basgitaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar Basgitaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar Basgitaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar Basgitaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar Basgitaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar Basgitaar iets voor je?

Zou je graag Leraar Basgitaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar Basgitaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar Basgitaar

Andy Van Vlierberghe

Hoi allen, Mag ik even wat reclame maken voor mezelf? Ik ben Andy Van Vlierberghe, basgitaar en gitaarleraar. Heb 7 jaar ervaring met het lesgeven in privéscholen en ik wil mijn kennis met jullie delen. Ik ben bezig met een youtubekanaal om een deel van mijn lessen te publiceren. Ik zal mij  vooral bezig houden met jullie vragen en noden. Op het youtube kanaal kan je al enkele demonstraties zien van mijn kunnen, wellicht in een lage geluidskwaliteit maar daar komt binnenkort veel verandering in. https://www.youtube.com/channel/UCs9-jXOPkXJ-FwPZuHL9UxQ/videos Als ik iets van een 40 tal subscribers heb, begin ik er mee…. Dus Liken en subscriben zou ik zeggen, Tot binnenkort ;-) Andy Van Vlierberghe Muziek docent / Freelance illustrator http://andyvanvlierbergheart.weebly.com/ http://andyvanvlierberghe.wix.com/guitar-bass-lessons?fb_ref=Default#!co

Ben

Ik heb n je bezig gezien op youtube,je lijkt mij een hele goeie.Veel sucses.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar