Leraar Basgitaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar Basgitaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar basgitaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar basgitaar wordt.

 

Wat is een Leraar Basgitaar?

 

De basgitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument basgitaar bespelen. De basgitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De basgitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de basgitaar leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de basgitaar leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De basgitaar leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de basgitaar leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de basgitaar leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een basgitaar leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Wil je werken als Leraar Basgitaar?

Werk je al als Leraar Basgitaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar Basgitaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar Basgitaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar Basgitaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Leraar Basgitaar
  • Leraar Muziek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar Basgitaar

Wat verdient een Leraar Basgitaar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de basgitaar leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De basgitaar leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een basgitaar leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De basgitaar leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als basgitaar leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de basgitaar leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Salarisschaal Leraar Basgitaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar Basgitaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Basgitaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Basgitaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar Basgitaar vacatures

Muziek docent basgitaar
Hulpen.nl
Een muziek docent basgitaar gevraagd in Muziekles. We zoeken iemand die onze zoon van 16 basgitaar les wil geven in de omgeving van Schimmert, graag na schooltijden. Hij heeft zichzelf …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar Basgitaar

Wat is de toekomst van Leraar Basgitaar?

 

Het is voor de basgitaar leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van basgitaar  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de basgitaar leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De basgitaar leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans Leraar Basgitaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leraar Basgitaar worden: Opleidingen tot Leraar Basgitaar

Wil je leraar basgitaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Leraar Basgitaar? 

 

Als de basgitaar leraar de basgitaar goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de basgitaar leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de basgitaar leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel basgitaar leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de basgitaar leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de basgitaar leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat basgitaar leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De basgitaar leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Basgitaar

Er zijn geen opleidingen Leraar Basgitaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Basgitaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Leraar Basgitaar

Met wie werkt een Leraar Basgitaar samen? 

 

Elke basgitaar leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de basgitaar leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de basgitaar leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de basgitaar leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere basgitaar leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de basgitaar leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de basgitaar leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega basgitaar leraar.  

Op een muziekschool heeft de basgitaar leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever basgitaar wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Leraar Basgitaar
  • Leraar Muziek
Leraar Basgitaar


Organisaties waar een Leraar Basgitaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar Basgitaar meestal werkt.

Waar werkt een Leraar Basgitaar?

 

De basgitaar leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De basgitaar leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de basgitaar  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar Basgitaar

Waar kun je het beste werken als Leraar Basgitaar? Hieronder vind je de best door de Leraar Basgitaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar Basgitaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar Basgitaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar Basgitaar.

Welke competenties heeft een Leraar Basgitaar nodig?

Een Leraar Basgitaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar Basgitaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar Basgitaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar Basgitaar nodig? 

 

 

De basgitaar leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de basgitaar leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de basgitaar leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de basgitaar leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de basgitaar leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Bekijk de persoonstypen voor Leraar Basgitaar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar Basgitaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar Basgitaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar Basgitaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar Basgitaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar Basgitaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar Basgitaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar Basgitaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar Basgitaar iets voor je?

Zou je graag Leraar Basgitaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar Basgitaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar Basgitaar

Andy Van Vlierberghe

Hoi allen, Mag ik even wat reclame maken voor mezelf? Ik ben Andy Van Vlierberghe, basgitaar en gitaarleraar. Heb 7 jaar ervaring met het lesgeven in privéscholen en ik wil mijn kennis met jullie delen. Ik ben bezig met een youtubekanaal om een deel van mijn lessen te publiceren. Ik zal mij  vooral bezig houden met jullie vragen en noden. Op het youtube kanaal kan je al enkele demonstraties zien van mijn kunnen, wellicht in een lage geluidskwaliteit maar daar komt binnenkort veel verandering in. https://www.youtube.com/channel/UCs9-jXOPkXJ-FwPZuHL9UxQ/videos Als ik iets van een 40 tal subscribers heb, begin ik er mee…. Dus Liken en subscriben zou ik zeggen, Tot binnenkort ;-) Andy Van Vlierberghe Muziek docent / Freelance illustrator http://andyvanvlierbergheart.weebly.com/ http://andyvanvlierberghe.wix.com/guitar-bass-lessons?fb_ref=Default#!co

Ben

Ik heb n je bezig gezien op youtube,je lijkt mij een hele goeie.Veel sucses.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar