U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Wiskunde » Boeken

Boeken Leraar Wiskunde

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Wiskunde (of iemand die zoek naar een baan als leraar Wiskunde) is al een aantal jaren zeer goed. Waar er bij vakken als geschiedenis en aardrijkskunde weinig werkgelegenheid is, is dat bij de beta vakken (natuur-scheikunde, wiskunde) juist tegenovergesteld. Elke week komen er nieuwe vacatures bij.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Wiskunde zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap,  en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken, maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven en men kan er voor kiezen om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Leraar Wiskunde. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Leraar Wiskunde. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Leraar Wiskunde die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

Mathematics Coach Handbook, The | Alfred S. Posamentier

Engels | Hardcover | 9789813271708 | 184 pagina's

Many schools throughout the United States are now employing coaches to support teachers in the teaching of mathematics. Very often, these are professionals selected from the current teaching ranks who did not receive any special training to serve as a coa...
Bestellen

My Homework Planner | Joy M Port

Assignment Notebook, Weekly to Do List, Student Planner Tracker Journal, Assignment Planner, Homework Productivity Schedule Checklist, 200 Pages for 40 Weeks of Homework Assignments - Engels | Paperback | 9781722463939 | 200 pagina's

...
Bestellen