U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Marketingstagiair

Marketingstagiair worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een marketingstagiair? Lees de functieomschrijving.

Een Marketing Stagiair houdt zich bezig met het creatief meedenken over en ontwikkelen van nieuwe concepten en producten, het leiden van promotionele activiteiten en het opzetten en uitvoeren van marketingbeleid. Daarnaast houdt een Marketingstagiair zich tevens bezig met het leggen en onderhouden van contacten, deelname aan brainstormsessies en het schrijven van commerciële teksten.

Mensen vonden ons op: Job Marketingstagiair, Baan Marketingstagiair, Marketingstagiair Worden, Functie-eisen Marketingstagiair, Verantwoordelijkheden Marketingstagiair, Functieprofiel Marketingstagiair, Wat doet een Marketingstagiair, Werken als Marketingstagiair.

Marketingstagiair worden: Opleiding tot marketingstagiair

Vanuit verschillende opleidngsniveaus is het mogelijk om een Marketingstagiair te worden. Het opleidingsniveau bepaalt vanzelfsprekend het niveau van functioneren binnen een bedrijf. Binnen het MBO zijn er specifieke opleidingen die gericht zijn op marketing. Binnen het HBO kan er tevens gekozen worden voor een opleiding Marketing, maar kan Marketing ook slechts een richting zijn, bijvoorbeeld binnen de opleiding Communicatie. Op WO niveau maakt Marketing bij meerdere opleidingen een deel uit van het vakkenpakket (cultuurwetenschappen, psychologie, enz.) . Er kan echter ook gericht gekozen worden voor Marketing door een economische studie te doen en voor de marketingmaster te kiezen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketingstagiair, Marketingstagiair Worden, Opleidingsniveau Marketingstagiair, Scholing Marketingstagiair, Studie Marketingstagiair, Bijscholing Marketingstagiair, Omscholing Marketingstagiair.

Organisaties waar een marketingstagiair doorgaans werkzaam is

Bij vrijwel alle organisaties maakt marketing een belangrijk deel uit van het beleid. Zowel een goed doel als een multinational moet op een positieve wijze in de markt te gezet worden en maakt hierbij gebruik van marketing.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketingstagiair, Marketingstagiair Worden, Opleidingsniveau Marketingstagiair, Scholing Marketingstagiair, Studie Marketingstagiair, Bijscholing Marketingstagiair, Omscholing Marketingstagiair.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden marketingstagiair

Als Marketingstagiair krijg je vaak een reiskostenvergoeding. De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €227 en €454.

 

Verder krijg een stagiair geen auto, telefoon en dergelijke van de zaak. Daarnaast bestaat er geen mogelijkheid tot een vakantietoeslag, vakantiedagen of een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Marketingstagiair, Loon Marketingstagiair, Wat verdien je als Marketingstagiair, Salarisschaal Marketingstagiair, Salarisindicatie Marketingstagiair, Bonus Marketingstagiair, CAO Marketingstagiair, Brutoloon Marketingstagiair, Nettoloon Marketingstagiair, Vakantiedagen Marketingstagiair, Pensioen Marketingstagiair.

Competenties, skills & vaardigheden marketingstagiair

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Presenteren
 • Communicatief vermogen
 • Commercieel vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Marketingstagiair, Vaardigheden Marketingstagiair, Attitude Marketingstagiair, Kwalificaties Marketingstagiair, Competentieprofiel Marketingstagiair.

Boeken voor het beroep marketingstagiair

Wil je meer weten over het beroep marketingstagiair? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je marketingstagiair bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken marketingstagiair te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Marketingstagiair, Marketingstagiair ebooks, boek Marketingstagiair.

Persoonstypen marketingstagiair

Een Marketingstagiair is energiek, optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht. Hij heeft de sterke behoefte om productief te zijn en  successen te behalen (Succesvolle werker).

Daarnaast kan een Marketing stagiair omschreven worden als een levensgenieter. Iemand die gekenmerkt wordt door zijn energie, levendigheid en optimisme. Hij organiseert graag activiteiten en wil een steentje bijdragen aan de wereld. Karakteristiek is zijn spontaniteit, fantasie, charme, nieuwsgierigheid en productiviteit (Levensgenieter).  

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Marketingstagiair, Karakter Marketingstagiair.

Netwerk marketingstagiair

Met wie een Marketingstagiair contact onderhoudt, ligt sterk aan het type bedrijf. Over het algemeen wordt een Marketingstagiair aangestuurd door een senior medewerker marketing en communicatie. De stagiair opereert daarnaast in een team van marketingmedewerkers en onderhoudt daarbij contacten met leveranciers en opdrachtgevers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Marketingstagiair, Medewerkers Marketingstagiair.

Is het beroep marketingstagiair iets voor jou?

Zou je graag marketingstagiair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als marketingstagiair bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Marketingstagiair, beroepskeuzetest Marketingstagiair, beroep Marketingstagiair kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden marketingstagiair

Binnen de marketingsector zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Zeker wanneer het een afstudeerstage betreft, bestaat er de kans dat een stagiair na zijn stage mag blijven en op an klimmen binnen een bedrijf. Daarnaast is een stage altijd goed voor een cv, aangezien iemand daarmee reeds over werkervaring beschikt.

Arbeidsmarktperspectief score marketingstagiair

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep marketingstagiair. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Marketingstagiair, Promotie mogelijkheden Marketingstagiair, Carriere Marketingstagiair.

Solliciteren op de functie marketingstagiair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als marketingstagiair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor marketingstagiair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als marketingstagiair. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Marketingstagiair, CV Marketingstagiair, sollicitatie Marketingstagiair.

Interviews met marketingstagiair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen marketingstagiair

 • Communicatiestagiair

Vacatures marketingstagiair

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketingstagiair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketingstagiair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Marketing Stagiair houdt zich bezig met het creatief meedenken over en ontwikkelen van nieuwe concepten en producten, het leiden van promotionele activiteiten en het opzetten en uitvoeren van marketingbeleid. Daarnaast houdt een Marketingstagiair zich tevens bezig met het leggen en onderhouden van contacten, deelname aan brainstormsessies en het schrijven van commerciële teksten. .

Beoordeling Marketingstagiair

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Marketingstagiair' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Marketingstagiair

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep