Stagiair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stagiair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stagiair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stagiair wordt.

 

Wat is een Stagiair?

Een stagiair is iemand die een tijdelijk dienstverband aangaat om werkervaring op te doen. In bijna alle gevallen loopt een stagiair stage als onderdeel van zijn opleiding (in veel mbo- en hbo-opleidingen zijn stages verplicht). Er kan in principe bij elk bedrijf stage gedaan worden, zolang dit bedrijf natuurlijk medewerking verleent. Meestal hoort bij een stage het schrijven van een stageverslag, en moet het onderdeel (van de opleiding) met een voldoende afgesloten te worden voor een succesvolle voltooiing van de opleiding.

Een stage biedt goede kansen voor een baan na het afronden van de opleiding. Sommige stagiairs leggen contacten op hun stageplek zodat ze na hun opleiding een plek hebben waar ze al bekend zijn en dus makkelijker aangenomen worden. Sommigen krijgen zo zelfs tijdens hun opleiding al een baan (tijdelijke aanstelling) aangeboden. Een stage kan ook gelopen worden zonder dat deze deel is van een opleiding, dit komt vooral voor wanneer iemand ervaring op wil doen maar niet aangenomen wordt voor een baan. Dit heet dan weer niet altijd ‘stagiair’, soms ook gewoon ‘vrijwilliger’.Wil je werken als Stagiair?

Werk je al als Stagiair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stagiair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stagiair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stagiair in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Stagebegeleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

94


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stagiair

Wat verdient een Stagiair?

Een stagiair krijgt soms een vergoeding. Dit kan komen in de vorm van giften, (hoge) korting bij het bedrijf, of een deel  van het normale salaris. Een stage is echter altijd een voorbereiding op de “echte” beroepspraktijk, en een stagiair zal dan ook nooit een volwaardig inkomen krijgen.

Salarisschaal Stagiair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stagiair

Op zoek naar een nieuwe baan als Stagiair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stagiair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Stagiair vacatures

Vacature Stagiaire Marketing & Communicatie
Certus Groep
Over de functie Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de content strategie van twee entiteiten binnen de Certus Groep Holding. Je houdt je bezig met het bedenken, …
Vacature Stagiair(e) recruitment
Tempo-Team
Locatie ZWOLLE Functieomschrijving Hé creatieveling! Zoek jij een super toffe stage waarin je jouw creativiteit en communicatievaardigheden kwijt kan? Mooi! Dan heb je die bij deze gevonden. Solliciteer nu als …
Vacature HR Stagiair(e)
Randstad
Locatie VELSEN-NOORD Functieomschrijving Zoek jij een uitdagende en leerzame stageplek op het gebied van HR? Wil jij graag stage lopen bij het grootste uitzendbureau van Nederland waar persoonlijke ontwikkeling heel …
Vacature HR stagiair(e) Randstad Inhouse Services
Randstad
Locatie Hoorn Functieomschrijving Zoek jij een uitdagende en leerzame stageplek op het gebied van HR? Wil jij graag stage lopen bij het grootste uitzendbureau van Nederland waar persoonlijke ontwikkeling heel …
Vacature Stagiair procestechnologie
SCHUNK XYCARB TECHNOLOGY
Schunk Xycarb Technology zoekt een Stagiair Procestechniek De afdeling Process Technology is verantwoordelijk voor de ontwikkelen, bewaken en verbeteren van alle productie machines en processen. Hierbij gaat het zowel om …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stagiair

Wat is de toekomst van Stagiair?

Stageplekken zijn binnen een opleiding altijd beschikbaar wanneer de opleiding vereist dat een stage gedaan wordt. Zou iemand een stage willen lopen buiten een opleiding om, zal hij of zij met de juiste motivatie een goede kans maken bij een hoop bedrijven. Een stagiair biedt immers zijn diensten aan zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan, wat voor veel bedrijven natuurlijk aantrekkelijk is. Het kan overigens wel zo zijn dat men iemand wil met bepaalde basiskennis en dat men een sollicitant daarom niet aanneemt.

Huidige aantal vacatures

94


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stagiair worden: Opleidingen tot Stagiair

Wil je Stagiair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stagiair.

Hoe word je een Stagiair? 

Een stage is meestal onderdeel van een opleiding, er is dan ook geen opleiding voor nodig.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Stagiair

Basisopleiding Personen- en Familierecht
De basis van het personen- en familierecht, compact en actueel Als advocaat of advocaat-stagiair wil je op de hoogte zijn de basisbeginselen van het personen- en familierecht. Met veel aandacht …
Basisopleiding Personen- en Familierecht
Minor strafrecht
Als advocaat-stagiair word je geconfronteerd met een hoge werkdruk in combinatie met een intensieve beroepsopleiding. LLM Legal ondersteunt je bij het voorbereiden op de tentamens van de Beroepsopleiding Advocaten. LLM …
Minor strafrecht
Minor bestuursrecht
Als advocaat-stagiair word je geconfronteerd met een hoge werkdruk in combinatie met een intensieve beroepsopleiding. LLM Legal ondersteunt je bij het voorbereiden op de tentamens van de Beroepsopleiding Advocaten. LLM …
Minor bestuursrecht
Informatie- en bewijsvergaring
Als advocaat-stagiair word je geconfronteerd met een hoge werkdruk in combinatie met een intensieve beroepsopleiding. LLM Legal ondersteunt je bij het voorbereiden op de tentamens van de Beroepsopleiding Advocaten. LLM …
Informatie- en bewijsvergaring
Major burgerlijk recht
Als advocaat-stagiair word je geconfronteerd met een hoge werkdruk in combinatie met een intensieve beroepsopleiding. LLM Legal ondersteunt je bij het voorbereiden op de tentamens van de Beroepsopleiding Advocaten. LLM …
Major burgerlijk recht

Omscholen of doorgroeien tot Stagiair

Als je Stagiair wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stagiair zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stagiair

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stagiair?

Competenties en Vaardigheden Stagiair

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stagiair nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stagiair nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stagiair

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Stagiair

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stagiair. Als Stagiair wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Stagiair

Het is voor een Stagiair ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stagiair zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stagiair


Werkervaring Stagiair

Het is voor een startend Stagiair die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stagiair is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Trainee .

Iets anders leren?

Is Stagiair het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stagiair

Met wie werkt een Stagiair samen? 

Er zijn geen concrete beroepen te noemen voor het netwerk van een stagiair, maar voor een stagiair is netwerken wel van groot belang. Een netwerk in de beroepspraktijk vergroot de kans op een baan in een later carrièrestadium aanzienlijk.


  • Stagebegeleider
Stagiair


Organisaties waar een Stagiair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stagiair meestal werkt.

Waar werkt een Stagiair?

In principe kan elk bedrijf een stagiair aannemen.


Best beoordeelde werkgevers Stagiair

Waar kun je het beste werken als Stagiair? Hieronder vind je de best door de Stagiair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Witteveen+Bos

Locatie: Overijssel

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Stagiair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stagiair.

Welke competenties heeft een Stagiair nodig?

Een Stagiair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stagiair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stagiair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stagiair nodig? 

Een stage kan voor beroepen in alle sectoren gelopen worden. Daarmee is nog niets gezegd over de inhoud van de werkzaamheden. Daarom is geen persoonstype opgegeven.

Bekijk de persoonstypen voor StagiairInterview met een Stagiair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stagiair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stagiair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stagiair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stagiair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stagiair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stagiair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stagiair iets voor je?

Zou je graag Stagiair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stagiair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Stagiair?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Stagiair

Vacature Stagiair Junior Accountmanager
QuConsult B.V.
Voor onze locatie in Dronten zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Junior Accountmanager. QuConsult zet professionele en gekwalificeerde IT professionals in bij onze opdrachtgevers. In deze functie ga jij …
Vacature Stagiair Intensieve Zorg
Stichting Philadelphia Zorg
Gehandicaptenzorg | Derde of vierdejaars HBO | tot 32 uur | Inclusief stagevergoeding | Cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking Begin jij in september met je derdejaars stage …
Vacature Stagiair CRM bij succesvolle e-commerce
Emesa Nederland BV | Emesa Holdings BV
Een dag als CRM stagiair? "Je start de dag met het analyseren van de resultaten van de dag ervoor. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie en de weekendverhalen …
Vacature Stagiair Business Process Management
Boels Rental
Wij zoeken in Sittard een stagiair op onze afdeling Business Process Management (BPM). Het BPM team is verantwoordelijk voor het neerzetten van End-to-End business processen binnen Boels. Om succesvol te …
Vacature Stagiair Marketing VakantieVeilingen.nl
Emesa Nederland BV | Emesa Holdings BV
Wie ben jij? Jij bent een enthousiaste, creatieve HBO- of WO student en op zoek naar een leuke, uitdagende, leerzame (meewerk)stage op het gebied van marketing. Wij bieden jou een …

Actuele blogposts


reacties op Stagiair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar