Marketingstagiair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketingstagiair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketingstagiair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketingstagiair wordt.

Wat is een Marketingstagiair?

Een Marketing Stagiair houdt zich bezig met het creatief meedenken over en ontwikkelen van nieuwe concepten en producten, het leiden van promotionele activiteiten en het opzetten en uitvoeren van marketingbeleid. Daarnaast houdt een Marketingstagiair zich tevens bezig met het leggen en onderhouden van contacten, deelname aan brainstormsessies en het schrijven van commerciële teksten.

Wil je werken als Marketingstagiair?

Werk je al als Marketingstagiair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketingstagiair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketingstagiair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketingstagiair in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Manager Communicatie
  • Marketeer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €227 tot €454

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketingstagiair

Wat verdient een Marketingstagiair?

Als Marketingstagiair krijg je vaak een reiskostenvergoeding. De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €227 en €454.

 

Verder krijg een stagiair geen auto, telefoon en dergelijke van de zaak. Daarnaast bestaat er geen mogelijkheid tot een vakantietoeslag, vakantiedagen of een dertiende maand.

Salarisschaal Marketingstagiair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Marketingstagiair

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketingstagiair

Wat is de toekomst van Marketingstagiair?

Binnen de marketingsector zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Zeker wanneer het een afstudeerstage betreft, bestaat er de kans dat een stagiair na zijn stage mag blijven en op an klimmen binnen een bedrijf. Daarnaast is een stage altijd goed voor een cv, aangezien iemand daarmee reeds over werkervaring beschikt.

Baankans Marketingstagiair

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Marketingstagiair worden: Opleidingen tot Marketingstagiair

Wil je marketingstagiair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Marketingstagiair? 

Vanuit verschillende opleidngsniveaus is het mogelijk om een Marketingstagiair te worden. Het opleidingsniveau bepaalt vanzelfsprekend het niveau van functioneren binnen een bedrijf. Binnen het MBO zijn er specifieke opleidingen die gericht zijn op marketing. Binnen het HBO kan er tevens gekozen worden voor een opleiding Marketing, maar kan Marketing ook slechts een richting zijn, bijvoorbeeld binnen de opleiding Communicatie. Op WO niveau maakt Marketing bij meerdere opleidingen een deel uit van het vakkenpakket (cultuurwetenschappen, psychologie, enz.) . Er kan echter ook gericht gekozen worden voor Marketing door een economische studie te doen en voor de marketingmaster te kiezen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Marketingstagiair

Meer opleidingen Marketingstagiair

Weet je nog niet of je Marketingstagiair wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Marketingstagiair of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Marketingstagiair

Met wie werkt een Marketingstagiair samen? 

Met wie een Marketingstagiair contact onderhoudt, ligt sterk aan het type bedrijf. Over het algemeen wordt een Marketingstagiair aangestuurd door een senior medewerker marketing en communicatie. De stagiair opereert daarnaast in een team van marketingmedewerkers en onderhoudt daarbij contacten met leveranciers en opdrachtgevers.


  • Projectleider
  • Manager Communicatie
  • Marketeer
Marketingstagiair


Organisaties waar een Marketingstagiair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketingstagiair meestal werkt.

Waar werkt een Marketingstagiair?

Bij vrijwel alle organisaties maakt marketing een belangrijk deel uit van het beleid. Zowel een goed doel als een multinational moet op een positieve wijze in de markt te gezet worden en maakt hierbij gebruik van marketing.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Marketingstagiair

Waar kun je het beste werken als Marketingstagiair? Hieronder vind je de best door de Marketingstagiair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketingstagiair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketingstagiair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketingstagiair.

Welke competenties heeft een Marketingstagiair nodig?

Een Marketingstagiair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketingstagiair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketingstagiair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketingstagiair nodig? 

Een Marketingstagiair is energiek, optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht. Hij heeft de sterke behoefte om productief te zijn en  successen te behalen (Succesvolle werker).

Daarnaast kan een Marketing stagiair omschreven worden als een levensgenieter. Iemand die gekenmerkt wordt door zijn energie, levendigheid en optimisme. Hij organiseert graag activiteiten en wil een steentje bijdragen aan de wereld. Karakteristiek is zijn spontaniteit, fantasie, charme, nieuwsgierigheid en productiviteit (Levensgenieter).  

Bekijk de persoonstypen voor Marketingstagiair


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketingstagiair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketingstagiair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketingstagiair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketingstagiair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketingstagiair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketingstagiair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketingstagiair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketingstagiair iets voor je?

Zou je graag Marketingstagiair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketingstagiair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketingstagiair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar